my beLOVEd follower

Saturday, February 5, 2011

Japanese Bento ^_^

Last Wednesday aku lepakk ts ngan member lama aku neh. cik asmah. dengar citer dah nak kawen taon neh. best giler! haha! semoga apa yang dirancang tercapaila hendaknya. motif aku gi ts nak shoping2 sket sebnonyer. plus cik asmah neh nak tengok citer Khurafat. so layan jela. (even abang aku dah citer dari A sampai Z citernya ) huhuhu~

pasal citer Khurafat tuh, boley tahanlah seramnya. tapi aku memang tutup muka terus. so efek dia kurengla. berguna gak sweater yang adek aku beli. bley buat tutup muka. heheheh~

benda yang aku nak bebel neh pasal set lunch kitorang. Bento set! memang teringin nak makan makanan Korea @ Jepun aritu. so kebetulan baru tau ada foodcourt kat ts neh ( dah banyak kali datang baru tau ada foodcourt kat bawah ) jakun2. ;p mula2 ingat nak laen2. means that adek aku amek Korean food, aku Japanese ke. tapi last2 dua2 amek makanan Jepun. Korea macam tak menyelerakan. hee~

ini aku punyer. Teriyaki Bento Set
laok dia ada ayam masak ape ntah.rasa cam sate. sedap! plus coleslaw and mashed potato, tofu kicap,seaweed soup, jeruk halia ( yang ni tak usik pon ), nasi and tembikai! sangat kenyang ok! ;p

and adek aku, Karage Bento Set.
ayam dia sedap! nampak macam cekodok, tapi ni daging ayam je weh! dahla takde tulang, aish memang sedapla!

cik asmah makan nasi campur je. so tak yah tau sangat. haha! lepas neh aku nak try yang laen pulak lah! cam dah tersedap makan makanan Jepun neh. btw, jangan ingat makanan Jepun neh only sushi je. banyak lagi yang sedap2. kena pandai choose lah. ;)

yang amat menyedapnya lagi, makan nasi guna chopstik ni ha.. cik asmah siap cakap " suka aku tengok adek bradik neh makan. gelojoh betol" hahahah.! seperti biasa, anda boleh rujuk model dibawah neh makan.. ngee~

kau tengok sedap tak sedap dia makan. hahaa


habis licin ha. lol!

FYI, entry neh dah lama terperuk kat draft aku sebnonyer. dari kat uma lagi. ni baru ada kesempatan nak postkan and letak gambar. sekian. ;p

2 more paper to go. HWAITING!! ^_^

ha, one more thing. blog aku neh ada malware la pulok. cne nak ilangkan ek selaen delete blog neh? sayangla nak buat blog baru. isk. ottoke??!! ;(

10 juta orang sayang aku:

FaizFizy39 said...

eheh. ape barang tutop muka pakai sweter. kasi view clear2. lah. hehe ^^

beLLa said...

uish. xhengen den. takot terbayang2 nty. ngee

Shafa said...

lama tak makan mknn jepun. yum yum!

beLLa said...

memang yum yumm pun! ^_^

ammboi.blogspot said...

licin tuuuuuuu...hehehe

Tindakan Safee Sali Tepat!

echah mashuri said...

wahh.cm sedap je:)

beLLa said...

amboi: semestinya!! hehehe

beLLa said...

echah mashuri : memang sedap pon! lagi2 ayam dia. ;)

Cik Zeeta said...

lama x singgah cny.
maklumlah, sebuk dh skunk ni..

nmpk mcm sedap jer food tu.
tetiba rse lapar pulak tgh mlm ni :)
hehe

beLLa said...

takpe2.sokayh.
ktepn kdg2 bz gak. tak tersinggah blog mbe2 ;p

mmg sedap pn. nty tryla makan. hee~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails