my beLOVEd follower

Tuesday, February 1, 2011

PM Greetings

salam 1 Februari.

haha. poyo je nak agak2 salam 1 Malaysia la kononya. arini aku lepak sekolah mama aku.terjumpe pulak bekas2 anak murid aku. tadi kat kantin, dah nampak dah budak2 nye. dengar je diowang bisik2,


'ehh,cikgu nabila la tuh. jom salam.jom salam.'

haha! rindu plak nak jadi cekgu neh. bley dapat banyak adiah. ngeee~ (niat dah terpesong) ;p

aigoo. bukan ini yang aku nak citer kan. tadi ade pengedar buku datang kat pejabat mama, semangat dia cakap,

'aiya cigu, saya nak tunjuk something yang sangat tekejot woo.' (dia chinese ok)

mama pun, ' apa dia?'

cina tu belek nset dia and tunjuk kat mama. rupanya mesej PM bagi kat dia! haha. aku ingat apela. mama pon panggil aku soh baca gak. ayat lebih kurang camneh ,

"Salam 1 Malaysia! Saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina buat seluruh rakyat Malaysia khususnya kepada kaum cina "
dari Najib Razak dan Keluarga.
najib@1malaysia.com.my

siap ngan email ngko.. hihii~ cina 2 ade gak cakap memang terharu..pastu taley blah
nya ye cakap, dah nak election ka? hahahah! sabaq jela. ;p

btw, aku rasa semua dapat kan greeting PM kat email? tak tau? ha, pi godeh email masing2. haha!akupon baru tengok tadi. ngee ~

ni budak paling noty masa aku jadi cikgu taon lepas.
mereng aku dibuatnya.
;p

p/s = aku hanya jadi cekgu ganti saje ok. jangan salah paham. ;p

4 juta orang sayang aku:

Syukri Mohtar said...

hahaha.kelaka btol chinese student tu..huhu.

syafiqsulaiman said...

thankx sudi lawat blog tadi..
yup2.. najib send msg.. ucap hepi chinese new year..

ingtkan jadi cikgu betul2 td.. gantian je.. susah gak jadi cikgu.. nak layan budak2 ni..

beLLa said...

syukri : hehe. bukan studentla. pengedar buku2 tuh datang kat pejabat tadi. ;p

beLLa said...

syafiq : same2. hehe. tau xpe. lagi2 year 1. sangatla penin. macam kte plak budak kecik rasanya. ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails