my beLOVEd follower

Monday, February 21, 2011

Da besau dah korang

maapla ye tawan tawan. weekend aku memang jarang on9. bile dah kat uma, memang kuranglah kerajinan ntuk on9. kalau dah tak on9 tuh, mestila tak bukak belog. bila dah tak bukak belog tuh, mestilah tak belogwalking. kan kan kan? ;p (update tuh tak sure sebab slalu ikot mood) tapi aku tak tinggal ntuk jalan jalan kat belog anda anda anda ye ;)

aku rase dah lama gak tak citer pasal si busyuk aku 2 ekor neh. latest last sem. 2 pon sebab asek ganggu aku study je. ingat tak ENTRY budak2 neh kaco aku study? ni plak entry masa mula2 aku bela diowang.muka bajet cool Jolie & Bibie dok atas mesin econ lua bilik.
;p

tecikk je mula2 aku bela budak2 neh. suci dalam debu je. ;p

umo budak2 neh belomla cukup setaon lagi. tapi masalahnya, dah muda remaja la katekan, si Jolie neh (refer yang ade wane puteh tu ye), dah macam kepingin nak betina. tiap malam dia rock n roll nya si Bibie neh. Bibie neh dahla lembut and cam pondan je. sian ye kena buli ngan abang dia. btw, bulu Bibie ni memang lembut gila! geram je bila aku pelok2 dia. ;p

sekarang neh mama dah mula lepaskan diowang keluar uma. pantang bukak pintu, bodosupp poie nyo.. tapi paling taley belahnya, dok merayap kat lua, nak wiwi, gi masuk uma n then keluar balik. aiyoyo ini kuceng~ wiwi jela kat lua tuh. tak payah skema sangat masuk uma n wiwi kat dalam bathtub tu jugak. adoyai~ nak wat cmne kan. nama pun binatang. huhu~ lagi satu diowang neh dah kua susa nak balik, macam tadi mama dah bising,

'adikk, gi panggil kuceng2 tu balik. dah nak maghrib neh'

err.dah macam budak2 la plak kena panggil balik da nak maghrib. ade2 jela mama neh. aigoo~
mama tak bagi lepaskan diowang sampai malam2 sebab utamanya, diowang neh gelap. susa plak nak cari nty kalau tak balek2. itam bebenor~

si Bibie mase berjemur kat lua uma. patotla kau itam legam. haha!

dolu dan sekarang. ;p
kecik2 tomey je tido.da besau......blengkor je. hihii~


p/s = minggu ni mesti busy.asgnment need to be done.all bout research pulak tuh. haih~

10 juta orang sayang aku:

Fathiah Hamim said...

oih! cepat gila besaq. kau bagi makan kucing ke kat dioranggg

LiFe KaMi said...

alahai comelnye kucing kamu..
teringat kat kucing kami si huseen ,
skang dah mati,sedihnyer..

Cik Yana said...

Eh eh orang cakap kalau kucing tu hitam sepenuhnya sampai tak de langsung tompok warna putih ke warna lain ke kat badan dia, dia bukan kucing kan? Dia makhluk lain. Wallahualam. :)

beLLa said...

ceq fa :
oitt. tak kan la diowang nak makan species sendiri. aku bg mkn daging manusia je tiap minggu. haha!

beLLa said...

life kami:
huseen? wah.nama manusia tuh.sabaq naa. bela lah kucen laen camtuh ;)

beLLa said...

cik yana :
ehhh? really? tak kan my Bibie tuh makhluk laen lak?tgk ok je.cam kucen2 laen.

farid fizi said...

hahaa...best tu..~~

beLLa said...

farid fizi :
gapo yang bestnya? ;p

Sarah . . . said...

Comelnye kucing. :D
AAH! macam pakai stokin yang satu lagi tu.
pastu macam ada misai :D

beLLa said...

sarah: ikot tuan dia kot comelnya tuh. ahha! aah2.mmg putih dia bhgn kaki n ujung ekor. ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails