my beLOVEd follower

Saturday, October 22, 2011

Jangan Menyusahkan Jemaah Haji ok.

Assalamualaikum w.b.t

"Sahaja aku tak update blog kerana busy dan tiada mood. "
Amin.


PANGG!! *kena tampar sket. Sukecita aku je buat niat camtu en. hihihi~. Maaflah ye. Busy tu memanglah busy. Cuma bukan takde kesempatan nak bebel kat sini. Cuma aku ni kalau buat entry, suka nak ade gambar. Bila gamba tak dapat nak transfer kat laptop, so semua kerja terbengkalai la ye.

Ikotkan banyak mende aku nak citer. Lagi2 pasal kejadian 16 October tu kan. hihi. Tapi tu nanti jela. Although citer tu dah basi, biar sampai betol2 citer tu jadi tempoyak busuk pon takpe. Aku yang menaep nye lagipun. Ye idak? ;p

Ape yang aku nak cakap arini adalah pasal orang gi haji. Korang mesti ade parent ke, sedare mare or jiran tetangga yang dah or akan pergi haji tahun ni kan? Satu je nak pesan, Janganlah Membuli/Menyuruh/Memesan mereka beli barang2 kat Mekah or Madinah sana. Bak kata mama aku, diorang pergi nak beribadah. Biarlah diorang beribadat ngan tenang. Takdela siap ade checklist ntuk belikan barang ntuk si A, si B, si Z.Paham kan maksud aku? Aku tau Abaya kat sane mura2 and cantik2. Tak payah sampai nak menyusahkan jemaah haji sebab nty diorang asek teringatkan barang yang korang pesan je.


Kalau diorang yang belikan and bagi kat korang, thats good. Kira mereka ingatla kat korang kan. Tak perlu nak pesan beli itu ini. Nak pesan doa, kirim salam kat makan Nabi ape semua tu, bolehla. Janji sampai jangan menyusahkan nak baca surat doa korang yang panjang berjela tu. Kalau sorang boleh terima lagi, let say ramai pulak yang pesan macam tu? Dapat bayangkan tak cne keadaan orang yang gi haji tu?

Waktu hajikan orangnya berjuta-juta lemon. Kitepun kena la consider sikitkan. Menyusahkan orang tak elok. Ni pun sebab mama yang cakap semalam. Time mama gi haji dulu, makcik yang sebilik ngan dia siap ade checklist nak beli itu ini ntuk si polan and si polan. Sian je mama tengok. Memang mama ade beli something ntuk sedare mare semua, tapi bukan sebab pesan suruh beli pun. Atas ingatan jemaah haji sendiri lah kan.

So ingat ye anak anak , Jangan Menyusahkan Jemaah Haji. ^^

Subhanallah~
Cantikkan suasana keliling Kaabah. I wonder when aku nak jejak kaki kat tanah suci.
*sigh

Pssst : Petang ni nak gi anta pakcik sedare gi haji kat Kelana Jaya. Tu sebab mood citer pasal haji datang tu. ;)

Semoga Cik Din & Cik Kiah selamat pergi dan balik and mendapat haji yang mabrur.
^_^

16 juta orang sayang aku:

Azwa Azee said...

mak saya pergi haji. kirim barang tu memang tak ada. cuma sebelum dia pergi, saya ada ckp suruh dia balik semula ke tanah air dalam keadaan yang sihat.

Leeya Azliyah said...

betul tu. kesian kadang2 tgk org nak g haji. org tu nak pg beribadat bukan nak g melancong -_-. Bila kita nk pg mekah ni ? ;')

peah @ peps said...

subhanallah...sangat cantik....jgn lupe...kalau dah kerja...cepat2 register tabung haji...:)


Old Trafford Stadium, Manchester

Azham Vosovic said...

betol betol betol...

biarlah mereka beribadah dengan tenang....

♥Aien Najwa♥ said...

sangat cm=ntek..mmg ade niat nk pegi haji, tapi xtau bile....=(

beLLa said...

@Azwa Azee\
bagosla camtu. kte doakan tu yang terbaik kan? ;)

beLLa said...

@Leeya Azliyah
betul tu. gi tahun depan nak cik leeya? hhihihi

beLLa said...

@peah @ peps
kan kan. sgt cantik ! betul tu.dr kecik da kumpul dwet kat tabung haji. ;)

beLLa said...

@Azham Vosovic
kann.. tak payah nak susakan diorang

beLLa said...

@♥Aien Najwa♥
smela kte yunk. takot umo tk panjang je nak pergi. ;'(

nurdani said...

betul2.ada jugak yang siap order itu ini sampai lupa orang tu nak pergi menunaikan perkara wajib

Chachos Cheezy Wedges said...

my parent peg haji taon nie... mintak tlg diorang bace doa je.. ^__^

beLLa said...

@nurdani
tu la pasal. tak elokla camtu kan. diorang pegi nak beribadah. bukan shopping

beLLa said...

@Chachos Cheezy Wedges
bagozla camtu. doa ntuk anak2 tu wajibla kan ^^

Farhana Jafri said...

betul2.. kesian kt diorang.. mna nk angkut brgny lagi.. mna nk wt urusan diorang lagi.. biarla diorang prgi tunaikan ibadah allah yg last tu dgn aman.. kan3x?!!:D

beLLa said...

betul3~ banyak lg mende penting diorang nak buat dr pk brg2 yang kte pesan ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails