my beLOVEd follower

Thursday, February 3, 2011

Baguetta Kebab. nyummy!

hye guys. cuti2 neh, meh aku ajar buat something yang laen dari yang laen. (even korang dah taupon, buat tak tau ok?) ;p

before that, just wanna wish
'SELAMAT TAHUN BARU CINA'
bagi kaum cina yang menyambut perayaan neh.
takde yang nak bagi aku angpow kah?
kat uma aku ade 3 kotak limau.
tak termakan family aku semua tuh.
haih~

back kepada resepi baru lah konon aku tadi which is Baguette Kebab , aku tau pon kat channel KBS. ada restoran fast food kat Korea diowang buat mende alah neh. cam sedap je ouh! rangup lak tuh. masa aku try buat neh, takdela every step aku amek gambar. so korang imagine jela ye. rasanya tak susa.

first of all, korang kena buatlah isi kebab tu kan. in this case, aku guna daging burger and fishcake je + bawang semua lah kan. yang sayur tuh aku tambah timun potong dadu.looks oily sket coz aku terlebih letak minyak. hee~ tapi korang boleh cover dengan tambah lagi daging burger ;p

inilah ghupenyer ye anak anak.

pada masa yang sama, korang potong hujung roti french neh and keluarkan isi roti tuh. bia boleh masuk isi kebab dalam roti tu nanti. kalau kat restoran kat Korea tuh, diowang bakar roti tu kejap dalam microwave. 1st time aku try, terhangus lak. so, jangan lama2 sangat masuk dalam tu.dalam 1 minit dah ok. nak buat roti tu rangup je.

dah siap semua, masukkanlah inti kebab tuh dalam roti..


TADAAAA..!!

ni lah hasilnya.. ^_^

adik aku memang suka part makan neh. ;p
Selamat Mencuba!

6 juta orang sayang aku:

topimagine said...

wah... nampak cam sedap je.. xtau la rase cm ne lak kn... :P

beLLa said...

hehe. nak tau rsenyer, kenala buat sendiri kot. ;p sedap inti kebab tuh, sedapla kot nty. ;)

Berpikir Positif said...

hmm jadi inget mbak yanmie jumpe blog ini, tumpang salam ziarah di blog bagus ini

beLLa said...

hehe. terima kaseh ;)

Syukri Mohtar said...

model untuk makan mesti ade untuk melariskan makanan tu..uhuhu.happy CNY.tetibe.

New Samsung Galaxy s

beLLa said...

haha. betol3 ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails