my beLOVEd follower

Monday, May 21, 2012

Recreation Outing at Teratak Riverview Tanjung Malim Part 2

Assalamualaikum semua.

Gedik en aku nak berpart2 bagai. Bukan apa, penat nanti nak scroll kebawah. Sesaje la nak bagi part biar puas baca sikit. *baca ke korang? ngeh3~

 My OHSEM groupmates !
^o^

Ok mana berhenti before ni? Ha, malam lepak2 dalam hutan tu kan. So after 11.30pm tu, ktorang march balik campsite la kan. Redah balik sungai semua. Sampai kecut kaki aku. Hape ingat perut ke boleh kecut, kakipun boleh ok. hikhik.Sampai je campsite, semua pakat mandi la kan. Lagi2 aku ni memang sentiasa kena gi toilet. Bahaya tak tukar atau cuci. *tak paham, buat2 paham jela ye*. Malam tu Arip kumpulkan budak group, tanya siapa nak volunteer untuk jadi jaga malam ni. Macam patrol lah. Aku ngan Iqa ok je. Lagipun aku ingat aku mampula berjaga sebab tengah segarla katakan. Dapat undi pukul 3.30-4 am pulak tu. Aku memang dah kunci jam, last2 6.30am baru aku bangun ! Terlajak oh! Dan rupanya group yang kena jaga before ktorang tu pun tak bangun. So fair n square. hihi

6th May 2012 , Sunday.

Bangun je pagi tu, terus gosok gigi cuci muka and lincah mula buat bfast. Malas nak kejut budak laki dulu sebab biar setel masak apa semua. Menu pagi tu, spageti bolognese, scramble eggs,cucur ikan bilis. dan air teh. Eh jangan lupa sambal ikan bilis Baizura. hehe. Memang agak gempakla bfast ktorang untuk hari kedua sebab malam tu tak sempat buat dinner yang proper pun. Although dari 6.30 aku mula masak, budak lelaki bangun dalam 7.30 I think and tiba2 penghuluwati cakap 7.45 kena siap kemas semua. Eh memang TAK la awak. Ktorang makan pun belum lagi ni. -_-"

Setel makan+kemas semua secara rushing, pagi tu ktorang kena marah sebab lambat berkumpul. Sebagai denda, kena masuk berendam dalam sungai secara in line dalam group. Peh ! Aktiviti2 air ni yang aku lemah sikit. Kasut aku licin+ke'clumsy'an aku yang nyata terserlah ni memang leceh dow. Saat ini memang memalukan. Aku asek tergelincir sendiri je dalam sungai yang airnya agak deras tu, and nak orang selamatkan bagai bukannye best ok. MALU kot! Dengan masalah seluar aku yang jarang. urgh. memalukan! *taknak citer banyak.* *tutup muka* *larik*

Apa yang aku ingat Arip cakap "weh pasni kalau kau nak aku tolong, jangan tarik seluar aku tau". erk. aku ada tarik seluar dia ke? ok malas ingat. Mintak maap ye budak group aku semua sebab banyak menyusahkan korang. -.-"

Pagi tu aktiviti ktorang semuanya water-based. Ada river-crossing, water tubing and first aid. Semua best2! First aktiviti first aid and ktorang kena buat stretcher based on barang2 sekitar situ je. Cari lah kayu ke buluh ke, anything yang boleh dijadikan stretcher and boleh angkat orang. Ktorang kena pilih budak paling  berat dalam group and bawak dia menyeberangi sungai. Ktorang guna buluh and ikat guna tali net yang ktorang jumpa. Agak kreatif jugak budak group aku ni. Semua idea hebak2 blako. wee~ Ktorang group 1st yang seberang sungai and AKU jadi budak berat yang diorang kena angkat. Actually aku gak y syorkan dri sebab aku dalam air tak mampu nak berdiri betul. Aku takut aku yang jatuh2 and lagi menyusahkan diorang. Tapi aku kesian jugak kat diorang terpaksa angkat aku yang 'ringan' ni. Lagi2 kesian kat Cahah, Baizura, Yana and semualah sebab kena angkat aku kan. Tapi best woo jadi pesakit ni. Kau dok baring je atas stretcher tu. *dalam hati risau jugak kalau diorang terjatuh, akupon sama2 jatuh. hihi* but everything was fine. Budak group akukan HEBAT ! ^o^

Lepas tu, ktorang buat river cross and water tubing. Aku paling suka water tubing sebab duduk atas pelampung and nanti trainer lepaskan kita ikut air deras sungai tu. Pandai2 sendirilah nak bawak pelampung tu arah mana. Syok memang syok. Sakit pungkok pun ye jugak sebab banyak terlanggar batu. hehehe. River cross lak nampak je senang. Pegang tali and jalanla redah sungai. Jap lagi bila dah kat tengahm sampai kaki pun dah tak sampai tanah, memang agak payah ah nak gerak. Ada budak group lain tu sampai spec dia tercabut and dibawa arus. Kesian betul. Selamat spec aku tak buat hal. :P

After semua aktiviti tu, udah mau pulang ! Yeay ! Mandi apa semua, kemas barang2, bukak khemah and makan lunch ! This time lunch is provided. No need nak masak2 lagi. Yeay lagi ! haha. Although dah nak balik, rasa sedihpun ada. Sebab dah abes dah camping ktorang. After this pun takdenye nak jumpe budak2 group tu lagi except Iqa sebab sama class kan. :)

Ha, another most intresting part is when kami segroup dapat NAIK LORI balik tu ! Gila OHSEM ! Dahla memang jakun tak penah duduk belakang lori. Pastu saat yang paling membahgiakan bila lambai2 budak2 group lain yang kena jalan kaki selama sejam untuk sampai ke bas. haha! Sebenarnya ktorang dapat naik lori pun sebab group ktorang ditugaskan angkat beg masuk dalam bas. So penat jugakla. Cuma syok takyah jalan kaki je. hihi.

Kami naik lori ! YEAY ! Ok ada je budak group lain tumpang sebadan. Contohnya yang sebelah aku tu. ehe.

Dah nak balik barulah on nset and bergambar sana sini. So, inilah saje gambar2 yang ada ^_^

 With Iqa and Arip. Sebelah Iqa tu aku taktau nama dia sape. Tapi memang slumber join bergamba. Thanx to Lan sebab amekkan gamba :D 
Motif gambar ni sebab nak nampak sungai tu saje. :)

Kualiti gamba adalah pelbagai sebab amek dari pelbagai sumber. ahaha

 Time ni sudah mau pulang. Setelah penat angkut beg2 semua orang dan ktorang berehat minum2 sat. At least ada gambar kenangan kat signboard Teratak Riverview ni. ^_^

Personally I think this camp sangat best ! Sebab leisure, takdela strict over-the-dose although adalah jugak kena marah kan. But mostly aktiviti2 dia tak strict la. Lepak2 jugak.And kepada budak2 group aku, KORANG MEMANG BEST AH ! SANGAT SUPPORTIVE AND TAK SOMBONG. NICE! Kalau dulu masuk class Rec, semua macam sombong and tak tegur2pun. *unless sape yang memang dah kenal la kan*. Tapi after camp ni, semua dah kamceng and eksaited nak pergi class although tinggal 1 class je lagi.  ;p Hope after this kalau jumpe or terserempak mana2, tegur2la ye. *Macamla budak group aku baca en blog hingusan ni. ahahaha.

Ok tu saje cerita pasal camp aku. Saja aku cerita full sebab biar aku ingat sampai bila2 camping ni. Blog aku ni kan dah macam diary aku. ^o^

Ok cikgu ! Entry2 ni je sebagai logbook saya boleh?ahahaha

Pstt : Sekarang dah masuk zone final exam. Ini scary. bai.

Thanx for reading :)

11 juta orang sayang aku:

blogtilldrop said...

hurmm boleh pg jalan jalan sini ...

beLLa said...

hehe. sini ntuk camping2 seswai la kut. ^^

Anonymous said...

....well written hannan, pic ko naik raket tkde ker??? hahaha

beLLa said...

haha ! tenkiu2. er, tu takde sape amek gamba aku. n taknak tgkpon . MALU oi ! hahahah~ kau ni sape weh? ;p

Anonymous said...

.....aku lah, yg baju IKR tu...hahah

beLLa said...

lorh. arip ke? ok aku malu. *tutupmuka. larik!* hahahaha

Anonymous said...

Hi would you mіnd letting me know ωhiсh hosting cоmрany уou're using? I've loadеd your blog in 3 diffeгent browserѕ anԁ Ι must
say thiѕ blog loadѕ a lot quicker then most.
Can you suggest a good ωeb hoѕting ρгοѵіԁer аt a
fair price? Kudos, I apρrеcіate
it!

Feel fгее to visіt my page .
.. how to get rid of heartburn fast

Anonymous said...

Μy spοuse and I ѕtumbled over heгe dіfferent web
address аnd thought I should check thingѕ out.

I like what Ӏ see so i am just following you.
Look forward to looking at yоur web page yet аgain.


Loоk іnto my website :: jump higher fast

Anonymous said...

There are several ways to bond without breaking the family budget. If you are interested in how to get pregnant after tubal ligation, it is the place to go! Getting pregnant all starts with both parties as a couple, and never really with one party's desire to get pregnant.
http://www.pregnancyhelper.in

Anonymous said...

Howdy just wanted to give you а quіck heads up.

The words in your post sеem to be running off
the sсrеen in Firefox. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I'd post to let you know.
The design and stylе look grеat thοugh!
Hope you get thе іѕsue resolved sоon.
Many thanks

Feеl free to surf to my sitе - how to lose belly quickly

Anonymous said...

Goοd ԁay! I could have sworn I've been to this site before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
Nonethеlеss, I'm definitely glad I found it and I'll be
boοκmarkіng and checκіng
bаcκ often!

Feel free to visit my sіtе: double glazing windows solihull area

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails