my beLOVEd follower

Saturday, January 22, 2011

Beer Halal??


korang pernah makan kat restoran arab Rawshah tak? ala, xyah kat Rawshah, kat mana2 la korang pernak tengok tak beer halal? penah? tak? xpela. korang penah ke tak ke, aku nak citer gak. hihihi~


aku ni pon jakun gak. before neh tak pernah pon jumpe air neh.padahal melambak je kedai arab dalam uia neh. aritu kat riverside ade lah bukak bazar2 sket. akupon jalan2 la usha barang en. jap lagi terminat lak tengok air neh. botol dah menarik. banyak la design laen. tapi time aku dok usha tu, ade sis neh promote lak kata air neh sedap. siap cakap lagi"Peach and Apple tak sedap dikk. amek yang Raspberry neh."

err.dalam hati aku, ni arak ke??slumberland je ye minom n jual kat sini. yelakan, dah nama pon budak jakun. aku ngan member akupon beli la 1, wat rasa. selamat murah. rm2.80 je sebotol. masa 1st2 masuk tekak aku, makaih!! menyengat beb! gas dia laen macam. boleh dikatakan tak sedap gakla. tapi bila dah simpan seary kat bilik, sedap plak ouh! rasa masam2 manis. sampai buat aku ketagih nak beli lagi. ;p

ni lah air Barbican tuh.
^_^

next lalu riverside, aku beli lagi sebotol. konon nak bawak balik bagi adeq aku rasa. tapi tak ley tahan weh, aku minum gak kat bilik. but aku tinggalkan sketla ntuk adeq aku. kwang3~


nampak tuh?
NON ALCOHOLIC.
tak mabuk punyer minum ;p

actually selaen Barbican neh, banyak je beer non alcoholic neh. cam JOJO, Pink Cocktail etc. aku pon bukan tau sangat mende2 neh.mama siap pesan belikan sekotak air neh kat u, senang buat stok kat uma. ngee~

p/s = agak2 apalah rasa arak sebenar kan? mesti xsedap coz tengok dalam tb orang yang minum mesti wat muka en..betol tak? ;/

12 juta orang sayang aku:

manggosteen said...

mmg sedap air ni..dah 2,3 kali minum da..

sephia said...

hahahaha..penah jugak org usha pelik sebab minum d khalayak..:D

beLLa said...

manggosteen : kan2. sedap bila da banyak kali minum. ;p

beLLa said...

sephia : hehe. taw xpe. tp kalau dah taw, xpape. ;p

CikSalmie said...

selalu je tgk air ni dekat seven11..tapi muskil..was2..huhuhu

beLLa said...

oh yeke? next time tryla beli ;p

F.A. said...

bukan beer laa. ishh berapa kali nak ajar neh. MALT bukan BEER. :D

beLLa said...

arhh. nak cakap beer gak. haha!
tajuk kena kasi gempaq lebey ;p

F.A. said...

ah tajuk tuh aku tak kesah. dalam entry pun letak beer. ishhh piat telinga kang.

beLLa said...

hehe. yela cik puan usher. maapkan kami.kami kan suka merapik meraban ;p
btw, yang ni mmg MALT pon, cuma ade y jojo tuh, memang ye tulis beer tw.takde gambar je. hee

amira afiqah bt mohd yusof said...

haha.dah penah pergi.kenyang gila makan dekat situ :DDD ait tu pun sedap .

beLLa said...

hehe. tau xpe. klw gi sne kena konfem xmakan 2 hari dulu. kenyang banget! ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails