my beLOVEd follower

Tuesday, September 6, 2011

Perempuan = Cermin. Setuju?

Assalamualaikum w.b.t.
Hye Guys! Pekabor semua? Harap2 sehatla yea. Aku sekarang ni batuk2 la. Berjangkit ngan abah la ni. hihi~ Minggu depan aku dah nak naek cuti. Rasa tak puas cuti itu normal la kan. Tapi bila dah jumpe member2 kat uni nanti tak ingat dunia la pulak. Asek nak potpetpotpet je. ;p

So citer aku arini adalah pasal PEREMPUAN = CERMIN. Ada yang nak membantah? Ke ade yang geram nape aku tak cakap LELAKI = CERMIN ?

Meh sini aku bagi hujah2 aku dulu. Aku tak nak la upload gambar random pompuan ngan cermin. Karang ada yang terasa. Tapi cuba korang perhatikan member2 korang, tak pun kat album korang sendiri, mesti ada amek gambar depan cermin punye. Hepp! Jangan tipu. Aku pompuan, aku taula. ngeh3~

Mungkin korang takde upload gamba2 camtu, tapi mesti punyela pantang tengok cermin. Bukan amek gambar je, tapi mesti rasa nak tengok cermin betulkan tudung lah. Betulkan rambutlah. Itu normal bhai. Aku pun camtu. Banyak je gambo2 aku depan cermin. Biasa broo.. Lagi2 cermin kat toilet Pavy tuh. Besar punye! hahah~

Ni contohnya. Muka zaman matrix neh. hihi~

Selalunya cermin2 toiletla yang jadi mangsa keadaan. Para gadis suka ber'camwhore' kat cermin toilet. betulkan betulkan? jangan tipu. tipu dosa masuk api melaka. LOL~

Aku letak koleksi gamba aku je senang. Takde sape nak sentapp nanti. Btw, bukan pompuan je suka bergambar depan cermin, lelaki pun ape kurangnya. kan kan? ;)

And one more thing, take note yang dalam arab, perkataan perempuan dan cermin adalah sama. Yang membezakannya adalah baris saje. Contoh ;

مرآة = مرآة
Mir'atul = Mar'ah
Perempuan = Cermin

get it??
^_^

Jom usha sini. Kisah Lembu dengan Manusia. ;)

15 juta orang sayang aku:

kotak bulat said...

hehehe.. perempuan dan cermin tak dpt dipisahkan..

Shorim Kasih said...

betullah tu..pi mana2 tempat pun asyik bawa cermin, kat skolah, tempat kerja, kat u, kat tandas ..smua ada..klu xda cermin, jumpa cermin kereta pun da cukup..haha..

maya anis said...

btol tu..sy pom xleh hdup tanpa cermin..shnggakan time sekolah dulu cikgu sindir: nanti awak exam spm kat blik cermin laaa....haha

dewqra chacqk said...

, haha ! betol2 , lagi dalam kelass , siap patahkan cermin bedak bawa p skol , haha

nurul inani said...

hehe . betol2 , setuju sangat ! girl memang suka cermin . :P

azwa amani said...

huhuhuhu.. setuju... :)

Fathiah Hamim said...

saya setuju. aku dah cuak la kau nak letak gamba kita kat nilai dulu. =D

miss N said...

yapp 100% setuju sama kamu . huhuhu
mmg da sebati cermin n gurlsss ;)

tieha ismail said...

oh patutlaa....hurmmmm even lalu tepi kereta pon, mesti nak toleh kat cermin kereta tu kan? segala jenis cermin la senang cerita...

liya alia said...

yes !!! 100% setuju nih.. saya pon cenggini lah. pantang nampak cermin. mesti berenti kejap betul apa yang patut even takde apa pon yang nak dibetulakn..haha

thomas said...

setuju,kalau perempuan tak ada cermin,tak keluar rumahlah.

si para para said...

betol3...
bab kata pepatah.. bagai cik limah dengan cermin...hehe

AwieKashi said...

bak kata penceramah hiasi peribadi dikala dpn cermin.... :)

LydSunshine said...

Boleh dikatakan betul. Dan sebenarnya mmg betul. Hahah.

0nenanina Vanilla said...

ahakz..terasa gak.. memang betol pon.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails