my beLOVEd follower

Thursday, May 5, 2011

Bahaya Memangku Komputer Riba !

Arini result kua. and baru tadi aku sampai seru nak tengok. agak kecuakan ye. risaukan subjek2 yang aku amek, ALHAMDULLILLAH semuanya ok! ^^

bukan itu yang aku nak citer, tapi pasal habits letak laptop kat riba neh. contohnya seperti ini ;

atau ini


"Tahukah anda sperma sangat sensitif terhadap panas? Sebab itulah doktor menyarankan agar kaum lelaki tidak boleh terlalu lama berendam di dalam air panas, mendapatkan rawatan spa atau memangku komputer riba semasa melakukan kerja. Menurut sebuah penelitian yang dimasukkan ke dalam Jurnal Human Reproduction pada tahun 2004 mengatakan kombinasi panas yang terhasil dari komputer riba dengan panas yang anda duduk (gaya duduk dengan merapatkan paha ) akan mengganggu penghasilan sperma"
~cited from majalah RAPI 1May~

saje nak share kepada kamu kamu yang suke letak laptop kat perutlah, kat pahala, sangat TAK
bagus ok! bukan lelaki je, pompuan pon sme. kan ke panas lama2 kat paha tuh. boleh masak oh telur. err.i mean dari segi panas tu. *ini bukan double meaning. sekian. ;p


18 juta orang sayang aku:

muhsin.aminudin said...

duduk dan letak kat meja is better, or atas something yang bukan anggota.

beLLa said...

yeap! agreed! ^^

Siti Aniza said...

terima kasih informasi. itu memng hobi saya letak laptop atas riba.. dah x nk letak lah pasni

biha a.k.a PETOM said...

thnx for sharing this.. tak tau la pulak smpai camni skali, huhu

fyna said...

erk...nice info dear...
huhu..fyna baru taw..
;)



jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

cik sakdi said...

lorh yeke? skrang pon kite ngah pangku laptop. nak kasi telur masak. kikikih

beLLa said...

siti aniza: same2. gud2. pasni xyah letak kat riba lagi. at least letak kat katil or meja. lg selamat ;)

beLLa said...

biha: no biggie. sharing is CARING ryte? ;)

beLLa said...

fyna : dah tau jgn wat lak ye ;)

beLLa said...

cik sakdi: aiya.msk telur ape agknye tu? HAHA

ezzah said...

handfone pun sama kan tapi yg tu sebab radiation kot kalau letak dalam poket . utk laki je la .

beLLa said...

yup2. dulu ezah adekan buat entry pasal nset bley masak telur tu kan?

=*NuRo0L* = said...

dik,kalo rajin, g buat giveaway kat blog akk.. mane la thu dpt hadiah masyuk.. hihi.. ni link dia..(http://miracleofheavenslight.blogspot.com/2011/05/aku-gila-giveaway-aregya.html)

beLLa said...

bereh! i loike GA neh. HEHE

ezzah said...

ahaha . ha'a . tp kalau letak dalam poket pun tak elok . yang entrry tu pasal call lama . mmg boleh masak la kan da lama sgt . hehe .

beLLa said...

ohh. call lama2 pon memang panas telinga. selamat sampai tak masak telinga tu kan. HIHI

Alin said...

style gmbr2 sudu dgn telur. ahakz! nice info. tQ 4 sharing. lps nie xnk ltk dh :D have a nice day and happy blogging

beLLa said...

hehe. penuh bermakna gambar tu ok. ;P
thanx dear. you too ok. ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails