my beLOVEd follower

Thursday, December 16, 2010

membaca gaya wawasan



hye guys. oleh kerana arini banyak kerja dah dapat and most of it pasal kena baca..aku nak membebel pasal baca pulak. dulu masa kecik2, hobi mesti membaca.membaca.membaca. baca apa tuh belakang citer la kan. tak membaca pun, mesti mengumpul setem la..tolong abah basuh kereta la..etc etc. tapi aku rasa budak sekarang amat lah payah nak suruh baca tau! agaknya kalau tanya budak sekarang, hobinya apa? mesti ONLINE! agree?


okla.mungkin on9 pon ada something untuk dibaca. ye idak? think positive jela. what makes me interesting to share is about this quote..

"When you stop learning you stop leading. Leaders are Learners!"

maksud bahasa jowonya " Apabila kita berhenti belajar, kita berhenti memimpin. Pemimpin adalah orang yang sentiasa belajar ". In other words, kita jangan berhenti membaca because to gain knowledge is by reading. btw, when you're blogging pun, u can gain a lot of knowledge secara tidak langsung tau. depends pada apa yang u guys cari lah. so, happy READING!! ^_^


jom nyanyi lagu neh..

Awal suruhan ialah membaca
Menuntut ilmu disuruh budaya
Inilah teladan sepanjang masa
Gayakan hidup dengan membaca


Apalah nama andai tanpa ilmu
Apalah mahkota permatanya palsu
Tanpa membaca cacatlah minda
Tanpa ilmu ke manalah kita


Jika ilmu penuh di dada
Bila bergaya dengan membaca
Dunia sempit menjadi luas
Tempah kejayaan tiada terbatas
Negara yang kecil tinggi martabat
Kerana ilmu, negara berdaulat


Mari kawan kita membaca
Mari rakan, timba ilmu dengan membaca
Inilah perjuangan, sambutlah seruan
Jadikan Membaca Gaya Wawasan


Everybody!
Take a book and read
To gain knowledge, everyone has to read
Let's reach out, open up your mind
Let's make reading, a lifestyle of Wawasan


aku suka part english dia je. ;p

3 juta orang sayang aku:

Hanisah Safian said...

dulu2 suke lagu nih! kehkehkeh :P

beLLa said...

sama3! hee~

gratisan92 said...

nice info, kunjung balik comment,,,thanks

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails