my beLOVEd follower

Thursday, February 2, 2012

Tak Suka Telan Ubat -.-


Assalamualaikum semua.


Aku ni mengalami masalah tak pandai telan pill. er, bukan tak pandai tapi more to TAK SUKA makan ubat. Sampai high school aku still prefer ubat syrup daripada pills. Tapi sekarang ni bila dah besar takkan ubat demam pun nak makan yang syrupkan.So TERPAKSA lah telan pills. Oleh sebab tu, aku cube taknak sakit supaya aku tayah kena makan ubat. yekks! tak sedap kot! *dah namapun ubat en. takkan nak sesedap Mentos pulak. ;P

Akupun jarang amalkan makan Panadol if pening kepala etc etc. Tapi bila dah sekali telan, memang cepat betul effect dia. Contoh malam tadi. Aku pi telan ubat ni, terus lalok. And know what? Aku tidur pukul 9 lebih kot ! Tak jejak lagi kol 10 malam. -.-"

Pastu pagi ni aku dah takley tido lepas Subuh. Sebab dah lama sangat tido en. iskk. Tapi takpe, kan elok tak tidur lepas Subuh. Boleh g jogging. HAHA. *harapanlah ;P

Lepas ni aku nak makan ubat betul2 before tido. Taknak tertido awal lagi macam semalam. Tak bestt.

Even ubat cute macam ni pun jangan harapp aku suka nak makan. uwekk~
hahahaa


35 juta orang sayang aku:

Ungu Violet said...

sama lerr...mg tak suka telan...tapi klau dh sakit..terpaksa jugak telan..:)

nur said...

huhu.. xkesah makan ubt.. tpi kalau ade ubat yg comel2 cmtu lgi suke kot..

che sakinah said...

saya suka makan vitamin and ubat bila saya sakit...
sebab saya nak sihat dan kuat mcm harimau. hehehe :D

cinta siswi said...

same goes to me.. memang kena pksa la bab mkn ubt..hehe.. :)

Azham Vosovic said...

sy smpai bila3 fobia dgn ubat...

pill ke, cecair ke...tak nak! haha

LaLa mhdnor said...

lagi suka pill dari ubat syrup tu :D

MaYa MustWany said...

bella macam kes akak mas lak..dia kalau makan panadol pun,sbjik.1 bijik lagi malam.hihih..kalau besar lak,siap potong.nsib baik suami dia de.hihihi

mas lak xde masalah.tapi kalau ubat kecik sgt n pahit,mmg take time utk makan.hihih

myra azraff said...

ubat ? sumer ubat saya telan..haha..
tpi kalau yg agak2 pahit tu..serbe salah nak makan....:)

myra azraff said...
This comment has been removed by the author.
Liza Razak said...

saya pulak suka makan ubat pil dari syrup..hehe

misluvcoklat said...

klu hadoubat comel cenggitu mmg xmknlah.
letak dlm frame.
ahah ~

mykhalis said...

ubat cute tu untk ape ek? cute semacam je

steffany daph said...

aku pun tak suka jga mkn ubat. huhu, especially ubat panadol.pahit la..tua bangka mcm ni pun tak suka..^^

sara E a.k.a ct said...

hahaha..ubat tu comel..hehe..
baik jgn amalkan makan ubat kalau sakit pening2 gtu..panadol xelok kalo di amalkan selalu..bagus2:D

anamizu kaito said...

dulu cik ana pon x suke gile ubat-ubatan nih.. tp bile dah kenal yg jns CAPSULE, cik ana dah takde slh la nk telan..sbb die xde rase pape..hehe




alahai comel plak CAPSULE last tu..eeeeee geram tgk! hehe




luv,
cik ana

Mr. Trollulz said...

Kalau deman, prefer minum air banyak banyak dan juga tidur. Hahahaha. :D

ana fatihah said...

hehe..samalaa
tapi,comel jerkan ubat tu..

shahdiana said...

kalerful sungguh ubat-ubatnya

beLLa said...

@Ungu Violet
hehe. betul tu. dah saket kena la makan ubat jugakkan :)

beLLa said...

@nur
uih. iye? bgozla cmtu. hehe

beLLa said...

@che sakinah
hehe. bru sihat dan kuat ! ngaumm! hehe

beLLa said...

@cinta siswi
samola kite. gimme five ! ;P

beLLa said...

@Azham Vosovic
iyee? knape?

beLLa said...

@LaLa mhdnor
wah kte berbeza la. ;p

beLLa said...

@MaYa MustWany
haha. iye kak? ktepun dulu mse nak makan panadol, mmg kena belah 2. tp skrg gunelah panadol soluble. minum je. hihi

beLLa said...

@myra azraff
haha. serba salah en? hihi

beLLa said...

@Liza Razak
oh kte berbeda la cmtu. haha

beLLa said...

@misluvcoklat
haha. betul2. syg pun ade gak ;p

beLLa said...

@mykhalis
ubat ntuk org ngade2 yang susa nak telan ubat ;p

beLLa said...

@steffany daph
hehe. samola kite. y pahit lagilah tak suke. yeks.

beLLa said...

@sara E a.k.a ct
tu lah. ada bce gak pasal xelok amalkan makan panadol. ;)

beLLa said...

@anamizu kaito
y kapsul mmg takde rse. tp tekak ni ngade gak. mse nak telan tu mcm tersangkot je kat tekak. padahal mmg tak telan2 lg. hahah

beLLa said...

@Mr. Trollulz
wah. bagoz2 :)

beLLa said...

@ana fatihah
hehe. kan kan :)

beLLa said...

@shahdiana
tau xpe. ubatpon pandai tarik perhatian ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails