my beLOVEd follower

Tuesday, July 19, 2011

Review Harry Potter 7 part2

Hye guyz! Agak terlambat aku nak review pasal citer neh. Leka tengok JUVANA tadi. ;p So, ada sape2 yang dah tengok jugak Harry Potter last? How is it? For me, Its AWESOME! tapi sedihla. Dah habes pulak citer feveret aku neh. Dari Form 2 aku layan citer ni and buku2 dia. Rasa macam tak puas pulak bila dah abes. Teringat lagi first time Harry masuk Hogwarts, pakai topi and dimasukkan ke Gryffindor. ;)

Pada sape2 yang bukan-kipas-susah-mampos-Harry-Potter, memang tak layanla citer ni kan. and if korang nak try tengok yang last part punye ni, I bet u guyz mesti tak faham punye jalan citer dia. Mesti tertanya2,
'eh, apa Hoxcrux tu?'
'Spell yang dia cakap tu untuk apa?'
'Bellatrix Lastrange tu sape?'
' Goblin tu baek ke jahat?'
'Asal aku takde dalam citer ni?' *pangg! itu soalan mintak penampor. haha~
Aku berani bet la weh! haha. Even abang aku yang tengok tiap tahun tak penah miss pun sebok je tanya aku itu ini dalam wayang. Ganggu kosentrasi aku betol.

Kat sini aku bukan nak citer every detail dalam HP last neh, tapi serba sedikitla. Nama pun nak review kan. So, as people know, Harry Potter was an enemy to Voldemort. Dipendekkan cerita kisah terakhir ni yang menentukan antara the GOOD or EVIL will win. Jadinya, OF COURSELA the GOOD menang kan. Tapi banyakla dugaan diorang. Sampai Hogwarts sendiri kena tawan.

After Prof Dumbledore, Prof Snape yang ambil alih Hogwarts sebagai pengetua. Aku memang dari dulu ingat Snape ni jahat. Sebab dia bersekongkol dengan Voldemort. Tapi bila baca kat buku, macam baek pulak. Bila dah tengok movie dia, baru nampak kebaikkan Snape tu. Waktu yang sangat menyentuh hati aku bila Harry dapat tau yang rupanya Snape tu baek dari dulu lagi and cuba nak lindungi Harry dari baby lagi. Snape dari kecik in love dengan mak Harry, Lily's Potter. Time tu baru rasa sweet je si Snape ni. ;)

Ni baru betul orang kata, muka ganas,tapi dalam hati ada taman woo. hikk~

Ending citer ni memang cool gile. Aku ngan adik aku slumber kodok je tepuk tangan lepas Harry bunuh Voldemort tu. haha. Dia tunjukkan 19years later which Harry kawen ngan Ginny and Ron kawen ngan Hermione. Sumpah lawak muka Ron doe! Ginny pun nampak matang je. Ha, btw, Draco Malfoy jadi baek.Dahla dia handsome ohh. ngee~

Ginny and Harry 19 years later ;p

Ginny and anak2nya.
Time ni nak hantar anak2 diorang blaja kat Hogwarts pulak. Macam biasalahkan. Lalu Platform 9 3/4. ^^

Aku rasa kalau nak buat sambungan citer ni, bley tukar title movie lah kot. Jadi, Albus Severus Potter and the bla bla bla. Tu nama anak Harry Potter bhai. Jangan maen2. hahaha~

Cukupla aku membebel sampai sini ok. Elak korang bosan baca je. *ada kan yang baca sampai abes? hihihi. Eh, lupa nak bagi gred ntuk movie ni. Sebab ni yang last one, Aku bagi 8.5/10. ok tak? ;)

p/s = Aku baca kat paper tadi, hasil kutipan HP7 ni kan, dah jejak 520.8 juta dalam masa 3 hari beb! Gila babeng banyak. Pasni aku nak tengok balikla citer HP dr first sampai yang last ni wat lepas rindu. acehh~

Peace ya~
^_^

17 juta orang sayang aku:

Minah Blur said...

teringin nak tengok.....! kene rujuk balik ni cite lepas2 kalau nk tgk huhu

Miss Y and Her World said...
This comment has been removed by the author.
Miss Y and Her World said...

tak tengok lagi. entah bila lah dapat tengok. Transformers pun baru je tengok last week. Gila ketinggalan (-_-)"
btw, JK Rowlings memang kaya lah sebab Harry Potter ni.

Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

tomato said...

teringin tengokkk !!! <><

LiFe KaMi said...

kadang2 paham kdang2 tak paham juga..
tapi citernya memang best..
kena pergi tgk juga ni..:)

ifwat said...

dalam bnyk2 heri poter, 1 ounya je ifwat tengok.. yg lain tak dah.. haha. tu pun tengok masa awal2 kuar dulu taun 2000 kot..

beLLa said...

minah blur : tgkla tgkla! mmg better tgk yang b4 punye. nty tak paham lak ;p

beLLa said...

miss Y : betul2. ngan idea extraordinary dia tu, mmg ley kaya ^^
takpela. kte lg truk. tak tgkpn transformers lg ;p

beLLa said...

tomato : tgkla tgkla! ;)

beLLa said...

life kami : kalau tak paham tu slalunye konfius dgn terms2 yang dia guna. tgkla. tak rugi pun ^^

beLLa said...

ifwat : wah, lme betul tu.time dia kecik2 lagi ;)

dd said...

haha, tak boleh bla, daniel radcliff sesuai jd harry potter sbb dier hairy. xtahan nak gelak~

ïêmå å¢klê§ said...

adui...
memang xabis la kisah hP ni kalau nak wt cerita pasal anak n cucu die pulak..
hihi...

beLLa said...

hehehe. gelak puas2 yea. ;p

beLLa said...

iema : betul2.that why endingnya, JK Rowling live wealthily ever after ^^

Anez said...

i loveeeeee harry potter!! kalo 1 sampai 10, sy bg 20!! hehe bole x? ;p

beLLa said...

anez : boleh je yunk. kte yang bg, suke atyla nak smpai brapepun kan? ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails