my beLOVEd follower

Wednesday, May 11, 2011

Ye. Sekarang Memang Panas pon.

Semua orang mesti dah banyak citer pasal cuaca panas 2-3 menjak ni kan. aku pon rase kot. nak tido panas gila! dah bukak 5 pon haba panas je yang dapat. Aku usha kat Berita Harian Online tadi, dah bagitau pasal cuaca panas ni akan berakhir minggu depan.


KUALA LUMPUR: Suhu panas yang melanda Semenanjung Malaysia ketika ini hanya bersifat sementara dan dijangka berakhir dalam masa seminggu lagi, kata Pengarah Pusat Ramalan Cuaca Jabatan Meteorologi Malaysia, Saw Bun Liong.

Beliau berkata, keadaan panas ketika ini sehingga menjangkau suhu 36.2 darjah Celcius adalah disebabkan Ribut Tropika Aere yang dikesan di utara Filipina, meniup angin dari arah Barat Daya ke negara ini.

"Ini menyebabkan kelembapan udara di rantau kita berkurangan dan keadaan ini membawa kepada kurangnya jumlah taburan hujan serta cuaca kering," katanya.

Namun, beliau berkata keadaan cuaca yang panas seperti itu adalah normal pada Mei dan ia lebih rendah berbanding suhu yang dicatat pada Mei 1998.

"(Pada 1998) di Chuping (suhunya 38.9°C), Alor Setar (37.5°C), Lubuk Merbau (37.0°C), Melaka (38.0°C), Batu dan Kuala Krai (38.0°C)," katanya.

-BERNAMA-



Aku bukan nak mengulas pasal cuaca neh. tapi nak share ngan korang korang air sedap2 ni. hausla weh!



ice blend. nyummy!



ice lemon tea. dapnye!




bandung! ^^



ABC ice-cream ^^


brownie ice-cream ^^

and last one,


paling familliar ngan semua.....





air SIRAP! ngeh3~


aku rasa macam nak semuala sekarang.


panasnya!

9 juta orang sayang aku:

Bella Ayub said...

tgh panas pekena ais kacang memang pergh!!

beLLa said...

KANNN.. sangatla sedap! ^^

Azzah said...

tak dapat yang atas-atas tu,dapat yang bawah sekali pun jadik lah.janji hilang panas..

HonEyBuNNy said...

adeehhh..

terliurnya tgk ABC and air bandung tu...

sha said...

waktu panas ni la elok utk mam ABC.. Wah, lamanya tak mam..

ryusuke87 said...

memang panas..hari2 dapat sauna free..
wuuuu nk semua kt ats..pewh..

beLLa said...

azzah : betul tu. ikotkan kalau dah haus sangat, sirap aispon jadi la kan ^^

beLLa said...

honeybunny : samola kte ;p

beLLa said...

sha : kann.. jom beli abc pasni. ngee~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails