my beLOVEd follower

Thursday, July 28, 2011

Buah apa ni yea? Sape tau?

Hye guyz! Aku tau arini semua dah berdebar2 menunggu perlawanan Malaysia VS Singapura malam ni. Aku pon sme beb. Abang aku dah keluar dah nak gi stadium awal awal. Tapi tak tau la kalau dia melencong ke tempat laen dulu kan.

Straight to the point, aku nak tanya anda anda semua yang bijak laksana bulan mengambang neh. Tau tak korang ni pokok apa and buah apa? Pokok ni ada kat sekolah mama aku. Buah dia sangat striking warnanya. Bau pulak manis2 camtu. Aku dah try google buah kelapa sawit, tapi bukan ohh. Tak sama. So korang ada idea tak ni buah apa?

Ni yang still ada kat pokok.
*macam nenas lak kan kalau aku terbalik kan gambo ni. ;p

Ni yang dah jatuh kat tanah.

Ni yang dah tinggal brape ketui kat tandan dia.
*err, betul ke tandan? gasakk la.

dan yang ni lah pokoknya.
Korang agak pokok apa yea?

Btw, ni bukan contest. Kalau contest, aku mesti tau jawapannya. Cuma mama aku nak tau sangat pokok apa ni. Kalau boleh upload gambar kat Google ntuk search, dah lama aku buat. ;p

p/s = Kepada yang tak dapat tiket tengok bola malam ni, Janganlah bersedih yea. Kita memeriahkan mamak tak pon jom datang uma aku tengok bola. Screen besar punye! hahhaa~

31 juta orang sayang aku:

syrupmasin said...

errr..buah ape nih?? ta pernah la tgk

beLLa said...

tak tau jugak ye? tu lah. nak keyword ntuk google pun tak tau. haih

TYNTHA LANA said...

cikbella..unique! lana pn xprnh jmpa. ni bella jmpa mano nih?

beLLa said...

ni kat skola mak. ade pokok ni. tapi cam pelik je. tak penah jumpe b4 ni tau.

Liyana Lunia said...

seriussss tak pernah tengok pun T___T rasanya acane?

tieha ismail said...

eh eh unik eh buah ni...

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

aah la, buah ape nih ?

Boleh makan ke, mcm perhiasan je..

eh, jomlah bukit jalil
:D

tiefazatie said...

er..xtau..hihi

kotak bulat said...

1st time tgk..jd tak tau nme pe..

beLLa said...

@Liyana Lunia
tak rsepun, cuma bau dia manis. tak brani nak rasa. ;p

beLLa said...

@tieha ismail
tu la pasal. 1st time jumpa. *jakuun ohh

beLLa said...

@Fee Hafeezah ketuk keyboard
ntah ye. nama buahpun tak ddpt dikenalpasti, cmno nak tau kegunaannye ;p

ala, takde tiketla yunk . tskk

beLLa said...

@tiefazatie
takpola gitu. ;p

beLLa said...

@kotak bulat
hehe. takpela camtu ;)

The Crows said...

erkk.. pelik.. LC xpnah lak tgk.. tp teringin gak nak tau.. hehe

[sutera kasih] said...

xtaula dear..xpenah jmpa..pokok pe tu ekk huhu

GaDis BuTtErFLy said...

mcm nanka jer.. tp bkn.. hee :)

APAN said...

aku pun x pernah melihat buah ni...tpi kalau gaya pokoknya, spesis pokok hiasan je tu.kalau nama pokok tu pun x tau, cmne nak tau nama buah.setakat ni, aku bagi nama buah pkok hiasan je la dulu... :)

Far8 budak baik said...

hahahaha kawan2 aku semua
balik ngan pasrahhh..
kah3..
mmg tak tido tenang ar mlm ni..
msti tido tertonggeng tonggen nye..
hek3..buah ape kh???

ifwat said...

baru nak cakap ni buah kelapa sawit.. haha.. tapi bukan, tett

LiLy @ MumMyQiStInA said...

buah apa ni erk..tak tau juga.. ;)

dhiera said...

eh, buah apakah itu? palma ke?

beLLa said...

@The Crows
kan kan. buah ni pelik sket. tak slalu nampak

beLLa said...

@[sutera kasih]
tu lah yang sedang cari tu. ;p

beLLa said...

@GaDis BuTtErFLy
nangka konfem bukan yunk

beLLa said...

@APAN
hehe. nama samaran dia dulu ye? bley gak cmtu ;p

beLLa said...

@Far8 budak baik
cam pengalaman malam td je tdo tertonggeng. haha

beLLa said...

@ifwat
tett! salah2. haha

beLLa said...

@LiLy @ MumMyQiStInA
tu yang tak tau tuh. haih

beLLa said...

@dhiera
pokok palma takde buah dear. ade pun yang kecik je. ni besau

Xavi De said...

laa..buah betol ker...? ingatkan plastik td..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails