my beLOVEd follower

Monday, February 22, 2010

lu pikirla sendiri best ke x best



hye guys. tadi baru je tengok cerita nih kat mines. mula2 tamo tengok coz ade mbe cakap xbesh.tapi xbanyak choice citerla nak tengok..so layankan je. sajela nak review n bagi komen sket pasal citer ni.(even i'm not somebody) huhu~


cerita ni dibintangi oleh pelakon seperti Nabil, Mila AF5, Puteri Sarah, Tasha, Vanidah Imran, Ebby Yus, Ummi Nazeera, Zaibo, Amy Search dan Fahrin Ahmad dan skripnya ditulis oleh Aminah Rhapor. ok.first nak pujila lakonan nabil dalam filem pertama dia nih,tidakla boleh dikatakan hebat.tetapi bagusla n not bad.sangat bersahaja. mila pulak macam xbanyak scene dia.jadinyer bese2 jela.citer ni quit similar ngan hidup nabil before dia masuk raja lawak..jadi despatch, kje workshop etc. puteri sarah lak ok je.cume aku memang taley ngamla ngan suara dia.tataw asal..;p

one thing yang aku x gemor adalah jalan ceritanya yang agak mengkonfiuskan. n kadang2 wat kita xpaham dan akan berfikir 'ehh, ni abang dia ke? ehh, tibe2 je nabil ni dah ade kat uma sarah 2.. ehh, bapak dia idop lagi rupanya..ehhh hang jebat! erk.ok.yang 2 tipu je.;p tapi betol weh.da agak2 nak abesh cite 2..ade pulak bapak dia tengah sakit.cam xbesh gitu lambat ditonjolkan pelakonnya.huhu~ part2 yang klakar 2,bley tahanla lawaknye..yelakan..nabil kott..raja lawak 2..hehehe.. cume pengenalan pelakon dia kurang best.n yang menariknya, ade je 3 orang nih..meet uncle hussin. korang penah tengok x citer gila-gila pengantin remaja?haa..lebih kurang camtula.setiap scene, gado ke, putoz cinta ke, ade je orang nyanyi n kenakan orang..huhu


ni aku providekan sikit sipnosisnya...
Mengisahkan tentang mengejar impian, cita-cita dan cinta. Nabil (Nabil Raja Lawak) dan Natasya (Puteri Sarah) merupakan pasangan yang berbeza dari semua perkara. Mereka seperti dua garisan yang tidak mungkin bertemu di dalam kehidupan ini untuk melayakkan mereka bercinta. Seorang anak hartawan dan seorang lagi hidup dalam kesederhanaan. Mereka mempunyai pandangan hidup yang berbeza kerana seorang di universiti dan seorang lagi terpaksa bekerja menyara diri. Nabil, seorang anak muda yang hanya berkelulusan SPM bekerja sebagai penghantar surat. Sabtu dan ahadnya bekerja di workshop motor. Malam minggunya pula membantu kawan berniaga di pasar malam. Sentiasa bertukar kerja atas alasan dan masalah tertentu. Hidup tak perlu kaya. Asal hidup boleh membantu keluarga dan merasa sedikit kesenangan sudah mencukupi. Merupakan remaja yang bersih dari gejala sosial, berdikari, rajin dan tidak mengenal putus asa. sangat touchingla bila dia lebih mengutamakan familynya dalam segala hal..cayalah nabil!hehe


p/s= overall aku bagi 3 bintang daripada 5.hehehe
acehh,over lak budak nih..sebok2 je nak komen citer orangkan..haha! ade aku kesah?cakcakcakcakcakcak..keh3

7 juta orang sayang aku:

aMiR ThE dRaGoN said...

byk tol ko membebel,cik hannan...:P

dari~ummie said...

hakhak..aiman tak kisah gituuuu..;P

beLLa said...

alaa..bukan slalupun aku bebel cmnih..kadang2 je..;p

aiman xpenah kesahhponn..hihi

Afifee said...

Macam xbesh jew..tak jadi la nak g tengok..hehe..tunggu next muvee kuar baru nak g tengk muvee ;)

beLLa said...

2la.bukan mhasut..if nak tgk ok je.
cume nty tkot rase mbzir je..
huhu

syahira ariff said...

isu puteri sarah berebut nk masuk poster ngan mila tok filem nie pun daa jd isu hangat
tp nmpk cam x besh jer citer dia
x mau tgklaa muvi nie
hehehehehe


kummentlaa entry baru sy~
(^____^)weee~

beLLa said...

ohh ade ke?
tataw lak pasal 2..tp seyez mmg xminat sarah 2..huhu
okayh!;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails