my beLOVEd follower

Sunday, August 21, 2011

Pesanan kepada Gadis Gadis di Luar Sana

Assalamualaikum w.b.t.

Hye guyz! Aku nak lupakan kisah sedih aku minggu ni jap and nak pesan 1 mende je kat gadis gadis sekalian. Aku tau korang suka berfashion dan ingin nampak up-to-date dimata orang sekeliling. Aku pun camtu jugak. *although bukan pandai sangat pon. Apa yang aku nak habaq mai ni adalah,

Kalau korang nak shopping kat Jalan TAR tu, berpada2lah dalam berpakaian dan penampilan. Frankly speaking, termasuk semalam, dah dua kali aku gi Jalan TAR ntuk shopping raya. Bukan dari segi ramainya orang yang aku nak citer, tapi pasal cewek2 anggun yang ramai kat sana. Sebelum aku mula membebel sampai korang pon tak paham ape aku cuba sampaikan, meh aku listkan mende yang tak patot korang buat masa kat Jalan TAR.

1# Bermekap tebal sampai boleh terkena orang yang lalu kat sebelah. *ayat hiperbola sikitla kan. ;p

- Korang nak nampak cantik, sikitpon aku tak kesa. Aku tak cantik, so tak kan nak kritik orang2 cantik ni kan. Tapi agak2la bhaii. Jalan terhimpit2, panas kot! Bila dah panas, ternampak lak muka korang cam nak caer dah mekap tu. Gila teruk aku tengok. Sebagai pompuan, ade jugakla aku rasa malunya tengok mekap korang nak caer tu. Sebab tu aku nak inform awal2, touch up sikit2 je sudahla. korang bukan nak tengok wayang kat tempat ade aircond pon. Get it?

2# Pakai shawl Pashmina yang tebal tu and lilit lilit sampai orang keliling tengok pon pikir, Tak panas ke budak ni?' LOL

-Aku tau korang mesti nak try gaya baru seperti Hana Tajima lah, Yuna lah, Maria Elena lah. Its fine. Seriously. Tapi tengok tempatla dear. Kau nak pergi Jalan TAR. Bukan kat Pavillion. Pakai je shawl yang nipis, yet you still look gojes. Aku cakap ni sebab tak nak kau mati kepanasan je kat sana nanti. ;p Btw, ade je kan pashmina yang tak panas tu. Ok je kalau korang pakai. ^^



3# Pakai heels 5/6 inci.
- Korang suka pakai heels? Lantak pi lah. Aku tak suka. Paling tinggi heels yang aku ada, 3 inci je kot. Tu pon kasut wedges. Aku memang tak pandai nak pakai kasut tinggi2 ni. Even pakai seliper pon boleh terkehel, ni lagi nak berheels bagai. Ok. Kenapa aku cakap tak payah pakai heels sebabnya, konfem kau balik uma nanti saket kaki bhaii. Bukan kau shopping naek kereta, kau jalan kaki kot kat Jalan TAR tu. Ngan orang ramainya lagi, memang saket weh. Ni berdasarkan pengalaman aku jugakla. Bukan pakai kasut tinggi mana pun, jap lagi time sahur, kaki lenguh gila! Dua dua belah pulak tu. tskk

Itu sahajalah yang aku nak nasihatkan ye anak anak. Tak nak terima, kau jugak yang susah. Bukan aku. hihihi~ Anyway, Selamat bershopping ya!

31 juta orang sayang aku:

BillyNain said...

tu dia cik bella membebel..hehehe
tp betulla bt pe lah mekap tebal2, last2 cair jugak kan

tieha ismail said...

aiyoooo....cik bella ! cik bella! tieha tak macam tu kan...heeeeee

syrupmasin said...

err..nasehat utk lelaki?? :P

ika said...

haaaa~ tau xpe...pelik kan tgk manusia2 cmnie? mula la org yg tengok seperti saya dan awak dapat dosa kering akibat mengumpat di dalam hati...=.="

Si Pengembara said...

itu betull.. like u kan cik bella.. simple!! but cun.... hey.. amik ape sem depan yg?

HEMY said...

hehehe...tips tu betul dah...aku tak penah lagi cari baju raya kat TAR..kena try gak le

syafiqakarim said...

haha hr sabtu tu iqa ada p.
pffttt..gila nikmat.sesak nak mampos.
ahaha.ada jumpa yg pakai shawl lilit 4x pusing ;p

depa suka kot mcm tu semua.

Luqeem™ said...

haha..jaga la diri anda perempuan..bnyk laki hidung belang..:D

Mohd Izzar said...

tak suka tapi pki jgk..haha!

kocix! said...

e ehhh iye lah..
dorg ni bergaye pon tgk tpt la kn.
kite yg x bergaye ni plak yg rimas n jelik mnengoknye..

ade tu tudung lapis2..baju 3 4 lapis..ngat ni hollywood ke pe..

adehhh..depa nih..

Fathiah Hamim said...

kenapa la nak kena mekap..... -__-

~AmyLiana86~ said...

akak sokong 100%..pk pk kanlah...

apik pehe said...

sabar mocik weh..hehehe..apik tak penah pegi lagi..insyaallah nanti..hehe..camtu rupenyer diorang pegi sana

APAN said...

nasib baik aku x penah buat semua mende kat atas ni.huhu...

Eyfa Zalifa said...

haha!ye gak..saya simple je..pakai selipar,make up xde

beLLa said...

@BillyNain
haha. bukan selalu nak membebel cmni ;p betul3. time caer tu yang takley blah tu. haih~

beLLa said...

@tieha ismail
InsyaAllah tak. hee~

beLLa said...

@syrupmasin
er, ntuk laki ye? tak perasan lak. tapi jangan lupa pakai deodorant la kot. haha

beLLa said...

@ika
haha/ tu la pasal. tak pepasal je dpt dosa kering ;p

beLLa said...

@Si Pengembara
hehe. i cun ke? malu la. hahaha. kte baru nak amek stat kot. tskk. tak tau dpt sme claz lagi ke tak ;p

beLLa said...

@HEMY
ha, try la pi. konfem akan jumpe punyela org2 camtu ;p

beLLa said...

@syafiqakarim
kan kan.mmg sesak gila nak mampus. haha. diorang tak panas, biaq pi lah. ;p

beLLa said...

@Luqeem™
bukan hidung belang je,hidung wane wani pon ade. kah3

beLLa said...

@Luqeem™
bukan hidung belang je,hidung wane wani pon ade. kah3

beLLa said...

@Mohd Izzar
bile mse lak aku pakai cmtu? haih

beLLa said...

@kocix!
ha, tau xpe.tang baju pon 1 hal jugak ;p

beLLa said...

@Fathiah Hamim
sebab nak keluar la kot. ;p

beLLa said...

@~AmyLiana86~
thanx kak. ;)

beLLa said...

@apik pehe
hehe. da sabor dah pon ;p idak la semua camtu. adela segelintir maknusiya yang camtu ;p

beLLa said...

@APAN
haha. kalau kau penah buat, bukan laki lagi dah kau. kah3

beLLa said...

@Eyfa Zalifa
gud2. watpe nak srabot2.nak berfashion sgt pon, ikot tmptla kan. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails