my beLOVEd follower

Tuesday, March 1, 2011

Lelaki TAK gentleman?

Mesti ada yang tak setuju punyer ngan tajuk aku neh. yelakan, dah well-known that lelaki, mestilah gentleman. masalahnya, ape maksud gentleman yang korang paham? adakah dengan laki tu cakap 'Ladies First' ? atau korang dalam tren tak dapat duduk, and sorang laki neh bangun and bagi korang duduk? atau korang translate perkataan 'GENTLE' tuh sendiri yang bermaksud 'lemah lemabut?'. ;p

maafla kalau awal2 dah peningkan pale korang. I DO agree yang laki neh seorang yang gentleman. n SHOULD BE gentle! but bukan pondan ok.tak kesahla gentle dari segi apepun, percakapan ke, perbuatan ke. yang penting jangan ganas sangatla and too emotional. kalau emosi sangat, dah macam pompuan lak. opzz! terkantoikan kaum sejenis plak. ngeh3~

benda yang aku nak citer neh pasal kat kelas tadi. tapi bukan pasal lelaki sangat. *err.yeke?. maksud aku, pasal lelaki, tapi yang jenis lembut tuh. paham tak?paham tak??

citernye camni. tadi after claz, madam akan suruh amek notes dia kat depan. so, standardla ramai student yang gi amek n of course, ramai pompuan. dak laki usually lek dulu bagi can dak pompuan amek. BUT ade sorang dak laki (lembut) neh, looks in hurry and tibatiba nak sound ktorang.

"ehh.korang ni boleh tak bagi i dulu. i neh wakil budak laki tau nak amek notes.takkan korang je nak amek dulu." (cakap ala ala lembut ye anak anak)

err.dia neh dah kenapa. nak cepat sangat, mehla selit celah semua dak pompuan yang ade neh. gila tak gentle.dak laki laen sempoi je. dia pulak nak emo. haih~ (tengok.betol tak aku cakap pompuan neh cepat emo. kan dah teremo aku neh) ngee~


patotnya kat tajuk atas tu aku tulis 'Lelaki Lembut TAK Gentleman?'. what do u think? ;p

tapi aku takdela cakap semua laki lembut camtu. ada je yang baek and memahami. kalau tak, tak kan diowang suke kawan ngan pompuankan? kan?

tengok cam sutun neh. baek je. pakai payung pink lagi u.. awww~
;p


6 juta orang sayang aku:

✖sLp mE pLz™✖ said...

sutun pon pandai silat..
huhu

beLLa said...

betol3 ;p

amira aihara said...

klu xde sutun..tomboy pun xde kot..heheh

acan ketot said...

mok..
ak jmpe dye tdi..hahah

beLLa said...

amira aihara: hehe.betol2.dunia nikan macam2 ada ;p

beLLa said...

tetot: sape2? budak dlm entry aku ni ke? aku selalu je jumpe. ahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails