my beLOVEd follower

Wednesday, October 26, 2011

Masa yang paling baik untuk minum air.

Assalamualaikum w.b.t.

Hye guys! Korang ni suke minum air masak? Ke tak layan air masak ni, ape kelas ye idak? Tak macam Mountain Dew ke, Cola Cola ke, Barbican ke, kan kan? Itu korang punye pasal la if tak suke minum air masak. Sesungguhnya banyak kelebihan air jernih ni tao. Untuk yang nak diet pon better minum air masak tau. Tak payah beli mahal2 Jusmata bagai. *sebagai contoh saje. ;p

Know what? Masa yang sesuai untuk minum pon dapat memberi kesan kepada tubuh badan tau. Nak tau lebih lanjut? Mehsambung baca lagi.

# Minum 2 gelas air masak - SELEPAS BANGUN DARIPADA TIDUR.
-Ianya dapat membantu mengaktifkan organ dalaman.

# Minum segelas air masak - 30 MINIT SEBELUM MAKAN.
-Ianya membantu penghadaman dan membuatkan perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan.

# Minum segelas air masak - SEBELUM MANDI.
-Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah.

# Minum segelas air masak - SEBELUM TIDUR.
-Ianya dapat mengelakkan terkena strok dan serangan jantung ketika tidur

Kat sini dinyatakan antara waktu yang PALING BAIK untuk minum air. Kita digalakkan minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Jadi waktu selain diatas ni pon, korang kenala minum air masak. And lagi baek amalkan je bawak air masak gi class. Takde ape nak dimalukan la. Korang perasan tak orang cina tak malu pon bawak botol air besau gi class? *wink wink~

And one more thing, jangan amalkan makan berulamkan air. Tak elok and boleh wat perut jadi buncet. Macam aku. iskk~ So sama2lah kite try beramal yea. hihihihi~

p/s = Demmit! line aku tak lajula nak BW. Nanti aku lepak blog korang yea. Pada blog2 yang ringan tu dapatla aku tinggal jejak. Pada yang berat tu, ampun maap dipinta, mensuci hening dosa...lalalalala ;p

4 juta orang sayang aku:

Azham Vosovic said...

kena try...

kena try...

sis92 said...

minum air banyak mmg bagus utk kesihatan:)

beLLa said...

@Azham Vosovic
yess. u must try ! ^^

beLLa said...

@sis92
kan kan. jd minumla air masak byk2 ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails