my beLOVEd follower

Monday, January 16, 2012

Takde Idea Nak update?? Meh Usha Sini :)


Assalamualaikum semua.

Aku ni ntah ape2 la. Bila busy, sebuk teringatkan blog yang maken terabai. Bila dah free, pon terabai jugak. haha. Bukan ape, hari minggu aku duduk rumah nenek. So memang tak dapekla nak update kan. Waktu2 camnila baru dapat on9. :)

Aku ada blogngesott dari tadi. Something info menarik aku dapat dari blog cik Arra Ahmad ni. Tentang tips2 kalau dah takde idea sangat nak update ape kat blog.

Tipsnya :

# Cari bahan dalam rumah sendiri.
seperti kerusi, meja, katil, sudu etc.

Buat jela 1 entry pasal sudu contohnya.
" Apa akan jadi kalau korang lebih kecil dari sudu.."

entry penuh KLIK la Blog Arra Ahmad ni :)

Menarikkan??

Aku nak tambah lagi cara2 kalau dah takde idea sangat. Korang buat macam aku ni ha. Bagi summary entry blogger laen. hahaha. Tapi JANGAN LUPA CREDIT TO blogger itu sendiri ya. :)

Tapi ada cara lain kalau korang dah takde idea sangat nak buat entry, tapi nak gak update. * Ni antara yang aku boleh pikirla ye. ^^

Antaranya :

1) Cerita pasal isu semasa.
- Tak kesahla politik ke, car accident ke, anything. Korang boleh dapat info dari berita online and its a lott ok. ^_^


2) Cerita pasal gosipp artis.
- Ni paling senang. Banyak ke blogger buat macam ni. Kalau tengah HOT cerita pasal retis tu, lagi baguz korang cerita kat blog. Mungkin dapat menaikkan trafik blog. hihi. *but make sure sumber korang dapat tu sohih ye.


3) Cerita pasal blogger pemes amos laen.
- Ni pon best gak ni. Ce korang update pasal Fatin Liyana or Hanis Zalikha ke, konfem ramai komen wehh! hahaha
*kalau tak, jangan salahkan aku pulak ye. ;p


4) Cari info pasal khasiat sesuatu makanan.
-Makanan banyak gile kot kat dunia ni. Buah2, sayur2, anything. Korang buat entry pasal khasiat2nya. Contoh , Satu hari cerita pasal khasiat 1 buah pon boley. betul tak? :)


5) Buat entry muhasabah diri.
-Any Islamic info yang korang boleh share ngan blogger lain. Nice kan? Sharing is loving uolls. haha


6) Lu pikirlah sendiri.
Asamekom! haha.


Cukuplah tips2 ntuk hari ni ye anak anak. Semoga korang dapat amalkan kalau idea dah kering sangat okeh? ^_^


Thanx for reading. :)

8 juta orang sayang aku:

EnciK AxixOu said...

sudu pown leh jd topik kn. heee..Buat entry muhasabah diri lah yg paling terbaik anta semua2 n3..hee

nur said...

Banyaknye cadangan sini... Best best..

Arra Ahmad said...

tq mention blog kiter..
idea kamu tu boleh pakai juga..hehe

Si Pengembara said...

wah, perkongsian yang bermakna ni cik hannan.. takdelah saya selalu ketandusan idea je... ;)

beLLa said...

@EnciK AxixOu
hehe. semua jadikk kalau dah kering idea sgt. ;p betul2. at least boleh dapat ganjaran sharing ngan org ramai. :)

beLLa said...

@nur
hihi. pilih yang mana suka ye ^^

beLLa said...

@Arra Ahmad
hehe tade hal. penting mention tu. ur idea kan :)

beLLa said...

@Si Pengembara
hehe. lepas ni bolehla praktikkan ye. so terupdate la sikit blog :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails