my beLOVEd follower

Saturday, March 24, 2012

Photography Workshop :D

Assalamualaikum semua :)

Walaupun cerita ni agak basi, yelakan dari minggu lepas lagi. Tapi aku nak citer gak. ;p Last weekends on 17th March biro aku ada organize Photography Workshop untuk budak2 mahallah aku je. Kira ni Mahallah Asiah punye aktiviti lah. What soo special about this workshop is, its FREE ! bukan senang nak belajar pasal camera, adobe secara free ok ! Siap dapat certificate lagi :D

Committee ktorang tak ramai. Ngam2 ada 7 orang ntuk setiap post. So agak kabotla bila itu ini tak terhandle sorang2kan. But Alhamdulillah, evrything went well. And program berjalan dengan jayanya. :)

Part of the committees :)
I'm as the Program Coordinator ^^

Pagi tu belajar teori dulu. Jenis2 SLR n other cameras .

Petang belajar edit gamba guna Adobe and outdoor. Boleh tanye je pape kat bro Muhyidin ni. :)

And lastly, haruslah bergamba beramai2 ! ^_^

Aku takde gamba yang include aku sekali sebab sebok amek gamba org je. Nasebla kan kalau jadi partime photographer. haih~ Anyway, aku sebenarnya tak dpt nak dpt advantage dari workshop ni sangat sebab sebok buat kerja. Tapi agak eksaitedla bile blaja pasal edit2 tu. No wonderlah bule ilang semua kesan jerawat, parut kat muka dengan hanya mengedit! xP

Aku ada tanya kat bro tu, camera ape yang bagus sekarang? Then dia jawab simple je.
"Awak dapat bezakan ke kat gamba tu org amek guna nikon ke, canon ke, sony ke..Takkan? Yang penting cara awak amek gamba tu kena smart :) "

Betul jugakkan? Tapi bagi aku, asal gamba tu terang n jelas, kira cantik la tu. hihihi


psstt : Perasan tak board yang tulis 'Welcome to Photography Workshop' tu? Korang agak rambut dia tu ktorang pakai ape? sape betul aku bagi flying kiss. keh3~

14 juta orang sayang aku:

kyoshi_sousuke said...

hum..xprasan lak yg tu rambut~haha

acan ketot said...

ak twu ape...
bulu kau an..hahah

beLLa said...

@kyoshi_sousuke
aiya xpasan sgt eh? hehe

beLLa said...

@acan ketot
aah la weh. bulu aku dye kan. kah3

Wanzi said...

wahhh bagus dah hadir kursus foto

NIA SI DRUMSTICK said...

wow..i like camera sgt2..hohoho

NurMisnan said...

Good 4 u..

sis92 said...

wah bestnya dpt g bgkel photog..

^^

rambut tu rambut mop haha

Rapunzel Cikilolo said...

pakai mop kot... hua hua hua

beLLa said...

@Wanzi
hadir je, tp mcm tak dpt byk input sgt ;p

beLLa said...

@NIA SI DRUMSTICK
me too! tp xmampu nak beli dslr lg ;p

beLLa said...

@NurMisnan
thank you :)

beLLa said...

@sis92
yey ! betul! sis dpt flying kiss. tgu sampai esok eh. haha

beLLa said...

@Rapunzel Cikilolo
yea betul tu ! muax ! haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails