my beLOVEd follower

Sunday, February 12, 2012

Why people loves Tutti Frutti ?

Assalamualaikum semua.

Happy Sunday uolls. Apa plan arini? Lepak uma je? samola kito. Akupon lepak ngan famly je arini melayan Melodi Nona yedda yedda.. ;p

Semua mesti tau kan Tutti Frutti ? Ala yogurt ice cream yang tengah famos amos sekarang ni. Tak tahu bule KLIK SINI. Semua orang dok ngidam Tutti Frutti bagai. And kalau korang perasan, for those yang pernah makan these ice cream, WAJIB amek gambar and POST ke Facebook or buat entry kat blog pasal ice cream ni.

Know why? Know why?

1#Sebab Tutti Frutti ni MAHAL.

Tak ngaku? suka hati. Ni adalah faktor pertama aku rasa. Kalau dah makan mende mahal, sayang lak kalau tak citer kat orang. Itu standard. Tayah nak deny sangat. Tapi put aside lah Baskin Robbin, Haagen Daz semuakan. Tu pun antara ice cream2 orang berada bagi aku. ;p

See, looks cheap. 53 sen je 10grams. Tapi ade ke yang amek setakat 50gram je? tak caye aku. Semua mesti average RM 15++ semangkok. ;P


2# Sedap dan Berkhasiat.

Ni I dont deny it. Korang boleh usha SINI. Tapi what makes me tak begitu pecaye sangat sebab topping korang. Ice cream yogurt dah full of nutritions, tapi letak candies itu ini. choc itu ini. So nak cakap seimbangla eh? *think

I wonder ada tak org amek sepenuh ni? Agak2 bape RM ek? hihii


3# Sebab rasa Up-To-Date.

Ini lawak. korang rasa outdated je kalau tak penah makan Tutti Frutti. Thus, 1st time makan terus macam jakun nak citer kat orang. kah3~ Aku tak perli sape2. Aku cakap kat diri sendiri sebnonye. hahhaha.

Dulu aku tatau ape kejadah Tutti Frutti ni. 1st aku makan masa kat TS . kiosk kecik dekat dengan tempat Bowling tu. Masa tu aku rase mahal gile ice cream ni. Sangat tak puas hati sebab amek sikit je. Rupanya sekarang ni barula tau it is like a trend budak2 zaman sekarang lepak Tutti Frutti. For example, adik aku sendiri. -..- Boleh usha entry SINI.

Jadinya, aku tanak manjakan diri dengan ice cream macam ni, Starbak ke, hape2 makanan mahal lah. Nyusahkan diri je.

psst : Teringat citer my dear aritu saje2 nak lepak Tutti Frutti sorang2. Pastu membebel cakap ice cream ni mahal sampai RM20 semangkok. Ini mesti kes taktau Tutti Frutti ni kedai macam mana. haha. sian awak ;P

Takde sape ke nak amek gamba n post kat FB or blog kalau makan aiskrim ni? Sedap gak hape. Lagi2 perisa milo. hihihi

Sumber gambar : Google :)

Thanx for reading :)

20 juta orang sayang aku:

steffany daph said...

sedap ni. tapi jarang makan, hehe, jarang beli katakan. (:

sLpmEpLz™ said...

eskim mlysia dah tak ramai jual skrg.

shairah said...

kalu makan pun, letak ckit je topping..lebihkan aiskrim yogurt die..baru berbaloi mahal tuh

biela bell said...

jarang sekali makan.malah tak pernah makan langsung,..haha..akan datang mungkin..

cinta siswi said...

haha.. oke nk ngaku.. xpenah makan pun tutti frutti nie.. kt klntn xde.. kt kedah pun xde.. haihhh.. =,="

#xsanggup nk naik kl nk beli eskrem nie..hehe,.. :)

nida husna said...

tak pernah mkn tutti frutti lg tau.haha. kesian x? tak pernah rasa nak mkn pun

aisya said...

suka tutti frutti tp nk mkn slalu xleh la..

beLLa said...

@steffany daph
hehe. samola kite :)

beLLa said...

@sLpmEpLz™
aah en. susa kot nak cri eskim mesia tu

beLLa said...

@shairah
ade org ckp lak, letak eskim sket, tambah toping lebey. sebab eskim y berat. haha

beLLa said...

@biela bell
hehe. sekali sekala try ape salahnye. buat nak rase je ;p

SuperHamzah said...

ku tak pernah ke tutti ini.. sobsss..

beLLa said...

@cinta siswi
lorh yeke? mmg tade branch dia eh kt sne? tapela. tak luak pun if da penah makan ke idak ;)

beLLa said...

@nida husna
hehe. sokay la tu. dpt jimat sket. eskim ni idakla special mana. :)

beLLa said...

@aisya
hehe. tau xpe. sekali sekala takpela kan :)

beLLa said...

@SuperHamzah
hehe chill2. rmi je lg y xpenah gi :)

cik bulan said...

org pnah nmpak gurl ni dgn boyfie dia amek tuti frutti bratur dpn orang.n penuh camtu lah..harga dia 100 lebih.serious.

-Incek Fik- said...

memang diakui.. tutti frutti menjadi bualan orang yang hangat disembang kat pesbuk mahu pon di medium blog..

namun begitu.. berapa ramai bebeudak zaman sekarang ni yang kenal aiskrim malaysia yang berbungkus plastik cap king-kong ni..

*teringat zaman 90-an dulu.. aiskrim potong 20 sen perasa kacang merah menjadi peberet kanak² dahulu..

beLLa said...

@cik bulan
seriously? omoo. gile ah. xpenah lg tgk org amek sebyk tu. mesti ohsem gile ! ;)

beLLa said...

@-Incek Fik-
betul2. semua bangga ngan aiskem ni. nak tau gak dak2 skrg kenal ke idak aiskem 20sen ni. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails