my beLOVEd follower

Tuesday, November 8, 2011

Yeah! New Look for My Blog ! ^^

Assalamualaikum w.b.t

Hye guys! Malam ini aku happy banget sebab dapatpon aku edit blog aku sendiri without paid anything to anyone. YEAH ! Although takde la cantek mane, tapi at least aku puas hatila sebab dapat edit sendiri kan. Memang betol la cik Dya cakap, trial & error tu memang normal sebagai blogger ni. ^^

Seharian woo aku dok ngadap laptop pahamkan itu ini, try background itu ini, edit itu ini..pehh.berapa banyak itu ini pon aku taktau la. Yang penting memang banyak gile itu ini aku tukar. Rase nak give up pon ade sebab aku ni tak pandai maen ngan hypertext sikit. Tadi aku terdelete ape ntah,last2 aku tukar balik semua mende. Adooi~

Baru aku tau kenapa la orang sampai amek tempahan ntuk edit and design blog, susaa rupenye ngedit bagai neh. hohoho~ Ni antara Header2 yang penah aku tempek kat blog picisan neh. :P

Ni yang aku tempah kat Myravea. Rasa macam poyo gile sebab aku rase aku salah bagi gamba. And nampak tak matang. *tapi cik Myra memang dah buat chantek ok. Aku yang mintak buat camni. ;p

Yang ni bile aku rasa nak tukar gambonye and aku maen edit je guna photoscape. Lawak dow. haha~
"Pretending to be somebody? Ohh plezz. Just be urself ! Hoyehhoyeh!
Statement poyo aku dari mule berblog dulu. hihihi~

Ni pulak header yang 1 set dengan background aku aritu. Dah malas nak edit,jadinye letak tulisan ngan gamba saje. hee~

And my current header buatan sendiri with new tagline.
"Bila Jari Berjoget"
Ada makna ok disebalik jari yang berjoget tu. Adik aku baca je terus paham asal. Laterla aku citer yea. ^^
Fenat oouh nak transparentkan header tu. Macam maen kaler2 dah. hee~

BIG THANKS to :

Without their tutorials, akupon terkial2 nak edit blog. So kepada sesiape yang nak edit blog sendiri jugak, jomla usha blog diorang. Follow sekali ok. Senang nak jejak. ^^ Actually banyak lagi blogger yang buat tuto. Cuma aku berpandukan ni je. ;)

Soo korang..any comments? ^_^

pssttt : Even cuti, aku dah taley rest. Assignment melambak tunggu aku tu. haih~

14 juta orang sayang aku:

Gadis mutiara said...

nice=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cantik..nampak kemas..
mesti puas hatikan hasil kerja tangan sendiri.. ^_^

Nurhafizah Mohd Noor said...

welcome :)

~AmyLiana86~ said...

cantik sgt bella..akak suka blog baru bella...

sis92 said...

suka banyak kali :)

beLLa said...

@Gadis mutiara
thanx dear ^^

beLLa said...

@LiLy @ MumMyQiStInA
mekaseh kak. betul2. dah buat sendiri bru puas aty ^^

beLLa said...

@Nurhafizah Mohd Noor
;D

beLLa said...

@~AmyLiana86~
hee~ thanx kak ! ktepon suke blog akak. pink gituw ~ hee

beLLa said...

@sis92
thanx sis ;)

NuRhAnI aFiFaH said...

Wah ! Semua lawa-lawa . Kreatif ^^

beLLa said...

@NuRhAnI aFiFaH
thanx dear ^^

D'ya Marshmello said...

nice blog, header pun bertukar.Siyes lagi better sebelum ni.By the way big thnks sbb mentionkan name D'ya, hehee. yup, dulu D'ya mcam tu la, rasa mcm putus asa jer.Bile kiter edit sndri, kite akan rase kpuasan :)

p/s: try & error adalah bnde biase slagi kite bgelar blogger :)

beLLa said...

@D'ya Marshmello
hehe. betol3~ BIG thanx to u jugak sebab baek aty share tuto kat blog ;D Memang puas aty sgt kalau dpt edit sendiri. pastu menjadi lak tu. Tu quote terbaek ntuk jadi blogger kan ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails