my beLOVEd follower

Saturday, November 6, 2010

club sandwich buatan aku


nampak sedap x?
tak??
isk.
buat sendiri lah camtuh
-__-''


aloha. duduk uma neh ade gak pekdahnya. banyak makanan ada. boleh try buat macam2. arini aku rasa cambesh nak buat club sandwich memandangkan semua bahan dah ada. ni penangan tengok citer Surreal Gourmet la neh kat AFC. aku dahla memang suka tengok citer masak2 neh. geram je kan bila tengok diowang makan. cam sedap gitu..

aku ni, makan suka. nak buat tu slalunya maleh sket. soo, ni lah hasil yang x
seberapa tapi abeshla jugak ktowang makan. ngee~


BAHAN2 yang diperlukan :

SALAD
TOMATO
1 TIN SARDIN (suka aty nak yang besar ke kecik.ikot banyak mana korang nak buat)
TELUR
ROTI

CARA MEMBUATNYA :

aku da separuh jalan baru nak amek gambar. so korang paham2 jela ok. senang je pon.


ini adalah bahan2 yang digunakan..
buat sardin tahu kan cne?
;p

mula2 letak salad dulu.then letak sardin diatasnya.
suka hati kalau korang nak letak tomato jugak ok.
takde hal punyer
;)

pastikan jugak korang dah goreng telur dadar.
kat tv diowang guna bacon.
mnela nak dapat daging camtuh kat uma aku.
so aku dapat idea guna jaripon boley. erk. salah2. guna telorpon buley.
ngee~

after letak sardin tadi, korang lapiskan lagi dengan roti ye.
then letak telor and tomato pulak. suka hati jugak kalau nak tambah mayonis.
^_^

then korang potonglah jadi 3 segi ok. baru mantopp sket. ngee~
susun elok2 atas pinggan and....
.
.
.
.
.
.
TARAAA!!!

sudah siap sandwich kita!
aku buat banyak actualy sandwich neh.
ni saje bajet2 susun elok2.
nak masuk belog kot.
ngeh3~
siap letak tomato ceri ngko.. ;p


korang ley je letak ikot suka aty korang. dah ni je barang yang ada kat uma aku, so buat jela kan. ;p

tak sampai setengah jam ok buat mende neh. so sape yang malas nak masak, then nak diet, boleh la cuba resepi poyo neh. kuang3~

6 juta orang sayang aku:

LiFe KaMi said...

tetiba awal pagi ni rasa lapar..huhu

misz benida said...

btkan tuk kite!!!!!!!

beLLa said...

haha! lapaq makan lor. ngee~


boleh2. takde hal. tapi datang uma la. ;p

Aqila Sarah said...

yumm yumm . nak satu ! hantar kat rumah i sekarang okay ! cepat ! haha

S.U.R.I.A. said...

hohoho..sodap yer.....

beLLa said...

qila: 1 tuh means 1 potong jekan? boley! takde hal. tapi kenyang ke? LOL!


suria: Knorr Pasti Sedap! *tiba2 ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails