my beLOVEd follower

Thursday, February 24, 2011

Betol ke beyak kena tutup kepala?

Korang mesti penah dengar en pasal kalau kite beyak @ buang ayaq besaq kite mesti tutup kepale kita? kalau tak tutp nanti kita punye taek @ najis setan letak atas kepala. lagi 1 kalau kite bercakap time melaboq, nanti our poops setan masukkan dalam mulot. yeke weh??

aku tak ingatla darjah bape ustazah aku cakap. time melaboq mesti tutup kepala. rasenyer kat skola agama darjah 4 la kot. akupon lepas tuh time melaboq je, mesti amek gayong letak atas kepala ouh! pastu dah gayong kat kepala, dah gelabah. cmne aku nak cebok neh? kalau aku amek gayong neh, taek masuk mulot. ottoke? ottoke? last2 letakla tangan aku atas kepala wat ganti gayong tu. adoyai~ punyerla sengal ubi keledek lenyek dolu2.

ini gayong hiasan. takde kena mengne yang idop atau yang mati.

tapi aku tak tau lah mende neh sunnah ke, adat ke, istiadat ke.. so kalau korang korang korang tau, infom2 la kat aku ye. cuma sekarang aku takdela sedungu tuh. gi toilet dah bawak towel siap. buat pakai selendang time qada hajat. wakakaka~


maaf jika entry neh kurang senonoh cket. aku tak salah! @_@

20 juta orang sayang aku:

Idah said...

betul la dulu k'dah pun ada dengar ckp macam tu..tapi tak lah mcm letak gayung kat kepala lak..hehe

beLLa said...

hehehee. tu budak2 kak. tak pk panjang sangat. hee~

budak kampung said...

wakahkaha....ade adoi2...memang lawak pengalaman ko...huhu...aku rase sunnah kot...dulu aku tak tahan nak beyak siap pakai helmet bapak aku masuk toilet keh3....anyway...last pic tu sungguh sungguh...membuatkan mate ku terbeliak...ekeh3

beLLa said...

haha! gile ah kau. siap pakai helmet tuh! hahaha ;D
aiyark. ptot aku censorkan sket gmbo tuh.ngee~

Fathiah Hamim said...

haah! aku pun belajar masa sekolah rendah. aku darjah 3. pakai tangan tak leh ke?

beLLa said...

oh. akulmbt sketla blajaq ea? ;p
boleh je kot. setahu aku, gune sebatang lidipon boleh. jnji ade bende atz kple

Diary of Mine said...

aah btol ar.... time kecik dlu da kna ajar yayak kena ttup kpla..

beLLa said...

hehe.kan3. jadi kenala ikot ;P

Siti Safiyyah said...

satu jek nak komen..ape motif letak gambo pompuan berkemban tu? bukan pe..takut berkongsi dosa tayang gambo seksi jek..larikkkkk

Jejaka Terhangat said...

penceritaan dah bleh tahan, menarik..tp JT pn stuju dgn Siti Safiyyah..gambar camtu tak perlu diletak..kita tayang gambar aurat orang..dosa dia pon kita kongsi gak..just my humble advice..

beLLa said...

siti safiyyah : baek2.thanx 4 the advice. tak terpikir pulak. nty kte buang ye. time kaseh menegur ;)

beLLa said...

jejaka terhangat :
yes bosh! akanku delete selepas ini ;) time kaseh!

Mr.Kerro said...

alamak seksinye gmbr...mnggugat iman ku tidak..huhu

beLLa said...

mr.kerro : maaf2. kte dah buang dh gmbrnye. ampun ya

Cik Yana said...

pernah jugak ustazah bagi tahu pasal kena tutup kepala. Pastu ustazah cakap kena tutup kepala bila nak masuk tandas.

beLLa said...

kan3. memang kne tutup kple la kan time yak ;p

beena said...

beena mak yang gtaw..haha..tp skrg tak amal sangat..huhu

beena said...

beena mak yang gtaw..haha..tp skrg tak amal sangat..huhu

beena said...

beena mak yang gtaw..haha..tp skrg tak amal sangat..huhu

beLLa said...

oh yeke? eh, nty setan letak taek atas kple la. haha ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails