my beLOVEd follower

Sunday, January 20, 2013

Aktiviti di Langkawi Part 1

Assalamualaikum semua

Hai korang! Haritu dah cerita pasal tempat tinggal kat Langkawi kat entry INI. Harini nak share aktiviti2 yang ktorang buat kat sana pulak :)

PERINGATAN!
Entry ni akan ada banyak gambar. Tapi no worries sebab banyak gambar telah ditapis SIRIM. wakakaka

Hari pertama sampai sana, lepas check in resort, kitorang terus ke Bird Paradise Wildlife Park. Basically kat sana boleh bagi binatang makan,tengok habitat binatang, rembat rabbit masuk beg. eh? haha. Kalau korang penah pergi Bukit Merah Laketown Resort, lebih kurang jugakla. Tapi kat sini takde guinea pig macam Bukit Merah tu. :P

Souvenir dari sana :)
Anak2 saya :D
Add caption
Paling best kat sini aku rasa masa bagi burung2 makan kut. Syok gila bila burung datang makan kat tangan kita. Selalu kat luar, kita datang dekat kat burung pun diorang dah larikan. Tapi kat sini they soo friendly. keke. Btw, makanan2 binatang boleh dibeli siap2 masa awal2 masuk tu :)

Second day, pepagi dalam pukul 9 tu kitorang gerak ke KILIM GEOFOREST PARK. This time kitorang dah book awal2 dari KL lagi. So tinggal deal dengan orang yang ktorang book jela. Aktiviti kat sini, naik bot, singgah Gua Kelawar, Eagle Watching, Fish Feeding, pusing2 pulau unik dan batu2 unik. Siap tengok monyet mandi manda uols! haha soo jakun! :P
Ni kat Gua Kelawar .
Ada jalan masuk dia kena bongkok. Pastu sewa la torchlight tu  rm1 sebab dalam gua gelapkan.  Tengok stalagnit dan stalagtit tu SubhanAllah. Cantik sangat ! ^o^

1) Batu muka baby (nampak tak nampak tak ? )
2) Pulau kasut *memang sejibikkan bentuk kasut dia? haha jakun2 :P
3) Monyet mandi manda
4) Eagle watching *banyak sangat helang! jakun jadinya* ;p
Nenek pun ikut sekali hokeh! kikiki
Abe bot amekkan gambar kami sekeluarga :D
Er macam dah terpanjang sangat la pulak. Okla bersambung entry seterusnya. hihi. Maapla naa bersambung2 pasal bercuti ni. Banyak sangat ai nak cerita. Sampai tak cukup satu entry. :P

Thank you for reading :)

8 juta orang sayang aku:

zila manaf said...

ate ole olenye ? hehe

Azham Vsvc said...

ah...bestnya hehe!!! Teringin nak pegi Kilim tu....nak tgk bentuk muka bumi yang diperkatakan sangat menarik tu huhu :)

sitihanisahali said...

bestttnyee..lama x pegi langkawi..paling suke bagi arnab makan..tp mcm takut sikit la bile banyak sangat arnab datang.. ^^

Donny Ien said...

Hai bella,
selamat bercuti di Langkawi dan berseronok dengan aktiviti yang di lakukan di sana.

cik beLLanan said...

@zila manaf
ole2nya dah masuk perut. cane? hehe

cik beLLanan said...

@Azham Vsvc
ha nanti pegi sana, gi kilim tu tau. berbaloi! ^^

cik beLLanan said...

@sitihanisahali
hehe. nty syok gile kalo arnab dah kerumun. tp bila mknn dah abes, lg scary sbb dia sampai geget tgn kite :P

cik beLLanan said...

@Donny Ien
thank you :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails