my beLOVEd follower

Friday, March 5, 2010

asek2 kes bayi kena buang.kenapa x bayi yang buang kita???


sedih.sedih.sedih.
sekarang nih banyak kan kes bayi dibuang..sedih betul bila dengar. apalah salah baby comey 2..pastu buang kat tempat2 kotor plak.kat tandasla, tempat buang sampahla..and paling teruk pegi bakar bayi tuh! isk.apa nak jadila dunia ni kan..paling cikaipun xnak anak tu, pegila anta kat uma orang mane2 ke..at least xdela sampai membunuh bayi tu kan.. kalau orang tu xnak, dia boleh bagi kat rumah anak yatim ke, pusat penjagaan bayi ke..xdelah budak tu terbiar.


ok.citer pasal pembuangan bayi nih.sape yang harus dipersalahkan?sikit2 orang akan mengatakan masalah berpunca dari remaja masa kini yang bergaul bebas laki n pompuan..mengaitkan tentang budaya barat yang menular dikalangan remaja2..ehh..jap2.ayat macam nak wat karangan spm ar lak..hee~ ok.back 2 the topic.adakah semua itu memang salah remaja semata?aku ade baca paper pasal guru malu nak mengajar pelajaran seks kepada murid2. sememangnya bukan pelajaran seks tapi macam yang kita belajar dulu..reproductive system..kan ade dalam matapelajaran science. kenapa timbul kes macam nih?sebab guru 2 akan fikir yang murid2 ni memandang something kepada mereka, especially boyz..right?huhu.


orang kata yang selalu buang bayi nih orang yang dah terlanjur..kan..then malu nak jage baby tuh n they think the best solution is tanam, buang baby tu. ya Allah.berilah petunjuk kepada hamba2-Mu ini..sesungguhnya anak itu melaknat ibubapa yang menbuangnya taw!


aku xsanggup nak letak gambar2 yang lebih real.
sangat sadis.
maaf.


tadi baru dengar talk pasal illegal marriage kat uia nih..it make me 80% sure that it happen in iium. 'sigh'
what a world.orang terlebih ilmu ni susa nak dibendung.xpepasal boleh keluarkan fatwa sendiri.

6 juta orang sayang aku:

Afifee said...

2la kan..pandai buat tapi xmaw menanggung.. ;)

misz benida said...

aku sedih,kes yg bkar bayi tu kt tmpat aku.
dak skolah lak tu...

cik azieta said...

pe lah nk jd kan..
urmm..
mmg cedey..pilu pown yer :(
bby 2 bkn berdosa pown..
mk bpk dia yg dosa..

amir the dragon said...

aku juga merasa perkara yang sama seperti anda rasakan..
by da way,baby shrek tu anak ko ye bell?:p

ZACK ENTRY said...

celaka mereka yg buat keje tak elok tuh..huhu



mintak maaf, anda telah ditag..sila ke blog ZE ok..=P




ZACK ENTRY

beLLa said...

kan3.sangat xptot.
erk.baby shrek tuh hanye selingan semate2.;p

incik zack: ade tag ye?lame dah xwat.huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails