my beLOVEd follower

Sunday, September 25, 2011

Penghujung Raya dengan Member2 ;D

Assalamualaikum w.b.t

Hye semua! Raya pun dah nak sampai ke penghujungnya. Mesti banyak open house kan minggu last ni. Dah banyak yang korang pegi? Syokkla makan free kan kan? hihi~

Semalam aku ada buat makan makan sket kat rumah. Bukan nak open house sangatla sebab memang bukan buat open house pun. ngee~ Saje rasa nak ajak member2 datang and aku pun rajen nak maen masak2. ;p
Yang specialnya semalam is, member2 yang datang dapat rasa masakan soto aku. hihi. First time masak soto without my mom or nenek supervision woo! Aku ngan adik aku je menunggang-terbalikkan dapur umah. Part buat bergedil tu yang geram tu. Sampai 3 pagi aku try buat sampai jadi. Asek nak pecah je. Geram betol! grrrr! Bila 1 dah jadi, sambung esok lak gorengnya. Sebab mata dah ngantuk gila! karang ade jugak tangan masuk dalam minyak panas. ;p

Ini lah hasilnya bergedil aku. Boleh la dari takde kan?
^^

Thanx to this book and Mama. And tak lupa jugak dengan Pakcik Google. Mereka ini sangat membantu aku. hik3

Overall, alhamdulillah. Soto aku menjadi! Aku siap import nenek and nek long aku sebagai pengkritik masakan aku. Diorang cakap PASS and SEDAP! mestilah happy ye idak? ^_^

Terima kaseh sangat2 kat member2 yang sudi datang rumah aku. Although susah nak cari. Jumpe jugak korang rumah aku. hee~ And member2 my dear, thanx jugak sudi datang yea. Diorang datang lepas maghrib. Maken segan aku weh. Ramai benau yang datang. Makanan pulak sudah berkurang. Badan jugak sudah berbau. Opz!hehehe. Anyway, thanx miss Leeya, Anis, Reen, Kak Bell, Ara, Kak Falin, Syuq, Pidut, Shahrul, and Jare2. Jangan serik nak datang lagi yea. ^^ Tak sempat bergambar ngan korangg. And special thanx to my dear. At last datang jugak beraya rumah I yea. ;D

Ni pulak member2 aku yang datang siang tu. Ada zai, fella,acan, ain, ika and kak irun. ^^
SAYANG korang! <3
Plus Haiqal and his friend jugak. Thanx for coming. ;)

Banyak lagi gambo, takkan aku nak tepek sini kan. Ni jela short update dari aku. *short ke weh??kah3!

p/s = Actually this week aku ada training kat Pangkor. Although sedih jugak tak dapat join, tapi aku happy sebab dapat bergosipp ngan member2 lama aku. Rindu gila ngan diorang! Tapi ramai takde ni. Maybe boleh jumpe lagi next time. ^^

Esok dah Isnin. Banyak kerja tak siap lagi oiii! tskkk

12 juta orang sayang aku:

~AmyLiana86~ said...

nape begedil nampak cam cekodok je tu? hehehe..bestnyer makanan tu...

Amoi MiyaSya said...

huh, sedap2 :D hikhik . tetiba lak rasa lapar plak .

beLLa said...

@~AmyLiana86~
hehe. kte buat kecik2 kak. macam cekodok. ;p

beLLa said...

@Amoi MiyaSya
hehe. kalau lapo, pi lah makan ;p

LiFe KaMi said...

kalau masak dah pass boleh masuk meminang tu..hehe
ramai kawan2 datang rumah yer, kesempatan sebelum raya nak berakhir ni..

POSH76 said...

blogwalking

NuRuL AiN RohAiZaT said...

okay...ak dh jumpe cm ne nk tulis comment kt blog ko nie...yg penting, reply yeh yg ak tulis kt chat box ko tue..LOL~ mane gmbr tika and the geng???

apik pehe said...

hehehe...bestnyer dapat makan

beLLa said...

@LiFe KaMi
hehe. pandai masak je tak semestinya da ley kawen. hihi. betul3 ^_^

beLLa said...

@POSH76
thanx 4 visiting ;)

beLLa said...

@NuRuL AiN RohAiZaT
hehe. poyo betul lak budak ni. kecik benau ea tulisan blog aku neh? ;p

beLLa said...

@apik pehe
makan mestilah bestt! hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails