my beLOVEd follower

Sunday, June 5, 2011

Sweeetnya orang dah kawen neh (:

hye guyz. maaf tiada new post dalam masa seminggu neh. bukan tak online, perasaan malas nak menaep menjadi2 pulak sekarang neh. tu orang cakap, kalau dah 3 4 hari tak update, memang dah tak rajen nak membebel2 kat sini. hikk~ *ke aku je? ;p

ape yang aku nak citer neh, pengalaman aku masa kat U. perbualan antara aku dan mereka.

SITUASI 1.

Disatu pagi yang hening, kami sedang asyik menjamu selera di cafe uni. tiba2, aku terlihat satu pasangan berpegangan tangan berjalan bersama-sama..

aku : weh2. korang tengok tu. sweet tak diowang jalan pegang tangan camtu?

mereka : aah la weh. mesti diowang dah kawen kan.

semua : bestnya dah kawen. sweet je!

fyi, pasangan yang berpegangan tangan tu perempuan bertudung labuh and suaminya yang macam ustad2 sket.

SITUASI 2.

Kami baru pulang dari kelas menaiki kereta. situasi ini disekitar uni aku. tiba2, ternampak kawan (cewek) yang kami kenal menunggang motorsikal bersama dengan seorang cowok.

aku : ehh. tu Lala kan? (bukan nama sebenar)

mereka : aahla. wah, sweet nya diowang. naek motor siap duduk senget lagi.

aku : weh, diowang dah kawen ea? comey je. ;)

mereka : err. tak la weh. aku rasa diowang kapel je.

aku : ohhhhhhhh.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ape yang aku nak sampaikan kat sini, mind set bila aku dalam Uni, sangatla berbeza dengan kat luar. contoh, orang tudung labuh berpegangan tangan and duduk berduaan, automatically aku akan cakap, 'ohh,mereka dah kawen.takpe lah kan'. and if naek motor same je, dah kawen. sangat sucilah pemikiran aku neh. ke sebab UIA? haha. kalau kat luar, kesah ape pulak aku diowang dak kawen ke, belom ke, macam dah biasa sangat tengok laki pompuan jalan pegang tangankan. bukan lah nak kutuk U sendiri. tapi sape yang belaja sane, sendiri pahamlah. tak nak cakap banyak. nanti aku pulak kena balik. soo, HAPPY WEEKEND u olls!


p/s = macam ramai je aku dengar dah kawen sambil belaja. how they manage to do that ea? dari segi nak belaja lagi, pengurusan masa, duit belanja lagi. lagi 1, sape tau pasal nikah gantung tu? ;)


9 juta orang sayang aku:

sue a.k.a umi akif said...

;)

Amira Chan said...

UIA bagi rumah kat student dia sape yg kahwin time study :D

beLLa said...

tu lah. siap bagi elaun lagi kat student yang kawen. ;)

tomato said...

waaa betol3 .. kalau dh kawin kna pnai manage time kn .. wuu

beLLa said...

yup! banyak mende nak pikir kalau dah kawen ni sebnonye.

pauline said...

different people with different perspectives.. good evening to you lady..

cik ETTY said...

sweetkan bile da kwen ;D

beLLa said...

pauline : agreed! I bet u also have ur own perspectives right? ^^

beLLa said...

cik ETTY : yup2. bila org tgk sweet je.tp tipulah kalau setiap perkahwinan takde selisih faham sikitkan ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails