my beLOVEd follower

Thursday, November 10, 2011

Mixed Sausages & Fries for Breakfast ! ^_^

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua ! *pada yang baca entry ni pagi2 la. ;p

Korang dah breakfast? Taktau nak makan hape? Meh buat makanan paling senang dalam dunia. ^^

Barang2 yang diperlukan :

Beberapa ketui kentang
Sosej
Mayonis
Telur
Bawang besar *optional. suke hati nak letak ke tak.
Tu jela kot. ;p

First potong ikot suke hati korang besar mne kentang tu then deep fried kan. I mean gorengla kan. Then angkat, goreng sosej yang telah dihiris pulak. Then masukkan semua dalam fry pan, kasi masuk sekali bawang2 yang dah dihiris tuu. Adik aku suke letak bawang. Kalau taknak pon takpe.

Kemudian, korang letak teloq. Kacau2 kasi jadi macam scramble eggs and sebati ngan kentang n sosej tu. Pastu korang masukkan mayonis, lada sulah bagai. Kasi rasa dia sedap lagi la ^^

Then.. HIDANG !

Jadilah camni. Yang ni hitam sket sebab adek aku suke letak kicap. Thats why gelap. hee~ Kalau korang suke mayonis banyak, tambah jela. Tomato tu saje aku letak. Konon2 nak seimbangla. Ade vegie sket. hihi~

Senangkan? Selamat mencuba. Ni resepi budak malas namanye ;p

16 juta orang sayang aku:

bujal X said...

meleleh air liur~~

azizul said...

cam sedap je

sis92 said...

nyum3333


sedapnya
kat rumah boleh kata hari2 nasi goreng haha :D

qiqillolla said...

boleh try nih..

♛RaRa♛ said...

laparrr plak.okayy nanti nak toraiiii ^-^

beLLa said...

@bujal X
eh,lap sket airlio tu. hihi

beLLa said...

@azizul
sodapla jugak ^^

beLLa said...

@sis92
ha, tryla wat ni lak sis. busan jugak kalau ari2 makan mende y sme ;)

beLLa said...

@qiqillolla
try jgn tak try. senang je pon ;)

beLLa said...

@♛RaRa♛
tryla ye. mesti kmoo buat lg sedap ^^

Ezad Skytech said...

macam sedap je..kena try ni..hee~

beLLa said...

try3~ senang dan sedap ! ^^

amal said...

Wee , mcm best ! nak try lahh ;)

beLLa said...

cube jgn tak cube. senang je ni ^^

Eloktavian said...

Sedap x...... :D

beLLa said...

@Eloktavian
for me sedap! sbb i love it ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails