my beLOVEd follower

Tuesday, August 28, 2012

Baru Nak Wish Raya? :P

Assalamualaikum semua :)

Last entry on 18 Jun. Sekarang dah 28 Ogos. Lebih 2 bulan jugakla blog ni terabai. Bukan takde cerita nak update. Tapi sila salahkan Twitter sebab dia dah rembat semua cerita yang boleh aku jadikan entry kat blog ni. :P * Ni lah akibatnya bila jadikan blogspot sebagai tempat bercerita kisah hidup* -___-"

But is it too late for me to wish Happy Eid Mubarak? belumkan? kalau wish selamat berpuasa tu yang dah terlambat kan kan? hehe

So here I wanna wish 
SELAMAT HARI RAYA BUAT SEMUA
yang kenal diri ini
yang singgah kat blog ni
yang baca entri ni
  MAAF ZAHIR BATIN yea ^o^

Rasa tak feel lak nak wish sebab macam dah seminggu raya baru nak cerita pasal entry raya. Tapi aku dulik hape. Tengah ada mood nak menaep ni baek ku layankan sajo. ye dak? :P

Tema kami tahun ni, supposedly chocolate. Tapi dah terjadi gold, pon boleyy :)

Kami sefamly balik raya kat Batu Pahat. As usual semua berkumpul reramai. Bezanya this time pakcik dari Singapore pun datang sekali. Dengan anak2 dia n cucu2 semua. Plus pakcik dari Kelantan pun ada. Meghiah jugakla kat kampung tu :)

Ni nak bergambor satu famly tapi tak prepare lagi. Ni bukan gambar proper sebab amek guna nset je. ngee~

Another thing is, menu raya kami kali ni mix hidangan pantai timur dan selatan. Jadinya, tercombinelah Nasi Dagang + Sambal Goreng + rendang ayam + ketupat + lemang + lodeh + serunding dan asam pedas. Yes yes asam pedas pun ada. Jadinya aku ni dari breakfast, lunch sampai ke dinner makan nasi dagang + berkuahkan asam pedas, sambal goreng dan rendang ayam. Boleh tahan sedap jugak ! harhar. Rasanya ni first time menu raya ada nasi dagang. :D

Hari raya kedua pulak, kami konvoi ke johor bahru, then dari sana konvoi masuk Singapore lak. Nak beraya kat rumah Pak Long. Jem gilos tak payah nak citer ah. 3 jam terperangkap dalam jem nak masuk sana! Leceh bhai -.-"
Bukti pasport. *motif? :P

Raya ketiga sudah balik ke KL. Dan mood beraya pun dah babai tertinggal kat kampung. Parent dan nenek pun dah mulakan puasa 6 nya, aku adik beradik dah kebosanan sebab takde beraya ke mana2 lagi :"( 

Anyhow, sempat jugakla aku kumpul duet raya masa kat kampung dulu. Ada juga yang masih sudi memberi kepada gadis berumur 22 tahun ni. ^o^

Aku hado. Kau hado? ngeh3~

Last but not least, harusla setepek letak gambar tuan tanah kan. 


okbai. 

Thanx for reading :)

10 juta orang sayang aku:

the fikirman said...

keep calm n happy eid fitr

~AmyLiana86~ said...

comel la bella..lambatnyer wish raya..tp xpe rayakan sebulan..akak dh start puasa balik dah arini..hehe

nur anis said...

raya belum habis lagi ni..boleh lagi wish..hehe..selamat hari raya..dan slaam kenal..:)

ILYAH said...

Salam aidilfitri...thanks coz sudi menjengah blog tuan umah...:-)

acan ketot said...

selamat ari raye temok..
hu3..

beLLa said...

@the fikirman
thank you :)

beLLa said...

@~AmyLiana86~
hehe. baru sampai seru nak update blog kak. :D maceh2 ^o^

beLLa said...

@nur anis
hehe betul2 :) salam kenal jugak ^o^

beLLa said...

@ILYAH
hehe takde hal punye :)

beLLa said...

@acan ketot
yey! selamat hari raya tetot ^o^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails