my beLOVEd follower

Monday, June 7, 2010

lagenda budak setan gondol


anyone yang da tengok citer setan gondol nih?? pe korang rase? besh?ngak besh? buley tahanla? tabuley tahan? (ape y taley tahan nyer?nak wiwi ke?) hekk~


straight to the point, aku cakap xbesh n bese2 je. okla, aku akui ade gak bergenang air mata nih part last2 tu kan. tapi xbermakna lakonan diowang mantopp. dah isteri dye mati nk lahirkan anak, mestilah sedih en. lagi plak aku nih kememe cket.elak aku melalak je dlm wayang tuh. tapi selamatla aku ni waras lagi, so bergenang sudeh. ;p


aku xpaham ape yang setannyer budak gondol nih..(i mean..Kasyah) setakat mula2 dye tunjuk si setan tuh belasah budak time men bole, kenakan lect, n masukkan cicak dalam air orang..da cukup setan gondolkah itu?? n citer dye cepat sangat.kejap je dah jd baek. then kejap je da kapel ngan ayu. kejap da berpisah, kejap da kawen ngn azmi, kejap da accident, kejap da abesh popcorn..erk. 2 akula, heee~


maksud kejap aku tuh, macam xsempatla diowang warm up kan kite ngan karakter2 y ade. soo aku xnampak pon kesetanan si Kasyah tuh. xtawla kalau kat novel besh lagi en. yang aku taw, bestseller gak novel tuh. akupon xpenah baca. huhu~


sesape nak g tengok wayang tuh, g la tgk shrek or Prince of Persia. (kalau xtengok lagilah) lagi besh kot. tapi kalau korang memang gemar menatap wajah Lisa Surihani yang cute n Farid Kamil yang macho tuh, g jela tengok ye. no heart feeling. ;p


btw, kat Mines ade Pesta Buku gak taw. untill 13 June nh. aku beli buku Chicken Soup for Teenage Soul tuh rm25 je! standrd kat MPH rm49.90 kot. for those yang suka membaca tuh, g lah sne ye.dapat borong buku lagi. ;D


p/s : maaf ye aku selalu gune bhse gondol tuh. ni terinfluence ngan mama yang suke cakap setan gondol. hikk~

7 juta orang sayang aku:

~AmyLiana8886~ said...

ye ke bese2 dik..bese la citer melayu mmg cmtu..akak xsaba nk tgk karate kids..ke apa tajuk yg jackie chan tu..mesti best..

Khairunnisa Ithnain said...

aku perasan gak bce kt blog org, rmi kate ygcter ni xbest.. baru nk download, tp bler da rmi sgt kte xbest, buat aku malas nk download la..lagi2 bler ko ckp.. :D

HAZ_SHAMEER said...

ermm dah agak dah memang susah nak adapt citer tu jd filem...filem adalah visual tapi novel adalah imaginasi..novel dia memang best jugak la..kita terawang2an membayangkan kisahnovel dia masa duk baca....siap ada sambungan katerina...novel dia memang panjang..apa2pun kalau bukan melayu support melayu..sapa lagi tul tak?ehem2..

beLLa said...

kak amy: 2la pasal.kte pon sme.cambesh je cter tuh..;)


nisa: hehe.ko tgu kua tv jela nisa ui. wah,efek ea kalau aku ckp xbesh? hihihi

beLLa said...

haz_shameer : ye2. betol tuh.mmg layan je cter2 mlayu nih..tp kte berhak gak nak komen citer 2 ok ke x. ye idak? ;p ehh,tp citer Kau Laksana Bulan karya Aina Amir besh je bile dilakonkan..mksdnyer xsmuela cte mlayu xbesh bile diadaptasi dr buku..

beLLa said...
This comment has been removed by the author.
ZiErWa zAiNaL said...

x smpt nk wt ape2..sbuk je ngan kuliah n asaiment,,huhu

kalau sudi komen la entry saya..
<a href= "http://rentetanperjalananhidup.blogspot.com/2010/06/hari-ni-betul2-menguji-saya.html>hari ni betul2 menguji saya</a>

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails