my beLOVEd follower

Monday, June 6, 2011

Berbaloi je kan aku duduk Ostel?

hye guyz. setelah sebulan aku amek shortsem, baru rasanya kes berbaloi ke tak aku duduk ostel ni timbul. mulanya camni, roomate aku lah tanya, kan every week aku balik which is hari kamis aku terus balik umah, why not I just stay at home and datang la hari2 ke kelas kan. rumah pun dekat je.

Firstly, aku tak rasa terbeban pun duduk ostel. korang imagine lah. kelas aku hari hari at 8.30am until 4pm. except for thursday kelas aku sampai pukul 12.50 je. and then abah or mama amek aku petang tu.

besides, aku duduk kat Ampang kot! bukan area Gombak pun. tak kan nak mama anta aku every morningkan. meaning, aku kenalah naek public sendiri. SANGATLAH RAJIN aku nak bangun PAGI and bersiap ntuk ke kelas dari rumah. in the end, mau aku ponteng selalu. aku bukan ada kereta nak bawak ke uni. haih~

one more thing, orang kata yuran shortsem ni mahal. yeke? fee ntuk ostel about RM221 camtu lah. then in my case, ( yang hanya tinggal di ostel selama 5 hari seminggu) anggaran sehari aku duduk ostel adalah rm5 lebih sehari selama 2 bulan. ok lah tu kan? dari aku ulang alik dari rumah. tak kira minyak lagi. tak kira naek public plus kepenatan aku nak balik kelas nanti. at least aku balik kelas petang, boleh aku tidoq kat bilik. bangun pagi terlajak pun, takde lah kelam kabut sangat nak gi claz. kan kan? ;p

lastly, this shortsem memang best! gi claz naek keta je hari hari. thanx a lot to AFIQAH AZMAN and NADIA SYAKILA coz dua2 baek hati tumpangkan aku gi kelas tiap pagi. ^^ lagi 3 minggu je dah nak final. rasa kejap je ouh!

tak sabar nak melepak lagi 2 bulan kat rumah cam si Maru neh.
;p

4 juta orang sayang aku:

Fathiah Hamim said...

kan dah kataaaaa. macam mana sekali pun memang lagi berbaloi duk hostel. penat kot ari2 nak ulang-alik. even ada kereta sekali pun.

beLLa said...

betul3! still dapat berhari minggu dengan famly kan ^^

apik pehe said...

betol2..berbaloi ngat duk hostel

beLLa said...

kan kan ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails