my beLOVEd follower

Thursday, January 10, 2013

My Cat was missing.

Assalamualaikum semua.


Hi. Saya Cicie. 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Cicie dah 2 minggu hilang. Bukan sengaja bagi dia keluar rumah jejalan. Dah musim dia nak mengawan, asyik meoww meowww je dalam rumah. Mama pun bagi lah dia keluar usha awek2 kat luar. Sempat jugakla dia ayat sekor awek ni. Sampai 2 3 hari tak balik rumah tak makan. Penah sekali kena tangkap kering dengan aku. Kantoi tido dengan betina. haha

Nampak tu cicie dan aweknya. 
Take note yang betina tu tido ganaih. keke

Tapi pastu cicie dah tak balik2 rumah. Now nak masuk 2 minggu dia tak balik. Mama cakap dia kawen lari. Sebab beberapa hari lepas, jiran (tuan kuceng betina) cakap kuceng dia hilang jugak. Aku sefamly restu kut perkahwinan diorang. Kenapa mesti kawen lari ? tskk

Maap aku berilusi memalam gini. Hati dah mula redo kalau orang culik Cicie. Hope dia akan dapat tuan yang lebih baik dan prihatin dari kami sekeluarga. 

Sesungguhnya aku redo kalau pikir org culik dia dari aku tau dia mati. Lagi sedih kut! :"( Tinggallah Bibie sekor kat rumah buat peneman kami sekeluarga :")

Ini Bibie. Si hitam manesss.

Cicie Si penidur elastik.

Rindu dengan meowan Cicie. Rindu nak kaco dia tido. :"(


9 juta orang sayang aku:

Cik Cammy Lia said...

eh comel ah kucen awk cicie tuh.. sygnye dia hilang....muka mcm betina..upenya jantan hhehe

Nur Emilya said...

Allalala, comelnya! Haha takpelah, redha je la dia kawen lari. Doakan dia berkekalan hingga akhir hayat. Eh? Hahaha.

NuRuL SyAhIrA said...

alololo .. comelnya kucing cik bella .... hehe .. lawak la crita kawen lari nuh ... saya pun prnah alami :D

Cinta Misteri said...

laaaaaa hilang trus ke. buat la poster tmpl kt segenap pelosok. msti ada sorok tu. ntah2 tunggu minik cicie branak baru org tu lpskn.

cik beLLanan said...

@Cik Cammy Lia
hehe. kuceng pun ade muka betina ke jantan eh ? tu la syg tol dah hilang :"(

cik beLLanan said...

@Nur Emilya
sentiasa doakan dia baik2 je. :)

cik beLLanan said...

@NuRuL SyAhIrA
pernah alami kawen lari ? hehe.

cik beLLanan said...

@Cinta Misteri
buat poster boleh dpt balik eh ? hehe agaknyela. apepun bia dia sentiasa sehat :)

Akhelaken said...

ohh.. ni sebabnye dia lari..kui3 :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails