my beLOVEd follower

Thursday, September 9, 2010

bontot is tongkeng. ok?






credit kat incik ayeem. smart kan? ;p


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


maaf ye jika tajuk agak kurang sopan. hee~
kejap je dah nak raya kan..
xrasa sangat puasa kali nih. maybe jadual penuh kot. xdapek dah aku pegi bazar ramadan lagi..yelakan..dah nama pon bazar ramadan. mestila time bulan ramadan je dye ade. manela tau kalau lepas ni ade bazar syawal ke, muharam ke. kan? huhuhu~


ohh.lagi 1 mende yang aku taley dapat lagi..tongkeng ayam ku! isk.korang perasan x, kat bazar la baru senang nak jumpa makanan pelik2 neh..kan3?teringat aritu ouh. aku bebel2 xdapat beli tongkeng ayam kat bazar. xtaw la apesal jadi feveret aku bulan pose kali neh. gemok aku weh! balik pada citer tadi..nenek aku neh jenis tabley tengok cucu dia merengek2 nak makan something tau. esoknyer nenek aku belila sekilo bontot ayam ngko! mak aih! macam perli je nek. haish~

rupanya baru aku tau, murah je kot beli kat pasar. ok. let say sekilo baru rm 3 lebih..yang jual kat bazar tu, secocok adela dalam 4-5 bontot = rm1. tak ke untung giler jual bontot ayam. ye idak? jadinyer nenek aku goreng tepung bontots ( bontot in plural) tuh. banyak kot! mana aku larat nak makan! maken montel la aku camnih. bontot tuh dahla lemakk je. mana ade isi. aiyoyo~ xmakan karang, nenek kecik aty lak. soo makan jela sikit.aku suka tongkeng ayam madu. bukan goreng camnih. -_-'


last2, aku tapau bawak balik umah, konon nyer nak makan kat umah la. last2, bagi kuceng makan. hee~ (pssst.jangan bagitau nenek aku taw) ngee~


sebelah hotdog itu adalah bontot ayam.terima kasih.


moral of the story,
janganla nak merengek nak makan pelik2 kat nenek aku. mau dicarinye sampai dapat ouh! macam dulu, nenek masak rendang daging. then suruh aku bau.. aku just cakap je, sedap ni makan ngan pulut. jap lagi sanggup dia gi kedai beli beras pulut n masak pulut time tuh jugak! pantang cucu dia ni cakap nak makan ape tau. isk~


apepun, saya SAYANG NENEK saya! she's the BEST!


ape yang laki tuh pikir pon cam bontot gak kan. laki memang selalu berpikiran nakal. cehh~

MyEm0.Com

3 juta orang sayang aku:

amir baim said...

nasib baik saya baca lepas subuh..makanan sahur dah jauh kedalam perut..
aya tak suka tongkeng~

Anne Boleyn said...

hehe makan tongkeng ayam.nanti mulut tak boley diam. :) teringat lagu jalil hamid :)

beLLa said...

haha! betol tuh. org tua2 cakap, makan bontot ayam, mulut xtaw diam. ngeh3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails