my beLOVEd follower

Tuesday, November 2, 2010

perkara penting dalam berbelogging

tak taulah gambar neh ade kena mengena ke tak. kita layan jela yep.
;p

Hallu. Lama jugak xhapdate neh. (yeke?baru bape ari je kott!) uish.bape ari tuh amat penting ntuk aku yang konon2nyer blogger tegar neh. Tapi aku sedor. Aku takdela tegar mana pon dalam berblogging neh. Banyak lagi otai2 ley bagi contoh.. laenla BEN ASHARI ke.. cikgu EYRIQAZZ ke.. HAMZAH IAN ke.. en..en..


Aku bukan ape. Hati neh asek rasa nak je update belog. Hari hari nak berceloteh rasanyer. Tapi bila rasa malas nak amek berukband and on9 kat bilik tuh meninggi..jadinya idak le terhapdate belog poyo neh. huhu


So, I’m back becoz aku pon memang dah balik u. sok aku ada exam kott! Masalah baru bagi aku adalah, charger laptop aku ROSAK! Aiya. ade jela masalah aku ni kan. Memang saje suruh aku study kat sini. -_-‘


Aku post ni pon pinjam chrger laptop roommate aku. Selamat la ramai guna ACER. huhu


Btw, sebagai seorang blogger, amat penting untuk aku ada beberapa mende neh …

1) Internet – ini amat penting ye sebab kalau takde tenet, how nak post. Kan?lagipon kalau ada tenet, tapi line lembab macam yang slalu aku alami neh, payoh gak.. aigoo~

2) Laptop @ pc – ni pon same xkurang pentingnyer. Aku ni plak mesti guna lptop sendiri untuk on9. Xbape gemor on9 kat laptop org laen. Laenla kalau lepak ITD ke, IRK Lab ke.. ;p

3) charger laptop yang tidak rosak – dalam kes aku, aku terpaksa guna member punyer charger. -_-‘’

4) Gambar2 menarik – usually as a blogger, korang mesti suka amek gambar tiap apa yang korang dapat, makan, time korang g jalan2..etc etc. betol x? so gambar amat penting bagi korang ntuk djadikan bahan update kat belog..(ke aku je??) ;p

5) Usb or Bluetooth from urn set ke pc or camera to pc – laenlah kalau korang update belog kat nset kan..aku xtry lagi sebab berat sangat belog aku nak bukak kat nset. ;p

6) Aku dah takde idea nak cakap ape. Ngeh3~


sebnonyer nak update ringkas je. tbe2 terceloteh byk lak. ampunn..;p
pada yang melawat belog ni masa aku takde, makasihh banyak2. nanty aku datang balik ye. n yang follow lak, lagi2 makasih. ^_^ line tengah mengada2. cakap ke very good. lembab macam taek keras nak keluaq. sabar je aku. (maaf bahasa kurang senonoh) ;p


jom usha entry neh.. BAHAYA MANDI MALAM

2 juta orang sayang aku:

misz benida said...

awak.
mndi mlm adlah tabiat kite..mewarisi dri nenek..huhuhu..
apsal chrger lptop rosak??ni msti kes xoff plug lepas shtdown lptop.

beLLa said...

uish. bley plak mewarisi. kurangkanla. kan xelok. ;p

ehh?cam tau2 je. mmg xrajen off pn. da shutdown, biae je atas meja. sbb tau nty nak bukak lagi. hee~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails