my beLOVEd follower

Thursday, May 26, 2011

belajar ARAB dengan BESTA! ^^

Buy BESTA MD 856, get BESTA MD211 FREE! ^^
ini gambar dari incik gogel.


hai tawan tawan! arini aku nak promote Kamus Elektronik neh ; BESTA ! sape ade sape ade? baekla. korang mesti dah teror tak payah berkamus2 ni kan. tak macam aku. banyak mende aku tak tau. tengok cite korea pun BESTA mesti ade sebelah aku. yelakan, bukan semua perkataan aku paham maksudnya. at least, boleh tambah vocab aku ^^


BESTA lama VS BESTA baru aku.
;p

dari form 4 mama dah belikan aku BESTA neh. tapi time tu, memang design lama lah kan. now aku dah ada yang baru.mama belikan masa Bookfair kat PWTC aritu. ^^ buy 1 free 1 lagi tu! and one more thing, ianya TOUCH SCREEN! hehe. kecoh en aku neh. lantak pi lah. ngee~

sila lihat. ianya TOUCH SCREEN.
guna jari pun buley.
haha.


Function dia sangatla banyak. selaen ade kamus 14 languanges, kita boleh test pronunciation kita whether betol ke salah. ala, macam dalam iklan tu lah. ada sejarah Malaysia, Sciences terms, eBook, exercises,recorder, photos, mp3 etc. banyakla senang citer. lagi best mende ni kalau boleh dijadikan handphone sekali. hehe ;p

see.see. kita boleh blaja other languanges selaen english and malay tau. for example, aku taip LOVE. In Chinese, Korean, Japan, France, Thailand and banyak lagila. korang nak tau bunyi nye, click je gambar speaker tu. bestkan bestkan? ^^

yang ni pulak siap tunjukkan gerak mulut lagi on how to pronounce the word ^^

btw, Besta ni rechargeable. tak payah nak beli batery kecik tu lagi. sangat jimat! berbaloi mama beli ni ngan harga RM1298. mula pikir, macam mahal. baek mintak mama belikan Blackberry ke kan. tapi bila pikir balik, mende ni bukan tak berguna pon ntuk aku. SANGAT berguna! thus, tak kesahla ngan harga dia. lagipun dapat barang2 laen sekali.kalau korang, sanggup ke nak belajar BAHASA ngan bawak kamus TEBAL2 kat mane2? mesti tak kan.. so inilah function kamus ELEKTRONIK! ^^

ehh? rasanya aku dah menyimpang jaoh neh. aku just nak cite aku senang blaja arab dengan kamus ni je. terbebel banyak pulak. ;p shortsem ni aku amek subjek Arab ngan History. tatkala orang laen bawak kamus arab tebal2, aku guna kamus kecik ni je. sangat senang nak cari. tapi yela kan.agak terkial-kial la nak taep jawi ;p

Arab-Malay and Malay-Arab.
^^

p/s = ilmu tu ada kat mana2. tunggu kita je nak cari ke tidak. kan? ^^

gamba2 berterabor ni harap dimaafkan. saya takde DSLR. ade BESTA je. haha

14 juta orang sayang aku:

SofieyAzwa said...

Comeynye Bestia tu.. Nak belajar Bahasa Mandarin laa..

Obat Sakit 2011 said...

alhamdulillah gan
belajar bahasa arab suka gan

Hans said...

alhamdulillah
selamat belajar arab
wah
Besta mahal owhh

Review Filem Karak Disini

beLLa said...

sofieyazwa : boleh2. takde hal. ^^

beLLa said...

obat sakit 2011 : senang sikit nak blaja arab ngan kamus ni ^^

beLLa said...

hans : tenkiu2. ^^

Syuxer said...

RM1298..T_T

xpe2..ilmu x berkira mana kan..janji ada manfaat..:)

beLLa said...

hehe. betul2. dapat 2 BESTA la ngan harga tu. ;)

Fathiah Hamim said...

kalo aku nak cakap kau poyo boleh? hahaha

beLLa said...

bukan kau selalu cakap aku camtu ke? HAHAHA

cik bihah said...

belajar rajin2 bella ibu dha belikan kamus memahal tue..hehehe ;)

beLLa said...

hehe. baek kak! ^^

anamizu said...

wahh3 pasni rancakla bella bljr arab..hihi

beLLa said...

hehe. macam berjoget lak ye guna word rancak. ;p bolehla.senang sket nk study ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails