my beLOVEd follower

Sunday, April 3, 2011

Pompuan kena pandai masak tau?


aloha. ni aku ade mende nak habaq mai. semalam nenek, nek long and tok long aku datang uma neh. memang lama tak jumpa diowang pon. tapi bukan mende tu aku nak gitau. aku nak citer ape yang diowang gosipp kan. ni pasal MENANTU TAK PANDAI MASAK! orang tua neh pantang betolkan if pompuan tak pandai masak. dok gosip2 pasal orang laen, xpepasal aku kena sekali. haih~

tapi ikotkan cam klakar lak akak tu tak pandai masak. anak dah 2 kot. and mak laki dia baru meninggal. sian la kat bapak mertua tu. masak kan la ntuk dia kat uma kan. ini idak. but aku malasla nak nyampuk orang tua nga bersembang kan. aku tak expect la dia xpandai masak. tipu sangat kot. setakat sambal sardin, tak kan tak rety kan. but after all, itu semua pengajaran buat kaum pompuan ye!

if korang kaya, tak pandai masak, mungkin ok. boleh amek orang gaji en. but, korang kena ingat. nak amek aty suami, dengan masakan kita. aku penah dengar orang cakap, nak ikat suami dengan masakan kita. mane2 diowang pegi pon, mesti rindu masakan isteri. yeke? ahha! pandai2 je aku neh. kawen pon belom. ngee~

tu jela nak cakap. sebagai seorang pompuan, aku nasehatkan korang korang, blaja la masak ye. best kot masak neh. tak nak pegang kunyit belacan semua takpe. pandai masak yang simple2 pon dah ok dah. janji jangan sampai tak tahu langsung. aku suka tengok channel AFC and Travel & Living kat 703 and 707. best tengok diowang masak. mane yang macam senang tuh, mesti aku nak try. even selalunye cam tak jadi je aku buat. haha!


akhir kata, masaklah anda sebelum anda di masak! LOL! ;p


6 juta orang sayang aku:

sue a.k.a umi akif said...

mmg wajib pandai masak...yg penting masak nasi...kalo terlbh @ terkurang air...paham ajew la huhuhu

beLLa said...

betol3. malu la pompuan tak pandai masak kan. kena perli je nty

Mama Gee said...

setuju2...
masak simple2 dulu..
nnti lama2 mesti pandai nk gunakan semua bahan masakan tu..
memasak ni satu keseronokkan le.
lebih2 lg kalo suami or org lain suka makan masakan kita...
tgk derang makan bertambah2 rs puas hati :)

beLLa said...

wah! orang berpengalaman kongsi rahsia. tenkiu mama gee! betol tu. kte pn mmg cube yang simple2 dulu.baru try y susa2. ^^

Nora Karim said...

silap kita org pempuan ni... slalu kata kalau dah kawin nanti baru la blaja masak... masalahnya... nanti bila dah kawin kata rugi lak masak... yg makannya dua org jek :p

yg penting, blaja pegang sudip, senduk, kuali tu masa masih bujang... nanti dah kawin senang... ;-)

beLLa said...

betol3! time keseh sudi kongsi idea kak. klw tak mule dr skrg, nty dah kawen, dah kje, lagi rse mls nak masak. penatla, itula inila. ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails