my beLOVEd follower

Monday, June 11, 2012

Sentap-Menyentap semakin berleluasa sekarang ni.

Assalamualikum semua.

Cuti sekolah dah abes. Acano adik2 semua 1st day sekolah? result exam ok tak? ok takyah jawab. Sesaja ngengada tanya. Buat modal nak taep intro sebenornye. hihi
Menda aku nak citer hari ni pasal medium social networking yang makin popular sekarang ni iaitu TWITTER. yes yes yang tweet tu. bukan tweet tweet, tweet tweet smss... bukan2 *jari telunjuk goyang kiri kanan kiri kanan*

Oleh sebab twitter adalah satu-satunya medium social yang seronok diupdate setiap masa, samada hendak makan, nak tido, nak dating, mahupun nak beyak semua diceritakan kat twitter. Memang bagus. Kasi semua follower anda tahu apa yang anda buat. Tapi tak syioknye bila budaya perli memperli diamalkan. Aku rasa takde hal kut semua orang update ikut suka hati nenek oyang  dia nak cakap apa. But when it comes to ada yang sentap, ini boleh menimbulkan pergaduhan bhai. Tak kiralah member ke, tak member ke, stranger ke. Sama je.

So my opinion is like this,

Kepada pembuat ayat sentap : Teruskan acara anda seperti biasa dan kalau boleh, jangan mention sesiapa. Kau tak puas hati ngan sesapa pun, let it be general. tak payah nak obvious sangat kasi orang sentap. Tapi ikutkan, takyah nak sarcastik sangatla ye. Tak elok. Makan diri sendiri je nanti.

Kepada penyentap : Korang chillex sudah. Orang buat status tu kekadang cakap dari pengalaman. Tak pengalaman dia, pengalaman member2 dia. Tak pun fikir je, watpe aku nak sentap, ramai lagi orang lain dia tujukan status tu. Mana baik jadikan tauladan. Tak baik tolak tepi. arasso?

Bagi aku twitter lah tempat aku mengomel, membebel, n kalau aku rajen sket, aku sharelah something knowledgeable. Bukan tempat nak bashing orang ke hape. Ada sorang dak kat twitter aku, suka buat ayat kasi dak pompuan yang baca sentap oh. Tapi rilex ah. Follower dia bukan aku sorang je. So takde hal lah. I know myself better than others. Nak judge me based on my tweets sangatla immature. 
HAPPY TWITTERING peeps!! 
^o^

Idiom had mentioned, 'dont judge the book by its cover' but now everything's count. Lu pikirla sendiri. Asamekom! haha

p/s = My opinion is just an opinion. It might be right. It might be wrong. Ada yang tak pueh hati? Jom kite komen kat bawah ni. hihi

psstt : Aku dari semalam emo dengan fanatik boyband max247 tu. Dok meroyan kat twitter sampai nak maki aku. Rilex sudeh. ada sape2 penah kena gak ngan budak nama Mahad tu? Psycho dow dia. heh


10 juta orang sayang aku:

zuhaida said...

kadang2 orang tu tweet nak tuju kat kita, tapi terkebetulan kita terasa sebab mungkin benda yang dia tweet tu lebih kurang sama dengan sama dengan kisah kita. kan? :)

FiQa said...

jom join GA . dah lama tak join ni !

http://lolypopsxoxo.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-dhia-johary.html

msredcheesecake said...

tak layan kerenah org tak matang....

beLLa said...

@zuhaida
yup2. betul tu. tapi pikir jela baik. n ubah apa yang patut. bukan dengan cara perli balik. :)

beLLa said...

@FiQa
sempat promot tu ;p

beLLa said...

@msredcheesecake
lebih bagus macam tu :)

::dEyb:: said...

bior kan jela, xpyh nak lyn kan org gittew ;)

Anisa Anuar said...

sama macam dalam entry saya yg ini
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/06/thing-that-i-learn-from-twitter.html

beLLa said...

@::dEyb::
hehe. betul3 :)

beLLa said...

@Anisa Anuar
thank you sharing ur thought :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails