my beLOVEd follower

Friday, December 2, 2011

Perempuan cantik pakai apepun cantik

Assalamualaikum si cantik dan kacak semua.

Orang kata cantik tu subjektif. Kenapa bukan objektif? Sebab kalau cantik tu boleh didecsribe dengan A, B, C, D sampai Z sekalipon, itu still tak dapat define cantik. Contoh :

Antara mereka, yang manakah paling cantik?

A : Jessica Alba
B : Siti Nurhaliza
C : Park Shin Hye
D : Siti Sarah
E : Cik Bella. ehh? haha

Maybe orang akan cakap Jessica Alba cun. Orang melayu cakap CT jija lawa. Orang Korea akan cakap Park Shin Hye cantik. Shuib Raja Lawak pasti cakap Siti Sarah cute. betol? tapi takde sape nak cakap cik bella ape2. Sebab takde sape kenal dia. kah3~ *ok.aku da mula mengarot. ;p

Back to our topic. Sebagai pompuan, aku rasa korangpon suka tengok pompuan cantik. Bukan laki je suke cuci mata tengok awek cun. Aku pon suke kot! haha. Tapi aku normal ok. Bukan tengok dengan perasaan bukanbukan, cuma minat tengok sebab diorang ni cantikla. ;)

Frankly speaking, kadang2 rasa jeles tu ade lah jugak tengok orang cun ni bila pakai ape pun semua cantik. Bila part aku nak pakai, pehh. Macam HAROMM ! Hahahha~

Korang mesti kenalkan sape neh? She's HANA TAJIMA. Boleh dikatakan dia ni ikon fesyen kot. Tapi awat dia pakai shawl serabut2 camni still nampak cun? Bila aku buat, macam tudung aku baru bangun dalam keta je -__-"

Ada bran nak pakai camni keluar?? ;p
but she still look cute.
:)

HELIZA HELMI
Ni lagi sorang si comey-mata-boolat-buat-aku-geram-neh
Pakaila tudung gaya apepon. Still cute!
I adore her actually ;')

DIAN
Ni lagi satu awek cun yang pandai bereksperimentasi dengan tudung bawal. Orangnya lawa sangat!

YUNALIS ZARAI
She's gorgeous! Ntah pesen ape tudung ni but she still look AWESOME!
;)

Ramai sebenarnya blogger kita cun2. Tak perlu aku nak bagitau kot. Korang konfem kenal Yuyu Zulaikha, Fatin Liyana, Maria Elena, Nisa Kay dan semua blogger lah ! I believe everyone have their own uniqueness and beauty. Just be CONFIDENCE of yourself. ^_^

REMEMBER !

BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER.

Allah dah ciptakan makhlukNya semua adalah terindah. DIA tahu hikmah disebalik setiap kejadian. Be GRATEFUL ok dear. And DO BELIEVE that YOU ARE BEAUTIFUL.
:)

Sekarang aku tengah suka pakai shawal macam tudung bawal. Macam cool je. Agak2 korang ok tak? ;p


psstt : Orang2 cantik ni kalau pakai tudung saji pon still nampak cun en? LOL~


Demmit. Asal entry ni panjang gak? Aku ingat nak update pendek je. HAHA


22 juta orang sayang aku:

Fendy said...

cantik itu bonus utk manusia...bergantung bagaimana cara die menggnakan kecantikan..bukan dgn perkara maksiat...heheh

collb9 said...

cik bella pun cantek ape....
:)))

✿....rossa alina....✿ said...

awak pakai ape² pun still comey gak..don't worry.. :)

sakura said...

nabila cantik juga apa :)

Izzan Salwana said...

Me love heliza helmi cun melecunn tuuu. Cik bella pun cantik jugakk <3

Nisa Kay said...

semua org itu cantik dear...

:)

thank u so much sbb mention nama i dalam entry you :)

ninazahar said...

stp kita mempunyai kecantikan tsendiri, kecantikan luaran perlu seiring kecantikan akhlak dan budi

LiFe KaMi said...

kamu pun cantik,
yang paling bagus cantik budi pekerti dan hati bukan luaran jer..:)

Scarlett O'Hara said...

Cantiknya Cik Bella!Budi bahasa pun kena cantik jugak tau!

Aida Azryn said...

for me,semua orang cantik.. :)

sLpmEpLz™ said...

jawap dgn yakin E - cik bella. #jagahati

beLLa said...

@Fendy
betul3~ setuju sgt :)

beLLa said...

@collb9
duhh.jgn puji. maken kembang nty. haha

beLLa said...

@✿....rossa alina....✿
insyaAllah~ kmoo jugak dear :)

beLLa said...

@sakura
hehe. kte bese2 jea. macehh ye ^^

beLLa said...

@Izzan Salwana
samalah ! ngan mate boolat dia tu. hee~ thanx daer. awak pon cantik tau :)

beLLa said...

@Nisa Kay
betul3~ takde hal la cik nisa ^^
bukan selalu blogger pemes komen blog picisan neh. whoa! hee~

beLLa said...

@ninazahar
yeap ! agreed! cantik muka je tak guna kan klw dalaman tak cantik ;)

beLLa said...

@LiFe KaMi
hehe. macehh~ akak pon cantik jugak :)
betul tu. senang ckp kena dalam cantik, bru terpancar kecantikan luaran tu kan ^^

beLLa said...

@Scarlett O'Hara
hehe. macehh~ kmoopon cantik :) yea yea.thanx for the reminder ^^

beLLa said...

@Aida Azryn
betul3~ semua ciptaan Allah tu cantik :)

beLLa said...

@sLpmEpLz™
haha. tayah nak jaga hati sgt. kalau ade F ntuk kau, aku pon jawab F. ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails