my beLOVEd follower

Friday, July 30, 2010

bayar untuk ditakutkan?

malam tadi baru je masuk rumah hantu kat MARFEST. adakah menyeramkan? pada yang penakot n lemah semangat cam aku..pasti akan menjawab 'ye!' dan bagi mereka yang bajet2 berani akan jawab 'bolehla. asal ade bunyi ngilai2 tuh.' agak sarcastic bunyinyer yep.


rasanye aku bukan nak citer lebih lanjut pasal masuk umah antu tadi 2 coz let it be secret for those yang masuk ngan aku skali tuh. sangat sengal ye anak-anak. terima kasih buat roomate ku cik Nasibah n memberku cik Fathiah kerana sanggup melayan kerenah aku neh. ikotkan aku sanggop burn dwet tuh coz xnak masuk. tapi apekan daya..dah naek tangge kot. tinggal nak merangkak masuk je. isk.


da malam2 neh baru aku terpikir. ramai je orang buat something dengan harapan mendapat pengalaman baru. contoh terdekat, macam aku. da taw takot, nak gak masuk. kononyer nak atasi rasa takot tuh. tapi rsenyer sme je. mungkin ya, ianya menambah pengalaman aku..tp pengajaranya? jangan masuk umah hantu lagi.begitu?


teringat aku masa kat nilai dulu ade camp kat gombak gak. kena night walk. aku paling takot bersendirian kat tempat gelap. apetah lagi ade plak mende2 kacau.menanges2 kot aku malam tuh.dalam gelap, aku jalan je pelan2 ikot kaki bukit. if aku melencong, mau jatuh bukit nanti. then tibe2, depan aku ade mende merangkak. dalam gelap kot. although aku taw mestila abang2 neh yang kacau kite, still takot ok. coz i'm alone!isk3.abang fasi da bagitau awal2, if jumpe pape kena cakap 'HOT' then if org tuh member kte ke..dye mesti jawab 'FM'. aku punyerla cakap HOT..HOT..HOT.. banyak kali kot. mende gerak tuh mendesis lak.siap merangkak nak dekat ngan aku lak tuh. aiyoyo. aku da cam nak nanges en.ngan pokok goyang2la.hadoyai~
then aku nampak cahaya dari belakang, macam org suluh2 guna nset. fyi, ktorang kena offkan nset. if rse da sesat betol2 je bley bukak. yelakan, anything could happen kat utan malam2 buta camnih. tibe-tibe...

'oit! asal kau on nset?kan da bagitau xley bukak nset?' .tbe2 ade org kua dr tempat pokok goyang tuh.

'oh.saya ingat saya da sesat bang..soryla.' jawab dak laki tadi.

akupon ape lagi.saengla dye jalan sampai jalan kua. dalam hati, selamat aku malam neh. huhuhu~
tapi takdela selamat mane. sampai kat jalan hujung, kena sound ngan sorang lagi abg fasi. ye cakap ' asal korang ley jalan berdua lak neh?sape bg arahan ley jalan due2?' dahla rse nak nanges tadi xilang, ni kena marah lagi. xkesian ke kat aku? isk.

dak laki tuh citerla mende sebenor. yang aku nih tbe2 benti tengah jalan sebab takot. then xpepasal abang tuh soh aku masuk balik dalam hutan tu. sorang2. ulang taep. SORANG2 ok! isk. terus aku melalak weh. gi belakang membe aku, ngongoi2 aku nanges. rupanya ye maen2 je. tgk aku da cmtu,terus ye cakap 'aku maen2 jela. kau jangan amek aty sgt'. cehh.xamek aty mendenyer.da meleleh2 hingus aku neh, air matepon da bpe tangki abesh,(hiperbola cket) sape nak ganti? T_T

balik kat campsite, ade supper la konon. mte akupon da bengkak,nak mkn mendenyer. bek aku bfast teros. xpepasal kena bahan. 'sape dak yang nanges tadi ek takot' bla bla bla. aku wat dunno je. xpe2.ade ubi ade batas. ade hari, xknfem lagi aku nak balas. huh~


uish. xsedor da panjang lebar aku citer.xpelakan.xpakse orang bacepon. hee~


kalau hantu muke camni, takot x agak2? aku takot. ngee~


p/s: sabtu ni kat CM, ade dak2 uia nak gather bce sajak if i'm not mistaken. baru tadi aku tau kat MARFEST. dye nih berazam nak wat buku indie gak. sgt suka menulis. tadi ye citer2 kat aku..teringat lak kat Nami. dyekan suka menulis n karang sajak neh.and buat DIY books. peace. ;)

6 juta orang sayang aku:

Wan Perlis said...

takpernah masuk rumah hantu

Iezati Najlaa / Mc said...

kalau tengok horror movie aku jerit paling kuat.

firdaus khalid.com said...

horror..aduyai..lemah giler..

p/s: panjangnye..kalo org tu x sabar..mesti dye x bce..

ape2 pun..kejujuran yg penting..
kalo panjang2 pun..x btul ounye cter..xde guna jugk..

hans said...

kenangan aku paling best masuk rumah hantu apa entah dekat funfair
serius tak takut
kitaorang siap gelak lagi kut
tension jer si hantu2 dalam tu
hahaha

P/S : Mari Makan Buah Tomato!

beLLa said...

wan: xpenah?bia betik. ;p


mc: sian mbe yang tgk movie ngan kau en. mesti terkejot ngan jeritan kau. hikk

beLLa said...

firdaus khalid: thanx 4 d comment. btw, i'm not making up stories. all i told about d reality. chill~



hans: haha! funfairnyer mcm poyo je (ckp mcm brani sgt je aku neh) ngeh3~
sian antu2 tuh.pnt nak takotkan korang.tapi xberjaya ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails