my beLOVEd follower

Saturday, August 14, 2010

puasa tapi xsemayang. WTH??!

ni satu hal yang aku sangat2 dop pehe ye..bulan Ramadan ni elok je puasa. bangun sahur, gi bazar beli makanan, senang citer memang puasa la neh. tade tipu punyer. but comes to solat..erk. takde lak gi semayang. gi mana tu?

cuba kita tengok balik rukun islam ye anak anak..

1 - Mengucap dua kalimah syahadah
2 - Solat lima waktu
3 - Berpuasa di bulan Ramadhan
4 - Mengeluarkan zakat
5 - Menunaikan haji

korang tengok tu..solat dulu ke puasa dulu dalam rukun islam? aku tak cakap puasa tu xpenting. semua tu penting, including zakat and tunaikan haji (although yang tuh ade syarat2nyer la). tapi kalau nak ikotkan, kau sihat walafiat je kot. takde mende nak halang kau dari tak semayang. puasa boleh, asal semayang taley? aneh~

camne agaknyer nak tegur orang camni ek? aku plak yang tension pikirin nya tau ngak??haish~

as a muslim, tak salah kan kita saling tegur..aku pon takde baek sangat.tegur jela if ade pape aku buat salah. tapi aku taley handle kau puasa tapi tak semayang. aiyo~

ok2.beristigfar balik. cukupla aku bebel ntuk arini ye. bulan pose xelok bebel banyak sangat. baek gi baca quran je.

salam~

4 juta orang sayang aku:

Asyraf said...

bru je terpikir lepas smbhyg jumaat ari tu nk post bnda ni...tp xde mood nk post time tu...tgk2 ko plak yg post...hahahaha!! nice!!

beLLa said...

hehe. ade connection la otak kte. hehehe~

Asyraf said...

hahhaahah!! ye la tu kot...baik ko cek kot2 ada wyr usb bersambung kat otak ko ke...hahahahah!!

encHIx laNDax said...

ya!!tepat,padat jitu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails