my beLOVEd follower

Saturday, June 11, 2011

RAHSIA nak Hilangkan Rasa Marah kat Seseorang.

Hye guyz! Korang mesti penah rasa nak marah or geram je kat seseorangkan. Tak kesahlah orang tu adik korang ke, abang ke, kakak ke, kawan ke tak pun pakwe/makwe korang. Mesti penah rasa geram je kan ngan diorang. Tipu lah kalau cakap tak penah rasa marah. hey, kuceng pun pandai mara tau kalau orang kacau dia tido. haha.

Mungkin orang laen akan cakap,

'Rilex derr. Lu chill je dulu. Lama2 okla marah tu.'

Tak pun yang macam baek2 sket akan cakap,

'Banyakkan beristighfar. Nanti sejuklah hati tu. Sesungguhnya orang yang bersabar ini bla bla bla. Dalam Hadis ada menyebut bla bla bla.' Tuhan juga suka bla bla bla. (isi sendiri bla bla itu ye anak anak) ;p

Arini aku bukan nak kasi ceramah or bebel panjang2 pun. Just nak share ngan korang RAHSIA nak kurangkan or hilangkan terus rasa marah tu. Bukan hilang je, sampai TAK jadi korang nak marah tau. So, nak tau apa RAHSIAnya???

JENG...JENG...JENG...

Senang je!
KORANG BAYANGKAN ORANG YANG KORANG NAK MARAH TU TENGAH TERAN BERAK! kah3!

Macam ini pun buley. kah3!


Konfem korang TAK jadi marah punye lah! Siap terbahak2 ketawa adalah! LOL!

OIT2! Jangan bayangkan aku pulak. Sekeh jugak karang. HAHAHA

Selamat Mencuba Semua!
^^

Buat lawak bangang lak cik beLLa ni pagi2 buta oh!
*kata kucen diatas ni dalam hati. ;p

p/s = Err. Amalan ini seeloknya jangan diamalkan kat Parent or Lecturer ya anak anak. Mau kena pelangkung kalau tiba tiba anda terbahak2 depan diorang. Sekian. Selamat Berhujung Minggu kawan Bloggerku semua! ^^


24 juta orang sayang aku:

kelibat said...

hoyehhoyeh

Khairil said...

tak boleh nak bayangkan ler...hehe

Mohd Shukri Fadzillah said...

hmm... tips yang agak bagus kalau kena pada situasi hehe.. maacih~

kotak bulat said...

hehhehee... :)
geli lak nk bygkn org tu ngah meneran

beLLa said...

kelibat : hoyeh!! ^^

beLLa said...

khairil : HAHA. tak dapat bayang, jangan bayangkan. ;p

beLLa said...

mohd shukri : hehe. betul2. bukan semua situasi boleh buat camni ;p. selamat mencuba ^^

beLLa said...

kotak bulat : haha! jangan bayangkan apa yang diteran. LOL!

syaimz said...

adesh...kelakar budak berpipi Mechilin...haha

beLLa said...

haha! tak sure sebenonye dia nga nak nanges ke, nga meneran ke,nga mara ke. haha

syaimz said...

haha.kucing sangat kiut.haha

beLLa said...

ada 3 kucen disitu? yang mne agknye cute tu? hehe

emieysandra said...

adess..boleh try tip ni ;)

TYNTHA LANA said...

kalau da bayangkan, tpi still nk marah jugak mcmna?hehe

zuhanismohamed said...

adoih...nanti nak try praktik berkesan ke tak ni ! ha ha

M Fizan said...

huhu..apa kata kita g amik wuduk..pastu tarik nafas dalam2 :)

beLLa said...

emieysandra : hehe. ce try. ce try. haha

beLLa said...

tyntha lana : err. kalau camtu, setel la baek2 ya. ini hanyala inisiatif pandai sahaja. HAHA

beLLa said...

zuhanismohamed : boleh2. kalau berkesan, habaq mai kat ceq naa ;p

beLLa said...

M Fizan : hehe. tu pun buley. sebaik2nya. ^^

Fathiah Hamim said...

macam pernah buat je? erk kantoi pulak.

beLLa said...

ehh. kau ke yang penah buat? HAHA

apik pehe said...

huhuhu..marah3...tapi jangan kuat sangat

beLLa said...

betul3. tak elok pun marah2 orang ni ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails