my beLOVEd follower

Wednesday, February 16, 2011

Apa itu kawan baek?

first of all, maaf coz dah beberapa hari tak update. aku on9 je, tapi takde mende yang aku nak conteng kat sini..so aku belogwalking je la. tenkiu banyak2 pada yang sudi folo belog poyo neh. but seriously, bila mood blogging aku ade, memang ari2 aku update. if tak, it takes time jugakla. even banyak mende nak citer. maaf ye tawan tawan ;p

tiba2 arini aku rasa nak citer pasal kawan. and aku google2, jumpe site neh..

Bukannya senang nak cari kawan yang baik .

Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik .

Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baik nya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baik nya.
Sebaliknya kawan yang baik lah yang paling banyak membantu kawan baik nya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baik nya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baik nya untuk
berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baik nya untuk sentiasa berada disisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baik nya untuk berkawan dengan kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baik nya mempunyai ramai
kawan baik , kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baik nya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baik nya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baik nya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baik nya.

Kawan yang baik akan memanjangkan naskah ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baik nya.

Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik ...kepada kawan baik kita.

Dan semoga kita menjadi kawan baik yang baik...!!!


p/s = bunyi cam senang je nak jadi kawan baek kan. but actually its not. next entry i will show to u guyz bukan senang JADI kawan yang baek and bukan senang nak CARI kawan baek. ;)

3 juta orang sayang aku:

✖sLp mE pLz™✖ said...

byk sgt word 'kawan' and 'baik'
pening @.@

beLLa said...

haha! aku baca mula2 pon penin ;p

beLLa said...

haha! aku baca mula2 pon penin ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails