my beLOVEd follower

Sunday, February 26, 2012

Adnan Sempit 2 Awesome !

Assalamualaikum semua.

Ramai dah tengok citer Adnan Sempit neh? Mostly member2 aku cakap boleh tahanla lawaknye. Ala macam Adnan Sempit before this jugak. Tapi seriously aku rasa yang kedua ni lagi superLAWAK tau. Macam non-stop gelak je. keh3~

Kekuatan citer ni of course sebab Sam. Secondly, bahasa english yang hancoq oleh Si Nan tu sendiri. Sumpah SPOILED weh ! hahahaa. Then nama panggilan papa mama oleh Nan & Nadia tu. Gelimat dow dengar. ;P

Kalau korang memang nak tengok wayang as leisure, nak lepak2 je tanak serabutkan otak, memang SANGAT sesuai la tengok citer ni. Sangat menghiburkan. Sangat menggeletek hati. hihihi~

Soo, jomlah tengok nanti ye. Ke korang nak tgu time dah bule download je? pon boleyy. ;P

Pstt : My dear kalau gelak dalam wayang tak penahnye slow. Berdekah2 ketawanya. Wat malu betui. #tutupmuka.


Al-fatihah ntuk umi kawan kita ni, Fathiah, yang telah kembali ke rahmatullah pada Jumaat lepas. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman. AMIN .
Sedih baca kata2 Fathiah. " Ajal Maut Tidak Mengira Usia."
;'(

Wednesday, February 22, 2012

Doakan Umi Fa sehat ye kawan-kawan.

Assalamualaikum semua.

Atas kekangan masa sekarang ni, aku memang agak busy sikit nak layan blog ni. Apetah lagi blogwalking semua. Just wanna share to u guyz this news.

Korang kenalkan Cik Fa. Ala blog Bukan Calang-Calang tu. Peramah orangnya and rajin update+blogwalking. Kelmarin umi dia dimasukkan ke CICU. Ni sedikit pesanan dari Fa.

"Salam kawan2. Keadaan terkini umi disahkan severe brain injury (hypoxicischaemic brain injury) disebabkan tiada oxygen dalam otak for 10 minutes. Dia tak boleh bernafas sendiri, walaupun jantung ok. Doktor cakap, umi akan bernafas, selagi disupport ventilator, mesin oxygen. Tapi dia tak mampu untuk sedar sebab otak dah cedera parah. Kalau cabut mesin, maka dia stop breathing. Mintak tolong kawan2 doakan umi, Sharifah Noor Fadzillah bt. Syed Abu Bakar. Thank you."


Please pray for her mother and hope that Fa will be strong. Dah seminggu dia tak dapat datang class. Harap Fa kuat hadapi semua ni. and I know she's strong enough. :')

Thanxx guyz !

Saturday, February 18, 2012

My house is UNIFI ZONE now! weehuu ! ;D

Assalamualaikum semua.

Just a quick update. Tadi secara rasminya rumah aku dah pasang UNIFI ! yeayy !! Tengah hujan2 tadi, orang2 nak pasang unifi datang rumah. So agak excited la nak tambah power internetkan. takde lagi buffer2 nak layan youtube. And yang penting, laju bhai nak download movies! keh3~

Before ni ktorang guna streamyx je. Tu pun dah bersyukur sebab aku jenis janji bule on9. Nak dibandingkan dengan broadband, memang Streamyx menangla kan. Tapi dengan adanya unifi, lagi Superrr Powerr ! hihihi

Tak dapat nak story banyak. Ikotkan mood menaep merundum jatuh. Sebab terlalu eksaited pasal unifi, ku gagahin juga ntuk jari ni berjoget dan menaep. ;P Later akan cerita lebih lanjut yea. Nak keluar lepas ni. bubye ! :)

Thanx for reading :)

p/s = Mood rasa bersalah lagi dengan member ni sebab we should hangout together today. tskk

Sunday, February 12, 2012

Why people loves Tutti Frutti ?

Assalamualaikum semua.

Happy Sunday uolls. Apa plan arini? Lepak uma je? samola kito. Akupon lepak ngan famly je arini melayan Melodi Nona yedda yedda.. ;p

Semua mesti tau kan Tutti Frutti ? Ala yogurt ice cream yang tengah famos amos sekarang ni. Tak tahu bule KLIK SINI. Semua orang dok ngidam Tutti Frutti bagai. And kalau korang perasan, for those yang pernah makan these ice cream, WAJIB amek gambar and POST ke Facebook or buat entry kat blog pasal ice cream ni.

Know why? Know why?

1#Sebab Tutti Frutti ni MAHAL.

Tak ngaku? suka hati. Ni adalah faktor pertama aku rasa. Kalau dah makan mende mahal, sayang lak kalau tak citer kat orang. Itu standard. Tayah nak deny sangat. Tapi put aside lah Baskin Robbin, Haagen Daz semuakan. Tu pun antara ice cream2 orang berada bagi aku. ;p

See, looks cheap. 53 sen je 10grams. Tapi ade ke yang amek setakat 50gram je? tak caye aku. Semua mesti average RM 15++ semangkok. ;P


2# Sedap dan Berkhasiat.

Ni I dont deny it. Korang boleh usha SINI. Tapi what makes me tak begitu pecaye sangat sebab topping korang. Ice cream yogurt dah full of nutritions, tapi letak candies itu ini. choc itu ini. So nak cakap seimbangla eh? *think

I wonder ada tak org amek sepenuh ni? Agak2 bape RM ek? hihii


3# Sebab rasa Up-To-Date.

Ini lawak. korang rasa outdated je kalau tak penah makan Tutti Frutti. Thus, 1st time makan terus macam jakun nak citer kat orang. kah3~ Aku tak perli sape2. Aku cakap kat diri sendiri sebnonye. hahhaha.

Dulu aku tatau ape kejadah Tutti Frutti ni. 1st aku makan masa kat TS . kiosk kecik dekat dengan tempat Bowling tu. Masa tu aku rase mahal gile ice cream ni. Sangat tak puas hati sebab amek sikit je. Rupanya sekarang ni barula tau it is like a trend budak2 zaman sekarang lepak Tutti Frutti. For example, adik aku sendiri. -..- Boleh usha entry SINI.

Jadinya, aku tanak manjakan diri dengan ice cream macam ni, Starbak ke, hape2 makanan mahal lah. Nyusahkan diri je.

psst : Teringat citer my dear aritu saje2 nak lepak Tutti Frutti sorang2. Pastu membebel cakap ice cream ni mahal sampai RM20 semangkok. Ini mesti kes taktau Tutti Frutti ni kedai macam mana. haha. sian awak ;P

Takde sape ke nak amek gamba n post kat FB or blog kalau makan aiskrim ni? Sedap gak hape. Lagi2 perisa milo. hihihi

Sumber gambar : Google :)

Thanx for reading :)

Saturday, February 11, 2012

Love Shape Pizza ♥♥♥

Assalamualaikum semua.

Semalam lepak KLCC with my dear. A day before that lepak KLCC jugak with my friend, Anis. Ktorang just nak tengok wayang je kat sana. Dah ada free tickets la katekan. Ajak member tengok wayang free sekali. hihi~ Ktorang tengok citer Underworld Awakening. Although aku tak tau sangat citer tu pasal ape, selamat ade Anis as my storyteller. hehe. jkjk. She's cool. Dahla penat2 balik kerja, slumber je ajak tengok movie sama2. Thanx ye cik Anis :)

Miss Anis Maressa :)

On Friday lak pergi KLCC lagi kononnya nak shopping buku kat Kinokuniya. Last2 end up makan Pizza Hut je kat sana. Payahla cari buku kat situ. Buku2 yang aku nak semua tak jumpe. In other word, malas cari. -__-".

This pizza for Valentine Days. But aku bukan celebrate pun. Just order coz it look cute. HAHA.
The side order, as usual Huts Platter. My dear suke sangat shrimp tu. -.-

Him ♥

After that singgah Axis Atrium jap. Nak beli Rainbow cake kat Lildaisy tu. Kepingin sihh. hehe. Rasanya not bad. Just I think for me, kena letak banyak sikit cream kot antara slice cake tu. Sebab rasa macam makan nude flavoured butter cake. Without any cream. huhu~ *it just my opinion by the way. ;p

Si kepoh depan kedai Lildaisy :)

Dah terlanjur sampai ke Axis Atrium, pekena karokk sejam. Nak abeskan masa je pun. hihi. After that, baru melantak kek tadi. Plus pizza hut tapau sebab perut dua-dua dah kemotong. HAHA ;P


I think thats all updates from me. Maaf sebab jarang update sekarang ni. Ada masa memang aku rajen merayap blog blog korang semua. No worries :)

psstt : Bentuk love shape tu macam tak jadi sangatkan? ;p

Monday, February 6, 2012

Cuti dah Habis ! T_T


Assalamualaikum semua.

Setelah lebih 3 minggu aku berhoneymoon kat rumah. Merayap sana sini. Hoyeh hoyeh sini sana. Maka dengan rasminya esok aku kena balik UIA dah. T_T

Ikut hati memang mood nak study tu belom datang. Tapi nanti bila dah jumpe member lagi si Acan Ketot ni, konfem terus happy balik. Keh3~



Walaupun cuti, blog ni sentiasa terabai. Sian betul. Anyway, thanx yang sudi singgah and follow. Ramai jugak yang join GA cik Fathiah ni kan. Orang pemes la katakan.hihi. So good luck yea ntuk semua yang join Express Giveaways cik Fathiah ni. Sapelah yang bertuah dapat topup dari aku tu. hihi~


New sem new spirit bebeh ! Welcome back IIUM student ! :D


Thursday, February 2, 2012

Tak Suka Telan Ubat -.-


Assalamualaikum semua.


Aku ni mengalami masalah tak pandai telan pill. er, bukan tak pandai tapi more to TAK SUKA makan ubat. Sampai high school aku still prefer ubat syrup daripada pills. Tapi sekarang ni bila dah besar takkan ubat demam pun nak makan yang syrupkan.So TERPAKSA lah telan pills. Oleh sebab tu, aku cube taknak sakit supaya aku tayah kena makan ubat. yekks! tak sedap kot! *dah namapun ubat en. takkan nak sesedap Mentos pulak. ;P

Akupun jarang amalkan makan Panadol if pening kepala etc etc. Tapi bila dah sekali telan, memang cepat betul effect dia. Contoh malam tadi. Aku pi telan ubat ni, terus lalok. And know what? Aku tidur pukul 9 lebih kot ! Tak jejak lagi kol 10 malam. -.-"

Pastu pagi ni aku dah takley tido lepas Subuh. Sebab dah lama sangat tido en. iskk. Tapi takpe, kan elok tak tidur lepas Subuh. Boleh g jogging. HAHA. *harapanlah ;P

Lepas ni aku nak makan ubat betul2 before tido. Taknak tertido awal lagi macam semalam. Tak bestt.

Even ubat cute macam ni pun jangan harapp aku suka nak makan. uwekk~
hahahaa


Wednesday, February 1, 2012

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails