my beLOVEd follower

Saturday, July 9, 2011

Tak elok sampai orang menyumpah nyumpah ni

Hye guyz. Macam mana hari korang arini? Syokk? Boringg? For me, its damn BORED! Aku dah plan nak kua ngan mama n adik aku kot nak tengok citer Transformers, jap lagi sebab banyak-jalan-kena-BERSIH tu, mama dah stuck in the jammed! and mungkin ditunda esok. *tu pun IF mama nak keluarla esok. tskkk.

Aku kat sini bukan nak citer pasal keBERSIHan tu sangat pun, just I'm wondering dengan buat benda2 macam ni, ape yang diorang dapat sebenarnya. Frankly speaking, kat FB itself semua merungut sebab keBERSIHan punya angkara. Leceh siot nak tutup tutup jalan bagai.

gambar hiasan.

Dekat ampang neh ada gak ZON BERSIH. Takde pun orang nak berkumpul. At least kalau korang berkumpul tu, sambil membersihkan KL takpe gak. Ni jangan abes je korang berhimpun-lah-kononnya tu, bersepah macam tapak pasar malam after midnight. huh~

Cakap pasal sumpah menyumpah neh, aku teringat pasal orang buat kerja kawen kat tempat yang susah dicari n tempat parking yang sangat terhad. Elok elok korang nak gi majlis orang kawen, jap lagi parking pulak susa nak dapat. *especially orang yang suka buat dekat lorong2 rumah. Mesti ayat korang camni,

"Ni nak bagi orang datang ke tak neh?Parking pun susa. Then nak jalan jaoh plak tu. Kedekut sangatla si Bedah ni nak sewa dewan. Panas tau tak! Ntah2 pengantin ni kawen tak dapat restu family tak? tak kekal la camni." *sambil keluarkan kipas n jalan macam mak itik. (gila annoying makcik macam ni)

Lagi satu bila tengok pulak pengantin dia, yang pompuannya chantek meletop tip top! yang lelakinya, mak aih, muka macam mintak penampor, badan sehat walafiat. Ada pulak orang cakap,

"Laki ni mesti kaya kan. Kalau tak macam mana ley dapat isteri cun gila babeng neh. Tak CEO, mesti ada syarikat sendirila orang kata.Agaknya lepas dapat harta, cerai lah tu."

Ish3. Teruk2 betul bahasa kat atas ni kan. Semua adalah rekaan si kepoh ini sahaja. Jika ada yang terasa, ampun maaf dipinta. ;p Ucapan itu suatu doa. Kalau ramai sangat nak mengutuk, macam mana hidup nak bahagia. Contoh paling dekat, artis2 kita. Banyak sangat dah bercerai. Muka cun beb. Bukan takde market. Nak kata jodoh dah takde, berapa banyak jodoh kau ada kat dunia ni? Kita lah kena pandai jaga hubungan tu kan. Mana yang kurang, kita tambah. Mana yang tak tau, kita belajar. ye idak?

Err. Apa aku dah mengarut neh? Macam mana isu keBERSIHan boleh tercampor ngan artis mertis neh? aigoo aigoo~ Maap ye semua. Aku kuat mengarot sket. Apa yang aku cuba kaetkan adalah, dengan ramai orang banyak merungut n menyumpah ni, boleh selamat ke perhimpunan macam ni? Still, everybody have their right to speak out their voice and opinion. Ini hanya pendapat aku. Salah, harap dimaafin.

So, moral of the story is, STOP COMPLAINING! EVERYBODY IS NOT PERFECT THOU. Just pray for the better ok. ^^

babai.

21 juta orang sayang aku:

hanae said...

annoying giler dowh! lagi2 yang berPOLITIK kt fb..aku rase cam nak delete dari friend list je..zZzZz

EZAN IDMA said...

haih ade lagi org berfikirn cmtu? mendoakan keburukan org lain

cik zaza said...

bersih sana sini. kenapa?kenapa?sebab tu aku tak pernah suka politik terutamanya kat malaysia ni.

Raden said...

lagi suke g kenduri kawen kat lorong2 umah dr dewan..cam hape ntah..xde feeling kenduri. rase feeling nk g skola balek adelah

beLLa said...

anet : kan kan? non stop update pasal bersih je. borink deh

beLLa said...
This comment has been removed by the author.
beLLa said...

ezan idma : itu tak pasti. lagipun tu hnya rekaan je. harap takdela org cmtu ;)

beLLa said...

cik zaza : but in the end, there is time for u to go out n vote. ;)

beLLa said...

raden : kalau buat kat uma, bru rasa rewangnya tu. kat dewan apa rasa. tp convenience for people to come ryte.

Niena Pengembara Ilahi said...

isk...
klo kte mmbenci seseorg jgn la smpai mndoakan keburukan org len

beLLa said...

betul2. sgt tak elok.

sLpmEpLz™ said...

setuju!..
asek nak complen je.
xreti nk bsyukur

beLLa said...

kan kan. hidup ni kenala bersyukur ngan mende disekeliling. komplen je, hape pun tak bleh

Far8 budak baik said...

tahu takpe..
sampai gaduh berdebat kat
fb bagaii..
grrrrr...
sape betol sape slah entah haha

beLLa said...

org kat kl yang berhimpun tu gado laen citer, ni yang dok uma bukak fb pun nak gado, tu yang taley blah tu ;p

apik pehe said...

huhu..takleh nk buat aper dah tu..kerajaan dengan perangai kerajaan sendiri..pembangkang plak dengan perangai diorang..haishhh...nak undi aper la nanti yer..hehehe

d_LA said...

ntahla..kesian gak ngan korang yg dok area kl ni..buat bnda kalo x menyusahkan org xpe ka..huhu

beLLa said...

apik pehe : tu la pasal. masing2 mestila nak menang. aku neh slmt tak cukup umo nk mengundi lg. kkalau tak, xtau nk undi ape

beLLa said...

d_la : betul tu. dah bg wat kat stadium taknak. bile semua jalan kena tutup, rakyat mmg takley gerak la.

Diary oF Mine said...

betul tu.. sebab tu x suka politik... huhu

beLLa said...

sme lah. haih~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails