my beLOVEd follower

Thursday, August 5, 2010

facebook addiction.


hype! as we know, sekarang memang famous sgtla dengan facebooking. tanyela sape saje, including nenek aku, (even ye pggl pesbuk), semua tahu kot. dari yang tua, muda, kecik, baby, erk.itu tipu. semua tahukan ape itu facebook. anak murid aku sekolah rendah tuh, semua kalau boleh nak buat akaun fb. mase aku da nak abesh mengajar aritu, budak2 dah tnyer,
'cikgu2, cikgu ade fb x?'

cet. korang bley ade, xkan aku tade kot.

baekla. aku tahu, fb tuh yahudi punyer.xelok sokong yahudi, bla bla bla. tapi aku nak tahniah jugakla kat Mark Zuckerberg coz berjaya ye wat 1 website yang dapat mengalahkan concept 1 Malaysia ye. (ade kaetan ke?) hekk~

i know i'm not really religious or pious girl which not supporting at all about the jewish whatsoever but..u guyz pikir la jugak. ape kebaekan yang ade kat fb neh. plus, let say kalau korang memang anti barang2 diorang(yahudi) for instance like laptop or other gadget, do Malaysia provide it? aku teringat sir political science aku cakap,
'if we're not buying their goods, so student will make excuses because there are no computer or laptop to finish their assignment.'

sekarang ni kita bukan pikir pasal makanan or minuman je..2 memang la ade barangan tempatan en contohnye kerepek Mak Limah ke.. air jus Manjakani keluaran Orang Kampung ke.. ni about something more important in our world today. harap korang pahamla ape yang aku cube sampaikan neh.


adooi~ da terlari topik lagi. aku nak citer pasal laen, dah terciter pasal Yahudi plak. -_-'

ok2.back to our topic, why facebook are soo addictive?

aku buat list jela ok sebab nanti aku termembebel banyak plak. ;p

1) fb byk game best2 ouh! mane xketagih. bagi orang yang kuat maen game cam aku neh, mmg sukela en. ;p

2) korang mesti nak bukak fb 2 skali seary.even sekejap je. mesti nak tgk2 status orang laen. or nak infom something, or nak luahkan emosi korang ke..btol x?

3) pada yang ade gf or bf, mesti nak spotcheck pasangan dye tuh kawan ngan sape, komen2 ngan sape. kan3? ;p

4) then korang suke nak usha2 gambar orang laen ngan balak dye ke, awex dye ke..then komen2. yela, agak2 kepochi sket. hikhik

5) ha, lupe lak y pentingnyer..mestilah korang nak chat2 ngan member lama en..cikgu2 skola dulu ke, pakwe lama ke.. hee~

6) lu pikirla sendiri. asamekom! hahaa! (kehabisan idea);p


kalau korang ade lagi buah fikiran pasal nape fb nih wat org ketagih, silalah memberi komen ye. ;)

ada salah silap aku bebel nih, tegur jela ye. saya sedia menerimanya. ^_^

7 juta orang sayang aku:

ahchOng's said...

facebook ada aku kn kn..tu yg paling best kn kn..theeee

surihati_ku said...

sejak ada gb adalah kawan huhu..

nice blog nie.. suri suka :)

beLLa said...

ahchong: erk. ade kmoo pn efek ke? aiyoyo

surihati_ku: hehe. tenkiu2. ;)

I*K*T*I*R*A*F said...

yep! budak-budak kecik pon dah pandai!
err,termasuk adik sayalah! haha :D

elmo blurb said...

FB bole wat kuh tak makan sehari tahu ? HAHA

Afifee said...

Betol BeLLa..Conclusion yang kite dapat buat, kita gunakan kelebihan atau mengambil kesempatan yang telah diberikan oleh pihak musuh, untuk mempertingkatkan diri kita dan membalas serangan. ;D

beLLa said...

iktiraf: betol 2kan.xtawla if ade y xkenal fb neh

elmo blurb: ye ye.sy bru tahu lepas anda bagitahu. hee~

afifee: yep.exactly! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails