my beLOVEd follower

Sunday, May 15, 2011

Review citer KONGSI.


"Lu Langsi, Lu Mati"

Aku rasa, semua tahu trademark citer neh. Mula2 tu aku nak tengok citer Fast Furious. tapi dah orang yang nak belanja tu nak tengok Kongsi, layankan jela. btw, Sam berlakon tu! aku memang dah ade high expectation kat citer neh.

b4 that, korang boleh usha sinopsis kat SINI.

Tak nak komen banyak, meh aku listkan sket ape yang aku rasa pasal citer neh :

~ Awal2 aku tak tau sebab lambat masuk wayang. agak keciwa disitu.
~ Kemunculan Sam dalam citer tu memang aku tunggu2. and boleh tahan lawak la ngan ayat 'toksey2' dia tu.
~ Flow citer pon ok. Banyak time lawak bile Sam kecek klate la kan. memang SEMPOI abes. Bab2 betol ke tak kecek dia tu, aku no komenla. aku bukan ore klate pom. ;p
~ Sam handsome! *perlu ke? HAHA
~ Lawak2 dalam citer tu macam dah biasa nampak dalam Adnan Sempit. contoh, watak Sam yang agak kalut2 sket. Ape yang dia nak buat, mesti tak jadi and lawak. ;p
~ Part terbang2 kat atas atap masjid india tu macam klaka je. tapi gud job la for the director and actors. tak slalu filem melayu buat camtu.
~ Aku agak teruja dengan part2 drift ngan polis last2 tu. ngan slumber polis tu men langgar2 sampai nak hancoq keta tuh. kata nya Farid Kamil memang peruntukkan kereta tu ntuk di lunyaikan. kereta Evo tu. bukan kancil biase woo ^^
~ scene Farid Kamil sekejap sangat! ;p
~ ending dia baru Inspector Olla tu cakap treadmark citer neh. tapi cam tak syiokla endingnya. aku macam tak puas tengok. tau2 dah abes.
~ overall, aku bagi bagi 2.9 over 5 la. Adnan Sempit lagi lawak kot. ;p
(boleh pulak ade point2 kan.) HAHA
maaf incik Farid Kamil. ngee~

Kepada yang plan nak tengok citer neh, supportla filem Malaysia ye. aku takdela nak kutuk pon. its just my opinion. ;)

p/s = still nak tengok Fast Furious. 19th ni Pirates of Carribean pulak nak kua. Banyak betol citer kena tengok ni. kopak incik sayang nanti. HAHA. ;p

8 juta orang sayang aku:

Cik Yana said...

Nak tengok. Tapi tak de orang nak teman. Uwaa~

Girlfriends, please take note this!

Elie Lily said...

nak tengok! nak tengok! heehe

beLLa said...

cik yana : ajaklah yang tersayang teman. hee~

beLLa said...

elie lily : tengokla! Sam COOL gile! ^^

Taufan Bin Ribut said...

blom ade mase lagi nak g tgok..grrr..jeles!

beLLa said...

sabaq2. jangan jeles. arini kan ahad, pi la tgk ;p

padle said...

cite kongsi xtgk lagi..tapi fast furious 5 da tgk 3x!!!!

beLLa said...

waa! sampai 3 kali tu! tamak gile! HAHA. belnjela skali ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails