my beLOVEd follower

Saturday, April 23, 2011

Teringin nak bawak keta. haih~

orang semua sibok after spm, nak amek lesen keta. akupon tak terkecuali. bezanya, aku failed semua test JPJ! ngee~ and aku tunda sampai aku masuk matrix, tak pepasal kena idopkan lesen L aku balik. mula aku dapat lesen L on 23 May 2008. 1st test JPJ aku tuh, rase gerun gile! bukit awal2 dah tak pass. on the road dpt plak uncle muke garang. memang mati enjinla kan. plus aku memang tak yakin sangat bawak keta time tuh. tak sempat bawak jaohpon, depan tempat memandu tu, uncle JPJ dah soh benti tepi and aku FAILED! T_T
ni la 1st lesen L aku. abaikan muka dak temok neh.


lesen L kan tahan 3 bulan je. aku da masuk matrix, takde mse lak nak amek test jpj. Last2 kena renew balik on 30 March 2009. nak setaon jugakla aku tinggalkan ujian berkomputer tuh . tak pepasal kena blajaq balik. aku memang zero pon dalam bawak keta neh. start enjin je aku pandai. clush bagai semua tuh aku tak tau. so mse cuti 3 bulan tu lah aku amek balik lesen (ikotkan malas nak amek dulu.tapi dah mama asek bebel je soh setelkan lesen) aku pon amek la lagi.

and 2nd tima aku amek test JPJ, semua PASS! yeah! happy giler! although sorang2 kat sne, cam yakin je bley bawak n pass. siap bual2 tu ngan abang JPJ (cehh,bile muka garang panggil uncle JPJ, bila baek panggil abang. gile bias.) bukan bias, tapi memang nampak dia muda sket je dari yang dulu. heee~
alamat terpaksa dirahsiakan. ;p

aku dapat lesen P 22 April 2009-21 Aprl 2011. beberapa ary lepas, dah tamatla tempoh P aku. TAPI, boleh dikira brape kali je aku dapat bawak keta! iskk~ sedih btol. bila aku nak bawak keta mama je, mama mesti tak bagi. dia cakap,

"jangan ngade2 nak bawak keta mama. kalau nak bawak keta kau sendiri nanti"

haiya~ mama, adik tak keje lagi tau. lama lagilah camtuh nak dapat keta. abang dah bestla dah ade keta sendiri. isk~

aku teringin nak bawak keta ntuk family tau. abang aku bagi je bawak myvi dia. tapi aku yang takot coz manual. aku dah tak yakin nak bawak keta tau. ottoke?? aku rasa paling jaoh aku
penah bawak, dari nilai ke rumah. tu pon mama tak tau. abang aku suruh bawak coz dia amek aku dari matrix.

selama 3 tahun ni, aku boleh listkan bila je aku bawak keta.
1) dari nilai ke rumah kat ampang. (myvi)
2) dari tol sg.besi ke tol nilai. (waja)
3) dari uma ke skola mama kat pandan perdana. (myvi)
4) dari uma nenek ke bazar ramadan. bawak nenek beli kueh.without mama tau. (waja)
5) dari skola mama sampai slekoh depan je. mama tak yakin aku bawak. (waja)
6) dalam skola mama, pusing2 je kat compound skola. (waja)

ni jela aku rasa waktu yang aku penah bawak keta. mama kte kat highway nak bagi aku bawak, tapi idak nye bagi. sabo jelah! kesian tak kat aku? dah lama ade lesen. tapi tak dapat nak bawak keta. iskkk~ takde ke nak bagi aku keta free??? *mata blink blink

p/s = perasan tak muka zaman abes spm ngan dah masuk matrix laen? maken kurang kembungnya. hahahaa~

6 juta orang sayang aku:

Scya LollitA said...

xpe2 , nt bawak alphard je tros k HAHA

beLLa said...

2la. tgu bile la nak dpt keta neh. ;p

Cik Yana said...

Uwaaa~ cik Yana 2hb ni test JPJ. Takutnya. Huhuuhu~

Lots of Love,
Cik Yana

beLLa said...

yeke? takpe. cik yana pasti boley punyer! fighting~ ^^

Cik Zeeta said...

its okeyh lah tu cik bella ^^.
nnt der keter sndri, bwk lah puas2 yer

beLLa said...

tak sabo neh nak ade keta sendiri cik zeeta syg ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails