my beLOVEd follower

Monday, March 26, 2012

Orang tak nak bagi, cuba jangan paksa !

Assalamualaikum semua.

Tajuk entry mungkin agak garang dan amarah. Tapi mmg tu pun yang aku rasa. Semalam aku lepak TS ngan membe aku, zaidatul, hanef, ngan adik aku aqila. Zai la yang eksaited betul nak shopping. Aku layankan je. Sebab nak gak cuci mata ngan barang2 kat TS tu kan :)

Dipendekkan cerita, aku ngan adik aku naek tren star dar Ampang. Sampai je stesen Hang Tuah, ade a group of chinese approach ktorang. Then dia asingkan aku and adik aku. Chinese girl sorang ni suruh tulis nama, ntuk tolong projek asgnment dia. Sambil2 tu dia puji itu ini. Cakap muka aku macam chinese la, cakap aku tak macam umo nak masuk 22 lah. (membodek jee)

At first aku ingat dia nak tanya2 soalan jela. Pastu blah. Jap lagi boleh dia suruh beli barang2 yang dia jual, harga RM30 & RM 60 je ! siap dah bagi harga lak tu. Barangnye pen elastic and teddy bear kecik tapak tangan je ! Gile tak berbaloi !

Aku cakaplah aku taknak sebab takde duet. Baru nak pegi TS baru cucuk duet. Then dia paksa2 gak suruh support dia. kena beli rm30 je. Pastu cakap kawan awak dah beli maaa. Aku pandang aqila, dah kuakan duet lima hengget lima hengget dia cukupkan rm30 ! WADDEEEFFF??!!

Diorang pandai lak tu tak bagi aku ngan adik aku discuss dulu. Tu yang adik aku termakan hasutan diorang tu. Dah tau aqila beli PEN BERHARGA RM30 TU, lagilah aku taknak bagi duet kan. Aku siap cakap nak bagi RM1 or RM2, tapi dia taknak. Nanti tak dapat point katanye. Point abah kau ! Orang sedekah duet taknak. Nak gak paksa beli mende tak berbaloi sampai rm30. Memang TAK la kawan. *kawan ke ngan dia? haha

Ayat paling takley blah dia, siap bagitau aku atm katne so that aku ley cocok duet n beli barang dia. Lagi aku angen. Seyez gile nak paksa2 aku. Last2 kawan2 dia yang laen terus cakap thank you kat aku, sebab nampakla muke dah nak angen en. Tapi chinese gurl tu memang tak puas hati gile. Buat muka kot ! Aku blah gitu jela.

Then telinga adik akulah panas sebab dengar aku membebel. Dia boleh termakan hasutan dak2 cina suruh beli pen bongek tu ! Last2 takde duet nak shopping. Aqila dahla bawak rm30 je. Sian betul. -_-"

Inilah pen berharga rm30 tu. Memang berbaloiii kan? -..-
Gamba sami shoalin lak tu. Bagila yang cute2 sikit. haih


Moral of the story :

#Korang yang nak buat project ke, asgnment apa2 pasal nak jual2 ni, tolonglah consider sikit orang yang korang approach tu. Bukan semua orang cop duet. At least nak sangat orang beli, biarla berbaloi sikit. Over sangat nak untung besar. Put asidela point yang korang nak dapat hasil jualan tu.

#Korang yang kena approach pulak, rasional sikit dalam decision making. Belajar say NO ! We have our rights dalam hidup ni. Bukan orang laen tentukan cara berbelanja kita. and still, put asidela kalau korang memang baek nak bersedekah amal jariah kat cine tu kan. -..-'

Maaf jika entry ni agak racist sikit. This is just my experience. Pengajarannya untuk semua orangla yea. :)

Thanx for reading :)

7 juta orang sayang aku:

Anonymous said...

Owg2 mcm nih bg tgn jerk kalo lebih..tue mknnyer....die nk wt mke pehal lak...ape assgmnt die nk wt sampai owg kne byr rm60..haih hanginnn tol dgr cte cam gni..nih smua propa..hadoiiiii..

caliph shuriken said...

diorg ni mmg ngarot laa, licik btul...

Anonymous said...

weh...aku pon pnah kena, tpi kwn aku lah. entah2 org yg same..dpt plak kwn aku yg jenis blur2....taktik dye pon same asing2kn ktrng...kuaja pnye cine. kuaja2..*ish urut2 dada*(ak plak emo. sabo jela)

beLLa said...

@Anonymous
mmg siot dow. geram lak pk balik. bukan sket mintak. ishh

beLLa said...

@caliph shuriken
sgt ! -..-

beLLa said...

@Anonymous
mmg kuaja camtu. tgk org cm baek2, senang lak nak tipu en. dh tu jgnla nak memaksa. sabo2, urut2 dada leklok. ;)

ANISA said...

sama la pernah kena jugak...barang yang lebih kurang...
memahami2...sabaq ea...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails