my beLOVEd follower

Thursday, November 25, 2010

2 Alam. citt pOodah!




aku baran neh. sangat + amat tak puas hati ouh!! cmneh punyer citerpon boley nak ade kat wayang ke? aku rase ni la citer mlayu paling xbebaloi aku tengok kat wayang oh!

tulah kau bella. nak sangat support filem malaysia. dah membaziaq duit. aigoo~

selamat kak Siti ku sayang yang belanja. ingat arini dapatla mura kat MBO tuh. jap lagi RM 1O gak! mintak maap ye kak! nty saya belanja akak lolipop. ;p

pada sape yang nak pi tengok ( ada ke ura2 nak pi tgk citer neh?) aku syorkan, kalau hang dah banyak dwet sangat, baek pi tengok citer Harry Potter 2 kaly. bagi aku lagi best kot! weh, tgk cerekarama TV3 lagi best la!! grrrrr

cmnela ley Dr ini target sampai 40juta. woit! 1 juta pon aku xkonfem lagi. haish~ target nak tinggi. citer cam hape ntah.aku rase filem tuh xdeserve dapat byk bcoz kos nak buat cam murah je. alek2 kua kan scene2 lama. then nga mood feeling2 nak insap, tukar scene kat pub plak. aku yang jenis lampi2 ayam neh, payah betol nak paham. paling koman, tunjukla masa dia jadi laki ke, masa wat pembedahan ke.. setakat da jadi pompuan watpe..-___-'

aduuhh. banyak aku rasa nak bebel neh. sumpah xpuas doh! aku memang berani mati je tengok citer neh. orang cakap xbestla, ngarut2la..at least aku pi
tgk sendiri, ley aku komen. soo, memang MEREKA benar!

meh aku story sket citer neh. let me make it points coz aku pon penin nak baca balik nanti. ;p

~mula2 citer, ye tunjukkan ayat2 yang kononnya menginsfkan contohnya "Meninggalkan dunia atau dunia meninggalkanmu"..then banyakla ayat2 konon insaf tuh. aku dah pikir ni macam citer MR.BEAN HOLIDAY yang orang buat filem syok sendiri muka dia je tuh ( pada yang dah tgk citer mr.bean tu lah enn. hope anda faham )

~then mula citer neh ngan kematian. kire minah..err.. ke laki ni da mati lah. (nama dia ADAM tapi dah tukar jantina jadi AMY). aku ingat bolehla nak jadi best sket citer neh, jap lagi nga konon nak sedih, dah tukar scene. citer kat pub plak. joget2, goyang2, minum2, mabok2. (standard keadaan kat pub la kan)

~then balik ke scene mandi mayat plak. mula aku plek gak. kan mayat pompuan. asal laki lak mandikan. rupanya tulah 'ADAM' yang da jadi pompuan tuh..

~next cam besela. tunjuk hidup bebas si 'AMY' neh. tukar2 laki.minum arak kejadah semua.

~ after kejap scene lifestyle dia, mesti diselitkan balik scene kena kapan la. kena semayangkanla. then mayat dia jadi berat. kubur xmuat. senang citer, dia tak diterima kubur. kena tanam kat tempat laen.

~the end.

korang agak best ke?? aku mula2 excited coz tau Aaron Aziz berlakon. ingat dia yang jadi hero ke, hape ke. rupanya Ustad muda daaa..ok je lagi tuh. tapi overall citer memang aku tak pueh aty oh.seyez!

P.O.Y.O lah uncle.
pecah bontot aku adelah.
cett!

aku paling takley blahnya, lagu2 citer tuh memang best. 3 lagu xsilap aku. mula2 lagu Sudirman -Salam Terakhir, 2nd lagu Andai Ku Tahu-Ramli Sarip and 1 lagi aku xtaw lagu hape. LOL! tapi yang sengalnya, ley buat mv lak ngan lagu tuh. then nak lama kan cerita ngan dengar lagu tu sampai abesh + flashback balik scene yang sama! boring kot! dahla memang xbanyak scene best langsung. huh~

cukupla aku bebel pagi buta neh. buat tambah dosa aku je ngutuk orang. kalau korang nak pi tgk citer neh, aku nasihatkan korang WAJIB beli popcorn bagai. takdela ngantuk sangat nanti. kwang3~

akhir kata, MAJULAH FILEM 2 ALAM UNTUK NEGARA.

wakakakaka~

22 juta orang sayang aku:

nadia said...

hehehe..
ramai kata cite ni tak bes langsung..

suzie rahman said...

xpyh tgk r.bella dh cite

Jejaka Terhangat said...

haha..lagi sorang jadi mangsa filem dua alam..kesian..pecah punggung yek..=p

Jejaka Terhangat: Saya Keliru Dengan Aurat Saya..

Ms Crayon said...

marah betu kamu yea..nseb ay tak pegi tgk

Ms Crayon said...

*typo ay-sy

natasha MDG said...

haha. tggu dkt astro je la tu pun kalau nk tgk la. hehehe

Sumijelly said...

adesss.................ko tambah dosa kotuk...
kak sumi pun tambah dosa duk baca.....hahahaha

tp ramai yg kata tak best..huhuhu

Sumijelly.com

FizwaN said...

huhuhu...dah agak dah cite ni poyo je lebih,mmg ditunggu-tunggu sape2 yg nak review cite ni..thanks ye cik bella,cemane la dia leh target dpt smpi RM40 juta sedangkan cite Adnan Sempit yg meletup tu pun baru dpt Rm7 juta lebih...inikan pulak cite mcm cerekarama kat TV3,pasni dia nak invite Pamela Anderson lak jd heroin..ntah bape ratus juta lak dia nak target pasni,huhuhu..bila la filem Malaysia nak maju,support filem Enggeris marah lak ckp x patriotik...x phm,x phm..

hans said...

hahahaha
harry potter jgn la ko bandingkan
filem harry potter 1 juta kali lagi baik dari 2 alam tu

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

P/S : Kutipan Filem 2 Alam? Korang Tahu Ker Dah Berapa Juta? Meh Tengok Sini

Munix™ said...

dr rozmey ckp leh cpai 40 juta... 100 juta pun bleh kot hehe

shera haifa said...

fuyoo..xnk p tngok pun..hehe

Nur Halimah Parmen said...

tuh dia naa...
btoi2 xpuas ati...bgos gak ang da story,tpi...mcm menarik plak??
haha

Sky8Men said...

2 alam..oh 2 alam...huhu

beLLa said...

nadia: memang xbestpon. xpayah tgk. ;p


suzie: haha! aku citer sket je tuh. nak feel, pi tgk sendiri. lol!

beLLa said...

jejaka terhangat: yea2.memang nak pecah punggung geram giler ouh! ;p


ms crayon : haha!mne xmara.kte byr ntuk dihiburkan. bukan soh dodoi tidoq. ;(


natasha: tu pon if astro nak tayangkanlah. wahahha

beLLa said...

sumijelly : ala kak. da geram kot. mintak maap ye tertambah dose yang baca. ngee~ ;p


fizwan : haha! stujula sangat! bukan nak kondem citer mlayu.ade je yang bagoz2. tp dah kte sbg penonton, ade hak gak nak bg komen. ye idak? ;p

beLLa said...
This comment has been removed by the author.
beLLa said...

hans : haha. 2 dah semestinya. ;)


munix: kalau cakap, akupon boley. hasilnya??hampeh


shera : bagozla ade niat camtuh. jimat dwet ;p


halimah : menarik kmoo cakap? aiyark.

beLLa said...
This comment has been removed by the author.
beLLa said...

hans : haha. 2 dah semestinya. ;)


munix: kalau cakap, akupon boley. hasilnya??hampeh


shera : bagozla ade niat camtuh. jimat dwet ;p


halimah : menarik kmoo cakap? aiyark.

Muhammad Burn said...

memang ramai yg rasa nak pecahkan panggung kot.haha

beLLa said...

haha! agknya lah. tp bape ketoi je pon yang tengok mse tuh. haih~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails